🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Aquarium Barcelona

Bezoek een van de meest populaire attracties van Barcelona, het Aquarium, en loop in zijn indrukwekkende onderwatertunnel! Ontdek en beleef de onderwaterwereld van de Middellandse Zee, de kleurrijke tropische zeeën en loop onder haaien. Dit en nog veel meer kun je zien in het Aquarium van Barcelona. Zeer aan te raden voor natuurliefhebbers en om met de kinderen heen te gaan.

Wat te zien en te doen bij Aquarium Barcelona

Geopend in 1995, is het Aquarium van Barcelona ’s werelds belangrijkste mediterrane zeeaquarium en educatief centrum: 65 tanks, 11.000 vissen en 450 verschillende vissensoorten, een onderwatertunnel van 80 meter lang en 6 miljoen liter water, maken van het Aquarium een unieke attractie die dagelijks duizenden bezoekers trekt.

Koop alvast je tickets

Zeeaquarium

De route in het Aquarium loopt langs 21 tanks die de wonderen van de verschillende vissoorten van de Middellandse Zee laten zien.

Bij het Oceanari, het hoogtepunt van je bezoek, loop je in een 80 meter lange onderwatertunnel tussen verschillende vissensoorten zoals dorades en zonnebaars, en (let op) twee soorten haaien, de zandtijgerhaai en de zandbankhaai!

Daarna kom je in de kleurrijke tropische zeeën, die met 7 tanks je de meest karakteristieke vissoorten van deze zeeën tonen.

In de thematische aquaria zal je meer leren over onder andere de zeepaardjes, de zeeongewervelden en de tropische koralen.

Zeeaquarium - Aquarium Barcelona
Zeeaquarium in Barcelona

Op de tweede verdieping, na een bezoek aan de grote aquaria en de spectaculaire Oceanari, gaat het bezoek verder.

Bij Planeta Aqua ontdek je allerlei soorten wezens die zich aan de meest uiteenlopende omstandigheden van het aquatisch milieu hebben aangepast: de vrieskou, de duisternis van de diepe of de warme tropische wateren.

Kinderen zullen hier genieten van de altijd vrolijke pinguïns en kunnen een aantal exotische dieren observeren zoals piranha’s, tropische schildpadden en leguanen. Ook leren ze hoe sommige oceanografische instrumenten werken en zien ze een onderzeeër van binnen.

Extra leuk voor kids is de afdeling van Explora, waar ze lekker met hun handen bezig kunnen zijn. Met maar liefst 50 verschillende interactieve activiteiten kunnen kinderen hier drie verschillende natuurgebieden van de Middellandse Zee ontdekken: de moerassen van de Delta de l’Ebre, een stukje van de Costa Brava en een onderwatergrot van de Medas eilanden.

Kinderprogramma

Dat het Aquarium van Barcelona een zeer kidsproof plek is, is niet alleen te danken aan de interactieve activiteiten in het zeeaquarium zelf, maar ook aan het diverse programma aan activiteiten dat ze hebben voor families. Als je in Barcelona woont, is het aan te raden om het programma in de gaten te houden voor leuke evenementen en workshops waar je met de kinderen heen kunt gaan.

Iedere eerste vrijdag en derde zaterdag van de maand wordt er bijvoorbeeld een slaapuitje voor kinderen tussen de 8-12 jaar oud georganiseerd, die dan in de tunnel van het Oceanari tussen de haaien kunnen slapen. Gegarandeerd een bijzondere ervaring voor de kleine avonturier!

Souvenirwinkel

Uiteraard zit er in het Aquarium ook een souvenirwinkel naast een groot café en zijn er nog andere faciliteiten. In de souvenirwinkel kun je allerlei knuffelbeesten, boeken over vissen, kleding en allerlei gerelateerde producten ter herinnering kopen.

Souvenir foto

Ter herinnering van jullie bezoek aan het Aquarium van Barcelona kun je je laten fotograferen met het hele gezin. De foto’s kun je aan het einde van jullie bezoek bekijken en indien je interesse hebt, kun je ze aanschaffen. Je ontvangt vervolgens een afdruk van de foto en een persoonlijke code voor een website waar je de originele foto kunt downloaden.

Kinderprogramma Aquarium Barcelona
Kinderactiviteiten in het Aquarium

In het Aquarium vind je tevens alle faciliteiten dat elk gezin met kleine kinderen nodig heeft, zoals verschoningsruimte met een kindercommode en een kindermenu bij het restaurant. Ook zijn er verschillende plekken waar kinderen kunnen spelen en op onderzoek gaan.

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Zwemmen met haaien

Wist je dat je voor een redelijk bedrag (€ 300,-) zelfs met de haaien kunt duiken? Let op: hiervoor moet je wel in het bezit zijn van een duikbrevet en moet je van tevoren reserveren.

Aquarium Barcelona tickets

Vanwege de populariteit van het Aquarium is het aan te raden om je tickets van tevoren te kopen. Zo vermijd je de lange wachtrijen en geniet je zelfs van extra korting op je kaartjes. Tickets zijn al vanaf € 25,- per persoon. Kinderen onder 3 jaar oud hebben gratis toegang, tussen 3-4 jaar oud betalen € 9,- en tussen 5-10 jaar oud € 16,-.

Hoe ga je naar Aquarium Barcelona

Het Aquarium van Barcelona is te vinden aan het einde van de Ramblas, bij het Moll d’Espanya, naast het winkelcentrum Maremagnum.

Als je met de metro komt, ga dan naar Drassanes (L3) en loop richting het Columbus Monument, steek het houten bruggetje op de Rambla de Mar over die je naar het winkelcentrum Maremagnum brengt, en sla linksaf om bij het Aquarium te komen.

Een andere (kortere) optie is om via La Barceloneta (L4) te gaan, via het Plaça de l’Ictineo.

Praktische informatie

Prijs: vanaf € 25,-.

Openingstijden: Dagelijks van november t/m maart van 10:00 tot 19:30 uur (tijdens kerst tot 20:30). In april, mei en oktober van 10:00 tot 20:00 uur. In juni en september van 10:00 tot 21:00. In juli en augustus van 10:00 tot 21:30.

Voor een overzicht van alle openingstijden kijk hier.

Adres: Moll d’Espanya del Port Vell, s/n
08039 Barcelona

Openbaar vervoer:

Metro: Drassanes (L3), Barceloneta (L4)

Bus: 45, 47, N8, N28, V15, V17

Trein: Estació de França (R2S)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.