🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Wat te doen in Barcelona » Activiteiten & tours in Barcelona » Scooter of motor huren in Barcelona

Scooter of motor huren in Barcelona

Wie Barcelona bezoekt zal verrast worden door het grote aantal motoren en scooters die er door de stad rijden. Het is in feite de Europese stad met de meeste motoren en scooters per inwoner! Barcelonezen rijden graag op de moto omdat het een efficiënt en snel vervoersmiddel is, dat in vergelijking met de auto veel minder kosten met zich meebrengt en makkelijker te parkeren is. Wil je Barcelona als een echte local ervaren, huur dan dus een scooter om door de stad te toeren.

👋 Wil jij fietsen in Barcelona? Check dan mijn geheel vernieuwde Barcelona Fietsgids.

Een scooter huren in Barcelona?

Een van de leukste manieren om Barcelona te ontdekken en je helemaal tussen de locals te mengen, is door een scooter of motor te huren en lekker rond de stad te toeren. Barcelona is namelijk een echte motorstad en veel van zijn inwoners verplaatsen zich dagelijks op de motor of brommer. Wie liever op pad wil met een gids, kan er ook voor kiezen om een begeleide tour op een scooter te boeken, waarmee je in een mum van tijd het beste van Barcelona kunt zien.

Een scooter huren in het centrum van Barcelona is ideaal wanneer je de stad op je gemak wilt ontdekken. Welke kant je op gaat is geheel aan jou: of je nou lekker langs de Ramblas en het strand wilt toeren, Gaudí’s gebouwen wilt bezichtigen of het uitzicht vanaf de top van de Tibidaboberg gaat bewonderen. Sommige verhuurders bieden ook een GPS aan met een aantal leuke motorroutes; zeer handig wanneer je Barcelona voor het eerst bezoekt en de straten nog niet helemaal kent!

Scooter huren in centrum Barcelona
Scooter huren in Barcelona

Het huren van een scooter kan tegenwoordig heel eenvoudig online van tevoren geregeld worden. Alles wat je nodig hebt is een geldig rijbewijs, je ID-bewijs (je moet minstens 21 jaar oud zijn) en een borgsom in contant geld of per creditcard. Alles wat je verder nog moet weten over de verkeers- en parkeerregels wanneer je met de scooter door Barcelona rijdt, vind je verderop op deze pagina.

Let op: je hebt een rijbewijs nodig dat geldig is in Spanje om een scooter te mogen huren in Barcelona. Enige ervaring met het rijden van een scooter of motor is aan te bevelen.

Scootertours in Barcelona

Een originele manier om Barcelona te ontdekken is door deel te nemen aan een scootertour. Je rijdt in kleine groepen door de stad onder begeleiding van een gids, die je de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona laat zien. Op deze ludieke manier kun je Barcelona in razend tempo leren kennen en ervaren als een echte local. Er worden dagelijks allerlei tours aangeboden. Je dient hiervoor enkel een geldig rijbewijs te hebben en een borgsom te betalen.

Wil je Barcelona en zijn mooiste bezienswaardigheden op een scooter ontdekken, boek dan een van de onderstaande tours:

Motorrijden in Barcelona

In Nederland gebruikt men massaal de fiets om zich snel te verplaatsen, om naar het werk of school te gaan, of in zijn vrije tijd. In Barcelona gebeurt er iets vergelijkbaars, maar dan met een motor. Scooters, brommers en motoren zijn hier enorm populair: ze zijn het ideale vervoersmiddel in een drukke stad als Barcelona. Je bent dan onafhankelijk van het openbaar vervoer, je kunt ze bijna overal (gratis) parkeren, ze gebruiken minder brandstof, en ze zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan een persoonsauto, ook belastingtechnisch en in onderhoudskosten. Bovendien is het vaak heel mooi weer in Barcelona, wat het extra leuk maakt om de motor te pakken.

Het aantal motoren in Barcelona is echter zo groot dat er ook wat ergernissen tussen de inwoners ontstaan: motoren worden vaak zomaar op de stoep geparkeerd, wat ten koste gaat van de voetgangersruimte, en in het verkeer gebeuren ook vaak ongelukken vanwege motoren die te snel rijden of tussen de auto’s zigzaggen. Vandaar dat je in Barcelona altijd moet oppassen voor motorrijders.

