🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Kabelbaan in Barcelona

Kun je je een betere manier voorstellen om van het schitterende Barcelona te genieten dan vanuit de hoogte? In Barcelona vind je verschillende kabelbanen die prachtige panoramische uitzichten op de stad, de zee en de omliggende gebieden bieden. Ze zijn een geweldige manier om Barcelona van bovenaf te ervaren en foto’s te maken vanuit een uniek perspectief. Tevens vormen ze een leuk vervoersmiddel om je te verplaatsen en een spannend tijdverdrijf, vooral voor de kinderen.

Op pad met de kabelbaan in Barcelona 

Barcelona heeft maar liefst twee kabelbanen, genaamd Telefèric de Montjuïc en Aeri del Port. Ze zijn beide te vinden bij de Montjuïc en zijn zonder twijfel de meest spectaculaire manier om Montjuïc te bezoeken en Barcelona op vogelvlucht te bekijken.

De cabines worden hier door middel van een kabel tussen twee stations heen en weer getrokken en lijken te zweven boven de zee en de stad.

Dit vervoermiddel is echter wel een toeristische attractie en daar dien je dus aparte tickets voor kopen. Hieronder laat ik je zien welke twee opties je hebt om Barcelona vanuit de hoogte met de kabelbaan te ontdekken.

Koop alvast je tickets online

Optie 1: kabelbaan van Montjuïc naar het kasteel

De Montjuïc-kabelbaan, ook bekend als de Telefèric de Montjuïc, is een van de bekendste kabelbanen in Barcelona. Het verbindt het Parc de Montjuïc met het kasteel van Montjuïc en biedt prachtige uitzichten over de stad. De kabelbaan heeft drie haltes: Parc de Montjuïc Station, Miramar Station en Montjuïc Castle Station.

👉 Lees hier meer over de Kabelbaan naar het kasteel op Montjuïc.

Optie 2: kabelbaan van haven naar Montjuïc

De Port Vell-kabelbaan, ook bekend als de Telefèric Aeri del Port, verbindt het strand en de haven van Barcelona met de heuvel van Montjuïc. Deze kabelbaan biedt een spectaculair uitzicht op de haven van Barcelona en de zee. Het heeft twee stations: de havenstation bij Port Vell en de Miramar Station op Montjuïc.

👉 Lees hier meer over de Kabelbaan vanuit de haven van Barcelona.

Tip: Beide kabelbanen komen langs de uitkijkpunt bij Miramar. Daar vind je een leuke bar om er een drankje te doen genaamd Terraza Miramar, met uiteraard een spectaculair uitzicht over Barcelona.

Tickets voor de kabelbaan in Barcelona

Tickets voor de kabelbaan in Barcelona zijn online of ter plekke te koop. Wanneer je ze online bestelt vermijd je de (soms) lange wachtrijen bij de kassa en kun je gelijk in de telefèric instappen.

Nuttige info over de kabelbaan in Barcelona

  • Bij slecht weer kan de dienst tijdelijk gesloten zijn.
  • De kabelbaan is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.
  • In het hoogseizoen kan het behoorlijk druk zijn bij de kabelbaan, dus kaartjes van tevoren kopen is wel aan te raden.
  • Beide kabelbanen in Barcelona zijn over het algemeen rolstoeltoegankelijk. De cabines hebben vaak voldoende ruimte voor rolstoelen en het personeel is behulpzaam bij het assisteren van mensen met mobiliteitsbeperkingen. Check alsnog hun FAQ pagina voor alle details.
  • Alleen begeleide honden zijn toegestaan in de kabelbaan.
  • Kinderwagens en buggys zijn toegestaan, maar het liefst ingeklapt.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.