🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Font Màgica in Barcelona

Een van de trekpleisters van de Montjuïc is zonder twijfel de Font Màgica (of Magische Fontein), een monumentale fontein gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929, waar ieder weekend een gratis schouwspel van muziek, licht, kleuren en watergeluid plaatsvindt. Deze Magische Fontein is een van de top gratis activiteiten die Barcelona te bieden heeft, en voor velen de mooiste fontein van Barcelona en een van de belangrijkste symbolen van Barcelona.

Let op: Vanwege de extreme droogte waarmee men in Barcelona kampt, is de fontein Font Màgica voorlopig leeg en worden er momenteel geen shows gegeven.

De Magische Fontein van Montjuïc bezoeken

De Font Màgica kun je zowel overdag als ’s avonds bezoeken. Overdag zie je het bewegende water, maar dan zonder muziek of kleur. ’s Avonds in het weekend kun je het beroemde showspel bijwonen, dat diverse malen herhaald wordt.

We kunnen zeggen dat de Magische Fontein eer doet aan zijn naam: tijdens de show spuwt de fontein het water metershoog de lucht in en krijgt het prachtige kleuren, gecoördineerd met muziek en kleurrijke verlichting.

De wisselende kleuren geven de indruk van een magische dans die zich ontvouwt en ontplooit, op en neer, verdwijnt en explodeert voor je ogen.

De rest van de fonteintjes langs de promenade doen overigens ook mee aan de show. Hiermee wordt de hele Avinguda Maria Cristina omgetoverd tot een spectaculaire fonteinenshow.

Openingstijden Font Màgica

De spectaculaire fonteinenshow is voornamelijk in het weekend te zien, al worden de showtijden uitgebreid tijdens vakantiedagen en in de zomermaanden.

De ‘magische fonteinshow’ is altijd gratis en trekt vele bezoekers, waardoor het aan te raden is om op tijd te zijn om een mooie plek te bemachtigen.

De show wordt op een avond meerdere malen herhaald (er is iedere 30 minuten een show) en is aan te raden voor zowel jong als oud.

Hieronder vind je de showtijden van de Font Màgica (laatste update 06/04/2022):

 • Van 1 maart t/m 31 maart: donderdag, vrijdag en zaterdag van 20:00 tot 21:00 uur. De show begint om 20:00 en 20:30 uur.
 • Van 1 april t/m 31 mei (behalve 31 mei 2022): donderdag, vrijdag en zaterdag van 21:00 tot 22:00 uur. De show begint om 21:00 en 21:30 uur.
 • Van 1 juni t/m 30 september: van woensdag t/m zondag van 21:30 tot 22:30 uur. De show begint om 21:30 en 22:00 uur.
 • Van 1 oktober t/m 31 oktober: donderdag, vrijdag en zaterdag van 21:00 tot 22:00 uur. De show begint om 21:00 en 21:30 uur.
 • Van 1 november t/m 6 januari: donderdag, vrijdag en zaterdag van 20:00 tot 21:00 uur. De show begint om 20:00 en 20:30 uur.
 • Kerstspecial fonteinshow op 5 januari “Coreografia Cavalcada de Reis” met shows tussen 19:00 en 23:00 uur. Op 31 december is er een speciale Oud & Nieuw vuurwerkshow, de “Cap d’Any a la Font Màgica”, van 21:30 tot 01:00 uur.

Let op: de fontein is van 7 januari t/m 28 februari, 21 september t/m 23 september, van 27 december t/m 30 december en op 1 januari gesloten vanwege werkzaamheden.

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Mooie plekken om de magische fonteinshow te zien

Het is een goed idee om (vooral ’s zomers) al ruim voor het begin van de fonteinenshows aanwezig te zijn om een goede plek te vinden. Tegen de tijd dat de Font Màgica begint te spelen wordt het namelijk heel erg druk hier! Om de watershow het beste te zien, kun je voor een van deze plekken kiezen:

 • Vanaf de trappen richting het paleis Palau Nacional: hier heb je een mooi uitzicht over de stad en de fonteinen. Je kunt er zitten en het is altijd gezellig druk. Dit is dan ook mijn persoonlijke favoriet.
 • Rondom de Font Màgica: hier maak je op de eerste rang de prachtige watershow mee. Houd in gedachten dat je op deze plek gesproeid zal worden door het water van de fontein. Nadeel is dat je hier niet kunt zitten en dat het wat druk kan worden
 • Bij de bruggetjes naar de Font Màgica: hier kun je de Font Màgica met het Palau Nacional op de achtergrond zien, en tevens naar beneden richting de stad kijken. Nadeel is dat je hier niet kunt zitten en dat er telkens mensen langs zullen lopen.
 • Vanaf de Venetiaanse torens aan de Plaça d’Espanya: als je vanuit Plaça d’Espanya richting het paleis Palau Nacional kijkt, zie je een prachtige fonteinenshow met als hoofdspeler de Font Màgica. Nadeel is wel dat je ver van de muziek en de gezellige menigte bent.
Magische fonteinshow in Barcelona
Topdrukte bij de magische fonteinshow

Evenementen bij de Font Màgica

Op twee dagen van het jaar, tijdens Oud & Nieuw en ter afsluiting van de Festes de la Mercè, is er een speciale watershow in combinatie met een spektakel van vuurwerk en muziek die zeker de moeite waard is om te zien als je in de buurt bent.

Geschiedenis Font Màgica

De Font Màgica werd in het kader van de Wereldtentoonstelling van 1929 op de berg van Montjuïc geplaatst.

Het design van de fontein is het meesterwerk van de ingenieur Carles Buïgas. Buïgas verblindde het publiek met een lichtspel dat de fontein ’s avonds verfraaide. Dit ‘magische’ showspel werd in de jaren ’80 uitgebreid met bewegend water, gekleurde lampjes en muziek.

Speciaal voor de Olympische Spelen van 1992 werd alles grondig vernieuwd.

Inmiddels is de Magische Fontein van Montjuïc een ware must-see geworden en zijn water-, muziek- en lichtspektakel trekt nog steeds duizenden toeristen aan.

Hoe ga je naar de Font Màgica

De Font Màgica de Montjuïc bevindt zich aan de Avinguda Maria Cristina, op korte loopafstand van Plaça d’Espanya. Je kunt hier komen met de metro Espanya (L1, L3 en L8) en de weg volgen richting het Palau Nacional.

Langs de promenade vind je er een hele serie vijvers, watervalletjes en kleinere fonteintjes, die de hele promenade naar de Font Màgica versieren.

Te midden van de route kom je uit bij de Plaça de Carles Buïgas, waar de Font Màgica ligt.

Praktische informatie

Prijs: Gratis.

Openingstijden: Het tijdschema voor de shows wisselt per seizoen. Controleer altijd de officiële openingstijden, omdat deze kunnen veranderen.

Over het algemeen geldt:

 • Hoogseizoen: van woensdag t/m zondag van 21:30 tot 22:30 uur.
 • Laagseizoen: van donderdag t/m zaterdag van 20:00 of 21:00 tot 21:00 of 22:00 uur.

De show wordt op een avond meerdere malen herhaald (er is iedere 30 minuten een show).

Adres: Plaça de Carles Buïgas, 1
08038 Barcelona

Openbaar vervoer:

Metro: Espanya (L1, L3 en L8)

Bus: 13, 23, 150

Trein: Espanya (R5, R6, R50, R60, S3, S4, S8, S9)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.