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Barcelona tips voor motorrijders

Motorrijden in Barcelona is enorm populair, niet alleen als vervoersmiddel, maar ook als vrijetijdsbesteding. De stad biedt daarom tal van opties voor de motorliefhebber: van motor-gerelateerde evenementen tot aan speciale motorcafés waar motorfans elkaar kunnen ontmoeten en hun passie delen. Even een paar regels voor motoren in Barcelona:

  • Parkeerregels: Barcelonezen parkeren doorgaans hun motoren op de stoep maar dat mag niet zomaar overal. Ten eerste moet de stoep breder zijn dan 3 meter. Als de stoep tussen de 3 en 6 meter breed is, mag je je motor parallel aan de weg parkeren. Is de stoep breder dan 6 meter, dan mag je je motor diagonaal aan de weg parkeren. Dat geldt uiteraard zolang er geen parkeerverbod bord hangt voor motoren.
  • Parkeerplaatsen voor motoren: om boetes te voorkomen kun je je motor beter op de aangewezen parkeervlakken parkeren (hier hoef je geen parkeergeld te betalen) of zoek een beveiligde parking waar ze ook parkeerplekken voor scooters en motoren hebben (hier moet je wel betalen).
  • Motorrijden door Barcelona: je moet je uiteraard aan alle verkeersregels en de snelheidslimiet houden wanneer je deelneemt aan het verkeer. Motoren, scooters en bromfietsen mogen niet op de stoep, door parken, autoluwe straten en bus- of fietspaden rijden. Stop je voor een stoplicht, zorg dat je de witte streep niet overschrijdt om boetes te voorkomen.
  • Verplichte accessoires: het is verplicht om een motorhelm te dragen, ook voor iemand achterop.

5x Mooie motorroutes in Barcelona

De mogelijkheden om een leuke rit te maken in en rondom Barcelona zijn eindeloos. Of je nu wilt genieten van de mooiste uitkijkpunten in Barcelona, lekker wilt cruisen over het strand of juist de natuur in de bergen op wilt zoeken. Bij deze enkele suggesties:

1. De toeristische route

De toeristische route begint bij Plaça de Catalunya en vervolgt via de Ramblas, richting het Columbus monument, om zo bij de haven en het Passeig Marítim (strandboulevard) te komen. Bij de twee wolkenkrabbers Torre Mapfre en Hotel Arts sla je linksaf en rijdt langs het Parc de la Ciutadella en Arc de Triomf. Sla daarna rechtsaf bij Plaça Tetuan om zo bij de oude stierenvechtarena La Monumental te komen en de Sagrada Família en Hospital de Sant Pau te bezoeken. Je kunt daarna nog langs Park Güell rijden en je tour beëindigen bij het fraaie Passeig de Gràcia.

2. Het Olympische Barcelona en Montjuïc

De Montjuïcberg, waar de meeste bezienswaardigheden van de Olympische Spelen van Barcelona zich bevinden, naast andere leuke attracties, bezoek je het beste op de motor. Begin je route bij Plaça Espanya en Avinguda de Maria Cristina en volg de Avinguda de Ferrer i Guàrdia om zo langs het CaixaForum, het Barcelona-paviljoen en de Poble Espanyol te komen. Op de hoek met Carrer del Polvorí geniet je van een adembenemend uitzicht over de stad, maar dat is niet het enige uitzichtpunt dat je onderweg tegen zal komen. Bij Avinguda de l’Estadi en het Passeig Olímpic kom je langs het Olympische Barcelona. Sla af bij Passeig del Migdia om langs de begraafplaats en het kasteel van Montjuïc te komen. Rijd vervolgens naar beneden en bezoek tot slot het uitkijkpunt bij Avinguda Miramar.

3. Collserola

Rijden op wegen met veel bochten kun je onder andere doen in het Collserola gebergte. De Carretera de l’Arrabassada (BP14-17) is hier een uitstekend voorbeeld van en bovendien geniet je vanaf de Mirador de l’Arrabassada van een bloedmooi uitzicht over Barcelona.

4. Garraf

Nog een weg met veel bochten is de Carretera del Garraf (C-31), dat Castelldefels met Sitges verbindt. Deze slingerde weg loopt pal aan zee en biedt wonderschone uitzichten over de Middellandse Zee met soms angstaanjagende kliffen.

5. Montserrat

Nog een ideale plek voor de motorliefhebber is de Montserrat. De wegen hier zitten bomvol bochten en je kunt je motortrip prima combineren met een cultureel uitje of een wandeling in de natuur.

Leuke plekken voor de motorliefhebber in Barcelona

  • Outlet Moto (Carrer de Pallars, 65): in deze outlet store vind je alles wat je nodig hebt voor motorrijden tegen zeer goede prijzen.
  • Museu de la Moto (Carretera C-14 km. 134, 25289 Bassella): vroeger had je een motormuseum in Barcelona, maar nu moeten motorliefhebbers naar Lleida gaan als ze zo’n museum willen bezoeken.
  • Ace Cafe (Carrer de les Ciències, 105, 08908 L’Hospitalet de Llobregat): de ontmoetingsplek voor motorliefhebbers in Barcelona met voldoende parkeerruimte voor je motor.
  • Motoh!: het motorevenement voor de motorliefhebbers in Barcelona wordt eens in de twee jaar bij de Fira de Montjuïc gehouden.
  • Circuit de Catalunya (Camino Mas Moreneta, 08160 Montmeló): de nummer één racebaan van Catalonië waar ook regelmatig motorraces gehouden worden. Je kunt hier ook lekker gaan motorrijden op het circuit.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.