🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Tapastours in Barcelona

Bij een vakantie in Spanje horen uiteraard tapas. De kleine hapjes die van oudsher gratis geserveerd werden bij het bestellen van een drankje hebben inmiddels een statussymbool gekregen in de Spaanse keuken, en zijn niet meer weg te denken van het straatbeeld. Overal in Barcelona vind je tapasbarretjes waar je de lekkerste tapas, montaditos en pintxos kunt bestellen. Maar wie álles over de kunst van de kleine bordjes wil leren, kan maar beter een tapastour in Barcelona volgen. Inmiddels kan dat zelfs in combinatie met een fietstour of een andere activiteit. In Barcelona worden daarnaast regelmatig gastronomische evenementen gehouden waar tapas tot ware creatieve hoogstandjes omgetoverd worden.

Tapastours in Barcelona met Nederlandse gids

Wie zich graag in de Spaanse keuken wil verdiepen en met name in de wereld van de tapas, kan ervoor kiezen om een tapastour te volgen in Barcelona. Hier word je door een deskundige Nederlandstalige gids begeleid langs de beste tapasbars van Barcelona en leer je alles over de kunst van de kleine bordjes, welke tapas je vooral moet proeven, hoe ze bereid worden, enzovoort.

Vaak zijn er een aantal van de tapas en drankjes al inbegrepen in de prijs van de tour. De tapastours vinden plaats in het centrum van Barcelona, waardoor je ook veel van de cultuur, de sfeer en de geschiedenis van de stad meepikt.

Zoek je een tapastour in Barcelona met een Nederlandstalige gids, boek dan een van de tapastours van onderstaande bedrijven en proef de echte tapas van Barcelona.

Tapastours voor de echte fijnproever

De echte foodie zal blij verrast worden met een tapas wandeltocht in Barcelona. In ongeveer 2,5 tot 3 uur loop je samen met je Nederlandse gids langs verschillende plekken waar je de Catalaanse en Spaanse keuken kan ontdekken en de lekkerste tapas kunt proberen, samen met een glas cava en/of vermut. Een culinaire wandeltour langs kleine lokale restaurants en tapasbars waar alleen de locals heen gaan.

Tapas fietstour door Barcelona

Een tapas fietstour is dé beste manier om sightseeing te combineren met lekker eten. Tijdens deze begeleide tour van 3 uur fiets je langs Barcelona’s mooiste bezienswaardigheden, zoals de haven, de Sagrada Família en het oude centrum, en ontdek je onderweg de meest populaire restaurants in Barcelona. De gids neemt je tijdens de tocht of ter afsluiting van de fietstocht mee naar een typisch Spaans café waar je de kans krijgt om kennis te maken met de echte Spaanse tapas.

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Tapastours tussen de locals in Barcelona

Verschillende bars en restaurants in Barcelona organiseren zelf regelmatig evenementen waar tapas centraal staan als promotie en om nieuwe klanten te trekken. Neem als voorbeeld de tapastours van Tapantoni in de wijk Sant Antoni of Pinxu-Panxo in Nou Barris, maar ook evenementen zoals De tapes per Barcelona en het Hotel Tapa Tour.

Het gaat hier meestal om culinaire hoogstandjes die samen met een biertje genuttigd worden. Iedere deelnemende bar of restaurant biedt een tapa aan speciaal voor het evenement en als je langs alle deelnemers gaat, ga je voor een echte culinaire wandeltocht.

Omdat dit soort evenementen vaak niet bekend zijn onder de toeristen (of buiten het toeristische gebied plaatsvinden), tref je hier met name locals aan die van een culinaire avond aan het genieten zijn.

Enkele tapastours en gastronomische evenementen die regelmatig plaatsvinden in Barcelona zijn:

 • De tapes per Barcelona: tapastour langs verschillende bars en restaurants in Barcelona, met honderden verschillende tapas om te proeven voor €2,50 per stuk.
 • Menús de tapas Barcelona: gastronomisch evenement waarbij verschillende restaurants een uniek tapasmenu samenstellen voor €20-€25.
 • Vespres Inedits: chefwaardige tapas op de dakterrassen van de meest luxe hotels van Barcelona.
 • Hotel Tapa Tour: culinaire wedstrijd tussen verschillende hotels in Barcelona waar je de meest creatieve tapas kunt proeven voor €7-€9 per stuk.
 • Nits de tapes als mercats: de markten in Barcelona, zoals Mercat de Santa Caterina, organiseren ook hun eigen tapasavonden.
 • Passeig de Gourmets: gastronomisch evenement met tapas langs het Passeig de Gràcia.
 • Tapantoni: de tapastour van de wijk Sant Antoni.
 • Pinxu-Panxo: de tapastour van de wijk Nou Barris.
 • De Tapes per Sant Andreu: de tapastour van de wijk Sant Andreu.
 • Tapes del Raval: de tapastour van de buurt El Raval.
 • Taxo Tapa: de tapastour van de buurt La Teixonera.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.