🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Moco Barcelona

Het Moco Museum is een onafhankelijk museum met een breed scala aan inspirerende moderne, hedendaagse en street art kunst. Dit eigentijds kunstmuseum komt oorspronkelijk uit Amsterdam, maar heeft inmiddels een tweede vestiging in Barcelona geopend. Voor kunstliefhebbers of als je even wat anders wilt zien, is dit museum zeker de moeite waard.

Wat te zien en te doen bij Moco Museum Barcelona

Het Moco Museum Barcelona biedt bezoekers een ongeëvenaarde kunstcollectie aan met werken van gerenommeerde artiesten zoals Banksy, Keith Haring, Andy Warhol en veel meer. Door zijn speelse en verrassende werken, is dit museum erg leuk om te bezoeken, ook met de kids!

Collectie Moco Museum

Het collectie van het Moco Museum bevat de werken van bekende kunstenaars zoals Jean-Michel Basquiat, Banksy, Icy & Sot, JR, KAWS, Keith Haring, Jeff Koons, Damien Hirst, Tracey Emin, Yayoi Kusama, THE KID, Andy Warhol, Studio Irma en veel meer.

Ook zijn er speciale kamers met immersive art, waar je als het ware onderdeel maakt van het kunstwerk en die prachtige foto’s opleveren.

Moco Museum Barcelona
Moco Museum Barcelona

Geschiedenis Moco Museum

Moco Museum Amsterdam werd opgericht in 2016 met als doel het tentoonstellen van iconische werken van bekende moderne en hedendaagse kunstenaars, evenals opkomende sterren.

Het museum in Amsterdam is gevestigd in Villa Alsberg, een herenhuis met uitzicht op het Museumplein, tussen het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum.

In Barcelona opende Moco Museum zijn tweede vestiging in 2021 in een 16e-eeuws paleis te midden van de wijk El Born. Palau Cervelló was oorspronkelijk de privéwoning van de adellijke familie Cervelló tot de 18e eeuw en ligt in de destijds vooraanstaande Carrer Montcada.

Sinds de opening van het Moco Museum is Barcelona een museum rijker, eentje waar je de kunst van hedendaagse artiesten van over de hele wereld kunt beschouwen en erin duiken en waar veel mensen naartoe gaan.

Leuk weetje: wist je dat “moco” in het Spaans “snot” betekent?

Moco Museum Barcelona tickets

Tickets voor het Moco Museum kun je online of ter plekke kopen. Tickets aan de kassa zijn echter duurder dan wanneer je online boekt, dus je bezoek van tevoren inplannen en je kaartjes online bestellen is zeker aan te raden.

Bestel je tickets alvast online

Hoe ga je naar het Moco Museum

Het Moco Museum Barcelona is gevestigd bij Carrer Montcada nummer 25, in de wijk El Born, op steenworp afstand van het Picasso Museum en het metrostation Jaume I (L4).

Mijn tip: combineer je bezoek aan het Moco Museum met een wandeling in de wijk El Born of een bezoek aan het Picasso Museum, die er vlakbij ligt.

Praktische informatie

Prijs: Normaal € 17,95 (€ 12,95 voor kinderen en studenten). Kinderen tot en met 9 jaar oud gratis. Korting voor o.a. online tickets, residenten en gepensioneerden.

Openingstijden: Elke dag van 10:00 tot 21:00 uur.

Adres: Carrer de Montcada, 25
08003 Barcelona

Openbaar vervoer:

Metro: Jaume I (L4)

Tip: Dit museum is rolstoelvriendelijk.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.