🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Tibidabo pretpark in Barcelona

Het Tibidabo pretpark, onder de locals bekend als het Parc d’atraccions del Tibidabo, ligt bovenop de Tibidaboberg en is een geliefde plek bij de kinderen in Barcelona. Bij dit attractiepark kunnen ze onder andere lachen bij de lachspiegels, gieren in het reuzenrad of racen in de botsauto’s. Maar ook hele spannende attracties zoals de Hurakan, Talaia of het spookhuis Hotel Krüeger, zijn hier aanwezig. Voor iedere leeftijd zijn er geschikte attracties, en dat allemaal gecombineerd met een overweldigend mooi panoramisch uitzicht over Barcelona. Kortom, alle elementen voor een volle dag pret met het gezin!

Wat te zien en te doen bij het Tibidabo pretpark

Het Tibidabo pretpark is een unieke plek op meer dan 500 meter boven de zeespiegel. Dit honderdjarige attractiepark heeft voor ieder gezinslid wel iets te bieden: van achtbanen en reuzenraden tot aan botsauto’s en spookhuizen. Er zijn tal van attracties om te ontdekken, fantastische shows om bij te wonen en diverse faciliteiten zoals restaurants en picknickplaatsen. Alleen het wandelen door het park is al een bijzondere ervaring. Het park is ingedeeld in verschillende gebieden en heeft daarnaast een mooi wandelpad genaamd Sky Walk met tal van prachtige uitkijkpunten.

👉 Bestel hier je tickets voor het Pretpark Tibidabo.

Tibidabo pretpark in Barcelona bezoeken
Tibidabo pretpark

Attracties en shows

Het attractiepark Tibidabo biedt meer dan 25 attracties voor jong en oud; buiten en overdekt. Verwacht geen adrenalinepompende ritten, maar juist hele vriendelijke attracties, sommige daarvan zelfs nog uit de beginjaren van het pretpark! Beleef magische momenten met de hele familie of ga er met je vrienden heen voor een volle dag pret. Enkele van de mooiste en meest iconische attracties van het Tibidabo pretpark zijn:

 • Girabado: het bekende reuzenrad waarmee je van een panoramisch uitzicht over Barcelona kunt genieten.
 • Talaia: heb je geen last van hoogtevrees, dan is deze attractie die je op een hoogte van 550 meter boven de zeespiegel tilt, wel iets voor jou!
 • Carrousel: deze klassieke carrousel neemt kinderen op reis naar het feeënland.
 • Avió: dit vliegtuig is Tibidabo’s meest emblematische attractie. Het is een replica van het allereerste vliegtuigmodel dat tussen Barcelona en Madrid vloog en biedt sinds 1928 vliegritten aan de bezoekers van het park.
 • Diavolo: nog een klassieker in het park zijn deze vliegende stoelen die je een realistisch gevoel geven alsof je over de stad heen vliegt.
 • L’Embruixabruixes: maak een spannende rit op L’Embruixabruixes en duik in de wereld van de heksen en tovenaars. De rit zit vol verrassingen: van plotselinge geluiden en sterke geuren tot aan verblindende verlichting!
 • Marionetarium: voor de kleinsten zijn de poppenshows bij het Marionetarium echt een aanrader.
 • Museu d’Autòmats: het automatenmuseum herbergt een interessante collectie van meer dan 40 soorten automaten uit de 19e en 20e eeuw.
 • Miramiralls: een unieke tentoonstelling van lachspiegels tot aan indrukwekkende caleidoscopen.
 • Botsauto’s: er zijn verschillende botsauto’s aanwezig in het park voor verschillende leeftijden: Crash Cars voor kinderen langer dan 1,40 meter en Zoochok voor de kleinere (van 90 cm tot 1,40 meter).
 • Hotel Krüeger: bezoek het Hotel Krüeger, een van de spannendste attracties van het park. In dit spookhuis kom je tientallen enge personages tegen zie je zullen laten schrikken.
 • Alaska: voor de kleine kinderen is deze waterachtbaan, omringd door pinguïns, een ijsbeer en een iglo, één van de leukste attracties.
 • Piratta: kom aan boord van dit piratenschip, waarmee je op zee lijkt te varen.
 • Muntanya Russa: dé achtbaan van het pretpark biedt een duizeligmakende rit met een panoramisch uitzicht over de stad. Zonder twijfel één van de trekpleisters in het pretpark.
 • La Mina d’Or: een spetterende waterachtbaan.
 • Hurakan: alleen voor de durfals! Ervaar het gevoel van 360 graden rondtollen op een ongekende snelheid.
 • Tibidabo Express: maak een leuk treinritje door het park met de Tibidabo Express.
 • Castell Misteriós: ontdek de geheimen en verrassingen van dit kasteel en voel je een middeleeuwse knecht.
Tibidabo pretpark attracties
Attracties

