🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » 10 symbolen van Barcelona

10 symbolen van Barcelona

Als je denkt aan de schatten van Barcelona, denk je waarschijnlijk aan de betoverende architectuur van Gaudí, de levendige markten zoals de beroemde Boqueria-markt, de iconische geel-zwarte taxi’s, de roem van FC Barcelona, de uitgestrekte kustlijn en de speelse draak van Park Güell. Maar laat je niet misleiden, want voor de locals zijn er juist andere dingen wat symbool staan voor Barcelona. Wil je weten welke dat zijn, lees dan hier verder!

De 10 iconen van Barcelona volgens de locals

De Spaanse krant El Periódico heeft onlangs een lijst met de 10 symbolen van Barcelona volgens de locals gepubliceerd. Het zijn dingen of plekken in Barcelona die een speciaal plekje in de harten van de Barcelonezen hebben veroverd. Van historische monumenten tot typisch Catalaanse kenmerken: deze lijst onthult de ware parels van de stad volgens de locals. Dus, ben je op zoek naar de echte parels van de stad volgens de locals, noteer dan de volgende plekken op je lijst!

10. Basílica de Santa Maria del Mar

De Basílica de Santa Maria del Mar is een meesterwerk van gotische architectuur in Barcelona. Met zijn indrukwekkende zuilen en gewelfde plafonds staat deze kerk bekend als “de kathedraal van de zee”. Het verhaal van de bouw van deze basiliek, dat centraal staat in de roman “De Kathedraal van de Zee” van Ildefonso Falcones, is een weerspiegeling van de kracht van gemeenschap en geloof. De Basílica is een must-see voor iedereen die de historische pracht van Barcelona wil ervaren.

👉 Lees hier meer over Santa Maria del Mar.

Basílica de Santa Maria del Mar - Symbolen van Barcelona
Basílica de Santa Maria del Mar

9. De typische stoeptegels van Barcelona

Als je door de straten van Barcelona loopt, zul je ongetwijfeld de karakteristieke stoeptegels genaamd “panots” opmerken. Deze tegels zijn niet alleen functioneel, maar ook een essentieel onderdeel van de straat en een bron van trots voor de inwoners van Barcelona.

👉 Lees hier meer over de stoeptegels van Barcelona.

Stoeptegels van Barcelona - Symbolen van Barcelona
Stoeptegels van Barcelona

8. Font de Canaletes

De Font de Canaletes op de Ramblas is niet zomaar een fontein; het is een bron van geluk en wensen. Volgens de legende, wie van het water van de Font de Canaletes drinkt, zal ooit terugkeren naar Barcelona. De fontein is ook een ontmoetingsplaats voor voetbalfans, want hier worden al jaren de overwinningen van FC Barcelona gevierd.

👉 Lees hier meer over de Font de Canaletes.

Rambla de Canaletes Barcelona
Rambla de Canaletes

7. Eixample

Eixample, wat “uitbreiding” betekent in het Catalaans, is een wijk die symbool staat voor de groei en modernisering van Barcelona in de 19e eeuw. De wijk is beroemd om zijn schaakbordpatroon van straten en zijn modernistische architectuur, waaronder Gaudí’s Casa Batlló en Casa Milà. Een wandeling door Eixample is een reis door de geschiedenis van de stad.

👉 Lees hier meer over de wijk Eixample.

Eixample - Symbolen van Barcelona
Eixample

6. Torre Agbar

De Torre Agbar (tegenwoordig Torre Glòries genoemd) is een opvallend modernistisch bouwwerk in de skyline van Barcelona. Ontworpen door de Franse architect Jean Nouvel, is het een eerbetoon aan innovatie en technologie. Het verlichte exterieur van de toren verandert ’s nachts in een spectaculaire lichtshow en maakt het tot een van de meest herkenbare bezienswaardigheden van de stad.

👉 Koop hier je tickets voor het uitkijkpunt bij Torre Agbar.

Torre Agbar - Symbolen van Barcelona
Torre Agbar

5. Columbuszuil

De Columbuszuil, gelegen aan het einde van de Ramblas, is een eerbetoon aan de beroemde ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus. Vanaf de top van de zuil kun je genieten van een adembenemend uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee.

👉 Koop hier je tickets voor het uitkijkpunt bij Columbus.

Columbus Monument - Symbolen van Barcelona
Columbus Monument

4. Tibidabo

Tibidabo, de hoogste berg in de Serra de Collserola, biedt niet alleen een panoramisch uitzicht over Barcelona, maar herbergt ook het iconische Tibidabo-pretpark. Dit historische park dateert uit 1905 en biedt een magische en nostalgische ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. De combinatie van de pretparkattracties en het uitzicht maakt Tibidabo tot een zeer speciale plaats.

👉 Lees hier meer over de Tibidabo en koop je tickets direct.

Tibidabo - Symbolen van Barcelona
Tibidabo

3. Font Màgica de Montjuïc

De Font Màgica de Montjuïc, gelegen bij het Palau Nacional, is een van de meest indrukwekkende fonteinen ter wereld. ’s Avonds wordt de fontein verlicht en biedt het adembenemende spektakels van water, licht en geluid. Bezoekers kunnen genieten van gratis avondshows die deze fontein in een betoverend kunstwerk veranderen.

👉 Lees hier meer over de Font Màgica.

Font Màgica de Montjuïc - Symbolen van Barcelona
Font Màgica de Montjuïc

2. La Pedrera (Casa Milà)

Casa Milà, ook bekend als La Pedrera, is een ander meesterwerk van de beroemde architect Antoni Gaudí. De organische vormen en het innovatieve ontwerp maken dit modernistische gebouw tot een must-see. Het dient als een eerbetoon aan de natuurlijke wereld en het creatieve genie van Gaudí en staat sinds 1984 op Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

👉 Lees hier meer over Casa Milà en koop je tickets direct.

Casa Milà - Symbolen van Barcelona
Casa Milà

1. Sagrada Família

Geen lijst van symbolen van Barcelona is compleet zonder de Sagrada Família. Deze basiliek, ontworpen door Antoni Gaudí, is een van de meest iconische en onvoltooide bouwwerken ter wereld. Het combineert gotische en modernistische elementen in een unieke en adembenemende architectonische creatie. De Sagrada Família vertelt het verhaal van Barcelona’s toewijding aan kunst en geloof en blijft een eeuwigdurende bron van bewondering en verbazing.

👉 Lees hier meer over de Sagrada Família en koop je tickets direct.

Sagrada Família - Symbolen van Barcelona
Sagrada Família

En nu jij… wat is voor jou Barcelona en wat mis je op deze lijst? Mijn eigen top 10 vind je hier.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie