De beste tips van een local!

Met de trein naar Barcelona

Met de trein naar Barcelona
Inhoudsopgave

Wie vanuit Nederland of België per trein naar Barcelona gaat, staat voor een ingewikkelde en vermoeiende, maar mooie reis met een paar keer overstappen. De beste trein verbinding naar Barcelona loopt via Brussel, Parijs en Perpignan. Deze route duurt nog altijd ruim 13 uur, als je tenminste je aansluitingen haalt. Vaak kom je aan in Sants Estació. Daarvandaan brengt de metro je verder naar waar je heen wilt.

Treinreis naar Barcelona

Om je reis naar Barcelona te voorbereiden dien je verschillende treintickets te kopen. Vanaf Amsterdam reis je meestal in 3 uur naar Parijs met de Thalys en eenmaal in Parijs moet je overstappen op een andere trein naar Barcelona. In de toekomst zullen we tussen Parijs een Barcelona een hogesnelheidstrein hebben, maar voor nu, de treinreis van Parijs naar Barcelona duurt ongeveer 6 uur en 30 minuten.

Reizen met de trein is niet per se goedkoper dan met het vliegtuig. Kaartjes kunnen soms wel €150 in totaal kosten. Maar de pret en de ervaring van een treinreis is daarentegen onbetaalbaar.

Je kunt je reis naar Barcelona snel en eenvoudig als volgt online reserveren:

Stap 1: Amsterdam - Parijs

Op het traject Amsterdam - Rotterdam - Brussel - Parijs rijdt de Thalys, een hogesnelheidstrein. De Thalys rijdt tot acht keer per dag en breng je in 3 uur naar Parijs. NS International biedt tickets aan voor deze reis van Amsterdam naar Parijs al vanaf €35.

De Thalys komt aan op station Gare du Nord. Vanaf hier moet je per metro naar het vertrekstation van je trein.

Stap 2: Parijs - Barcelona

Er zijn meerdere opties om dit stuk van het traject af te leggen. Prijzen voor dit traject liggen gemiddeld rond de €85 en €130:

  • Rechstreeks: neem de metro in Parijs naar station Lyon. Daar vertrekt twee keer per dag een rechtstreekse trein naar Barcelona. Dit treinreis is te boeken via oui.sncf.
  • Via Nimes: neem de metro in Parijs naar station Lyon. Daar vertrekt de trein naar Nimes. In Nimes stap je over naar Barcelona. Dit treinreis is te boeken via oui.sncf.
  • Via Tolouse: neem de metro in Parijs naar station Austerlitz. Daar vertrekt de trein naar Tolouse Matiabiau. In Tolouse stap je over naar Barcelona. Dit treinreis is te boeken via oui.sncf.
  • Nachttrein (rechtstreeks): neem de metro in Parijs naar station Austerlitz. Daar vertrekt de nachttrein naar Barcelona. Dit treinreis is te boeken via oui.sncf.

InterRail

Een andere optie is om een InterRail te doen. Om met InterRail van Nederland naar Barcelona te reizen, heb je een Global Pas nodig (al vanaf €169 beschikbaar) en een treinticket van je woonplaats tot aan de Nederlandse grens. Voor dit Nederlandse treinticket betaal je niks als je je Global Pass kan voorleggen. Het uitstippelen van je route kan ook via de InterRail website via de treinrouteplanner.

Meer weten over reizen door Europa met de trein? Kijk dan op de website van InterRail.

Koop hier je tickets voor Europese treinreizen

Als je op zoek bent naar een treinreis naar Barcelona, check dan een van de onderstaande aanbieders.

Treinstations in Barcelona

Met dit soort lange afstand treinreizen kom je vaak aan op het grootste treinstation van Barcelona: Sants Estació. Dit station ligt naast metrostation Sants Estació (L3 en L5) en is een handige opstapplaats vanwege alle vervoersmogelijkheden. Een andere station waar je ook kunt aankomen is op Estació de França, één van de mooiste en oudste stations in Barcelona. Deze ligt vlakbij de metro Barceloneta (L4).

Kaart Sants Estació

Kaart Estació de França

Nieuws over treinen in Barcelona

- 25/08/2012: Razendsnel van Barcelona naar Madrid met de AVE

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je