👋 Wil jij fietsen in Barcelona? Check dan mijn geheel vernieuwde Barcelona Fietsgids.

In het pretpark zijn er plattegronden aanwezig en kun je folders pakken met alle parkinformatie. Bij iedere attractie staat een minimum lengte aangegeven, zo dat er geen ongelukken kunnen gebeuren en dat je weet voor welke leeftijd de attracties geschikt zijn. Bij populaire attracties, en vooral in het weekend en op feestdagen, kunnen lange rijen ontstaan.

Houd de sluitingstijd van het attractiepark in de gaten, want de rijen op de weg terug bij de Cuca de la Llum kunnen ook heel lang worden.

Uiteraard zit er in het Tibidabo pretpark ook een souvenirwinkel naast verschillende restaurants en andere faciliteiten voor bezoekers.

Tibidabo’s Panoramic Area

De zogenaamde Panoramic Arena (voorheen de ‘Sky Walk’ of ‘El Camí del Cel’ genoemd) is een aangename wandelpromenade die door het bovenste gedeelte van het park loopt en die je geheel kosteloos kunt bezoeken.

De Panoramic Area gaat van het Plaça del Tibidabo tot aan het Gran Hotel La Florida. Dit wandelpad is toegankelijk van beide kanten en biedt naast tal van mooie uitkijkpunten ook leuke speeltuinen met glijbanen, verschillende picknickplaatsen en als kers op de taart, toegang tot enkele van de meest emblematische attracties van het pretpark (zoals de Giradabo, Talaia, Carrousel of Avió)!

Je kunt indien gewenst aparte tickets kopen om in deze attracties te komen, wat ten opzichte van een dagkaart vele malen goedkoper is. Een enkele rit kost je €2,- en je kunt het bij de ticketbalie of de kaartenautomaat ter plekke kopen. Je kunt er ook voor kiezen om een dagpas te kopen waarmee je toegang krijgt tot al de attracties bij de Panoramic Area. Deze pass kost slechts € 19,- p.p. (€ 10,50 voor kinderen).

De Tibidabo Panoramic Area is daarnaast dagelijks open, maar de attracties hebben dezelfde openingstijden als het pretpark.

Tibidabo's Sky Walk Barcelona
Tibidabo’s Sky Walk

⭐ Koop je tickets voor deze must-sees in Barcelona

Uitzonderlijk uitzicht

In aanvulling op de leuke attracties van het pretpark biedt de Tibidabo, en met name het stukje van de Sky Walk of Panoramic Area, enkele van de beste uitkijkpunten over Barcelona. Neem dus je camera mee en geniet van een grandioos uitzicht over de stad en de omliggende gebieden, want je zult naast Barcelona ook een aantal steden van Baix Llobregat, El Maresme en El Vallès zien!

Tibidabo uitzicht
Tibidabo uitzicht

Geschiedenis van het Tibidabo pretpark

Het Tibidabo pretpark was de droom van Salvador Andreu, ondernemer in de farmaceutische industrie, vastgoedontwikkelaar en Catalaans filantroop. De successen in zijn bedrijf stonden hem toe om te investeren in onroerend goed in een tijd waarin Barcelona zich volop aan het ontwikkelen was buiten de oude stadsmuren. Hij kocht onder andere een stuk landgoed op de Tibidaboberg en was één van de initiatiefnemers van de Tibidabo kabelbaan en de Tramvia Blau. Samen met andere ondernemers richtte hij in 1899 het attractiepark Tibidabo op, onder de naam “Tibidabo S.A.”, waarmee hij een recreatiegebied voor de inwoners van Barcelona wou creëren.

