🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Tapastours in Barcelona

Bij een vakantie in Spanje horen natuurlijk tapas. Deze kleine hapjes, die traditioneel gratis werden geserveerd bij het bestellen van een drankje, hebben inmiddels een iconische status verworven in de Spaanse keuken en zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Overal in Barcelona vind je tapasbarretjes waar je de lekkerste tapas, montaditos en pintxos kunt bestellen. Maar wie álles over de kunst van de kleine bordjes wil leren, kan maar beter een tapastour in Barcelona volgen. Op deze pagina vertel ik je alles over de verschillende opties die je hebt.

Tapastour met Marta als jouw gids

Een van de beste manieren om de tapascultuur in Spanje te ervaren, is door deel te nemen aan een tapastour met een professionele gids. En wat is er leuker dan met een echte Barcelonesa op pad te gaan? Goed nieuws: ik kan je meenemen naar de beste plekjes en je laten genieten van het beste van de Spaanse keuken!

Proef de essentie van de Spaanse tapascultuur tijdens mijn tapastour! Tijdens deze tour bezoeken we verschillende authentieke adresjes waar alleen de locals komen, en maak ik je vertrouwd met de tapascultuur in Spanje. Terwijl we eten en drinken, leer je alles over de belangrijkste tapasgerechten en de gebruiken en gewoontes van de locals. Bovendien geef ik je talloze tips om je bezoek aan Barcelona nog leuker te maken.

Andere tapastours in Barcelona

Wie zich graag wil verdiepen in de Spaanse keuken, met name in de wereld van tapas, kan ervoor kiezen om tijdens zijn verblijf in Barcelona een tapastour te volgen. Tijdens zo’n tour word je door een deskundige gids begeleid langs de beste tapasbars van Barcelona en leer je alles over de kunst van de kleine gerechten, welke tapas je vooral moet proeven, hoe ze worden bereid, enzovoort.

Goed om te weten:

 • De tours worden geleid door meertalige en deskundige gidsen.
 • Tijdens de tapastour bezoek je enkele authentieke tapasbars waar je kunt genieten van een proeverij.
 • Vaak zijn een aantal tapas en drankjes al inbegrepen in de prijs van de tour.
 • De meeste tapastours vinden plaats in het centrum van Barcelona, waardoor je ook veel van de cultuur, de sfeer en de geschiedenis van de stad kunt ervaren.
 • Sommige tapastours worden gecombineerd met een bezoek aan de lokale markt of worden op de fiets gedaan.

Tapastours voor de fijnproevers

Echte foodies zullen ongetwijfeld genieten van een tapastour in Barcelona. Onder leiding van een deskundige gids bezoek je verschillende plekken waar je de Catalaanse en Spaanse keuken kunt ontdekken en de lekkerste tapas kunt proeven, samen met een glas cava en/of vermut. Deze culinaire wandeltour langs de kleine lokale restaurants en tapasbars waar alleen de locals komen, zal zeker je zintuigen prikkelen en een prachtige ervaring bieden.

Tip: Als je een tour bij mij boekt, zorg ik ervoor dat je kennismaakt met alle aspecten van de tapascultuur in Spanje. Van de lekkerste serranoham tot de Baskische pintxos.

Pintxos eten in Barcelona
Pintxos eten in Barcelona

Tapas fietstour door Barcelona

Je kunt tegenwoordig er ook voor kiezen om een fietstour te combineren met tapas. Zo’n tapas fietstour is dé beste manier om sightseeing te combineren met lekker eten.

Tijdens deze begeleide fietstour fiets je langs Barcelona’s mooiste bezienswaardigheden, zoals de haven, de Sagrada Família en het oude centrum, en ontdek je onderweg de meest populaire restaurants in Barcelona. De gids neemt je tijdens de tocht of ter afsluiting van de fietstocht mee naar een typisch Spaans café waar je de kans krijgt om kennis te maken met echte Spaanse tapas.

Tapastours tussen de locals in Barcelona

Tot slot kun je ervoor kiezen om zelf op pad te gaan en verschillende tapasbars uit te proberen. Een aanrader is om mijn favorietenlijst te bekijken om zo bij een aantal goede tapasbars te komen.

Ook kun je deelnemen aan een van de tapastours die regelmatig in de stad worden georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan de tapastours van Tapantoni in de wijk Sant Antoni of Pinxu-Panxo in Nou Barris, evenals evenementen zoals De tapes per Barcelona en het Hotel Tapa Tour.

Bij dit soort evenementen gaat het meestal om culinaire hoogstandjes die worden geserveerd met een biertje. Iedere deelnemende bar of restaurant biedt een speciale tapa aan voor het evenement en als je langs alle deelnemers gaat, maak je een echte culinaire wandeltocht.

Omdat dit soort evenementen vaak niet bekend zijn onder toeristen (of buiten het toeristische gebied plaatsvinden), zul je hier voornamelijk locals vinden die van een culinaire avond genieten.

Enkele tapastours en gastronomische evenementen die regelmatig plaatsvinden in Barcelona zijn:

 • De tapes per Barcelona: tapastour langs verschillende bars en restaurants in Barcelona, met honderden verschillende tapas om te proeven voor € 2,50 per stuk.
 • Menús de tapas Barcelona: gastronomisch evenement waarbij verschillende restaurants een uniek tapasmenu samenstellen voor € 20 – € 25.
 • Vespres Inedits: chefwaardige tapas op de dakterrassen van de meest luxe hotels van Barcelona.
 • Hotel Tapa Tour: culinaire wedstrijd tussen verschillende hotels in Barcelona waar je de meest creatieve tapas kunt proeven voor € 7 – € 9 per stuk.
 • Nits de tapes als mercats: de markten in Barcelona, zoals Mercat de Santa Caterina, organiseren ook hun eigen tapasavonden.
 • Passeig de Gourmets: gastronomisch evenement met tapas langs het Passeig de Gràcia.
 • Tapantoni: de tapastour van de wijk Sant Antoni.
 • Pinxu-Panxo: de tapastour van de wijk Nou Barris.
 • De Tapes per Sant Andreu: de tapastour van de wijk Sant Andreu.
 • Tapes del Raval: de tapastour van de buurt El Raval.
 • Taxo Tapa: de tapastour van de buurt La Teixonera.

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.