De beste tips van een local!

Las Golondrinas in Barcelona

Las Golondrinas Barcelona
Inhoudsopgave

‘Las Golondrinas’ heten de bootjes waarmee je kunt rondvaren door de oude haven en langs het strand van Barcelona. Ze zijn een echte klassieker in de stad: ze bestaan sinds 1888, toen ze openden voor de Wereldtentoonstelling. Ze hebben meer dan 120 jaar geschiedenis en het enige moment dat de Golondrinas niet hebben gewerkt, was tijdens de Burgeroorlog.

Hoe ga je naar de Golondrinas

De rondvaartboten Las Golondrinas varen af en aan door de oude haven en langs het strand van Barcelona. De instapplaats ligt aan de voeten van het standbeeld van Columbus, bij het Moll de les Drassanes, dat vlakbij het winkelcentrum Maremagnum en op steenworp afstand van metrostation Drassanes (L3) ligt.

Tickets Golondrinas Barcelona

Ontdek Barcelona vanaf de zee met de rondvaartboten van Las Golondrinas. Omdat het hier soms druk kan zijn (vooral in het weekend en tijdens het hoogseizoen), is het aan te raden om je tickets van tevoren te kopen. Zo vermijd je de lange wachtrijen en ben je verzekerd van een plek. Kies voor de tour ‘Barcelona Port’ (45 minuten) of ‘Barcelona Port i Litoral’ (60 minuten).

Prijs tickets rondvaartboot Las Golondrinas:

Barcelona Port volwassene€7,70Tickets kopen
Barcelona Port kind€3,-Tickets kopen
Barcelona Port gepensioneerd of student€6,70Tickets kopen
Barcelona Port i Litoral volwassene€9,50Tickets kopen
Barcelona Port i Litoral kind€3,-Tickets kopen
Barcelona Port i Litoral gepensioneerd of student€7,50Tickets kopen

Koop hier je tickets online

Bewonder de kust van Barcelona vanaf de zee! Bestel hier je tickets voor de Golondrinas.

Las Golondrinas rondvaart

De Golondrinas meren af aan de voet van de Columbuszuil. Deze schepen maken verschillende rondvaarten door de haven en langs de stranden van Barcelona en zijn een populaire attractie voor bezoekers. Dit is tevens een geweldige kans voor je om de skyline van Barcelona vanaf de zee te bewonderen of een mooie zonsondergang met je geliefde te zien.

Las Golondrinas boottochten in Barcelona
Las Golondrinas boottochten

Barcelona verkennen per boot

De Golondrinas bieden dagelijks boottochten aan en hebben twee verschillende tours waaruit je kunt kiezen, eentje van 45 minuten en eentje van 60 minuten.

  • Barcelona Port: tour langs Barcelona’s oude haven en het strand van Sant Sebastià en La Barceloneta (45 minuten). Hier reis je vaak mee in de klassieke houten boten van de Golondrinas, met twee verdiepingen en vol ouderwetse charme, die de route als vanouds nog steeds varen. Kosten: € 7,70 voor volwassenen, € 6,70 voor studenten of senioren en € 3,- voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar.
  • Barcelona Port i Litoral: tour langs de oude haven en de stranden van Barcelona (60 minuten) in splinternieuwe catamarans. Kosten: € 9,50 voor volwassenen, € 7,50 voor studenten of senioren, en € 3,- voor kinderen tussen 4 en 10 jaar.
Tip!

De Golondrinas is een populaire bezienswaardigheid onder de lokale gezinnen. Neem dus gerust je kinderen mee op deze cruise en laat ze kennismaken met de schoonheid van Barcelona! Zie hier nog meer tips voor een stedentrip Barcelona met de kinderen.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je