De officiële opening van het pretpark was op 29 oktober 1901. Het werd het allereerste pretpark van Spanje en het op één na oudste van Europa. Door de jaren heen zijn er steeds meer indrukwekkende attracties op het park gekomen waardoor het nog steeds een populaire plek is om met de kinderen heen te gaan. Het Tibidabo pretpark is en blijft een echt kinderparadijs en dé reden waarom de Tibidaboberg in de volksmond ‘la muntanya màgica’ (de ‘magische berg’) genoemd wordt.

Lees meer:

Tibidabo pretpark tickets

Tickets voor het pretpark Tibidabo kun je heel eenvoudig online bestellen en je bespaart vaak ook nog eens flink wat geld! Bovendien hoef je niet in de wachtrij bij de kassa te gaan staan. Bekijk hieronder de verschillende opties die er beschikbaar zijn.

Ga je met het gezin voor een hele dag plezier naar het Tibidabo pretpark, dan is het aan te raden om je toegangskaartjes van tevoren te kopen om de lange wachtrijen te vermijden. Hiermee krijg je toegang tot alle attracties van het pretpark, inclusief de toegangskaarten voor de Cuca de la Llum en de Panoramic Area. De voucher die je ontvangt bij aankoop van de tickets voor het pretpark dien je af te drukken en bij de ticket desk van het park in te leveren.

👉 Bestel hier je tickets voor het Pretpark Tibidabo.

Let op: vervoer naar het pretpark is niet inbegrepen.

Tibidabo pretpark zonder tickets

Vind je de prijzen van het pretpark te duur, dan kun je als alternatief losse tickets ter plekke kopen voor een paar van de kermisattracties die buiten de poorten van het park liggen, zoals het reuzenrad, de carrousel of het historische vliegtuig. Een pass voor deze attracties kost € 19,- (€ 10,15 voor de kinderen van 90 tot 120 cm).

Je kunt vervolgens langs de Sky Walk promenade lopen, die gratis is en over hele mooie uitkijkpunten over Barcelona beschikt.

Let op: eenmaal op de top van de berg zal het moeilijk zijn om de kinderen ervan te overtuigen dat het niet nodig is om een dagkaart te kopen om in het pretpark te gaan!

Hoe ga je naar het Tibidabo pretpark

Het attractiepark Tibidabo ligt op de gelijknamige berg en is op meerdere manieren bereiken: zowel met eigen vervoer als met het openbaar vervoer. Gezien de afstand en de steile wegen naar de Tibidabo is lopen echter geen optie, helemaal als je met de kinderen bent.

Met het openbaar vervoer naar het Tibidabo pretpark

Het Tibidabo pretpark is via meerdere bussen te bereiken: de Tibibus T2A (opstapplaats bij Estació del Nord), Tibibus T2B (Passeig de la Vall d’Hebron, 138-176) en de Tibibus T2C (Plaça Kennedy). De bussen vertrekken iedere 20 of 30 minuten en brengen je in slechts 30-40 minuten naar het pretpark. Deze brengen bezoekers van de stad naar het hooggelegen plein Plaça Doctor Andreu, waar je in de Funicular del Tibidabo (de Cuca de la Llum) in kunt stappen.

Uiteraard kun je ook op eigen gelegenheid de instaphalte van de Cuca de la Llum bereiken, bijvoorbeeld door van de metrohalte Av. Tibidabo (L7) naar het Plaça del Doctor Andreu te lopen of de bus 196 te nemen.

Vanuit het plein Plaça del Doctor Andreu vertrek de Funicular del Tibidabo, genaamd Cuca de la Llum. Deze hypermoderne kabelspoorweg breng je in slechts 3 minuten naar de top van de berg, waar het pretpark zich bevindt. Onderweg genieten bezoekers van een weids uitzicht over Barcelona.

Let wel op dat deze vervoeropties alleen beschikbaar zijn wanneer het pretpark open is.

Indien je toegangskaarten voor het Tibidabo pretpark hebt gekocht, dan is de rit met de Tibibus (€ 3,-) en de Cuca de la Llum (€ 12,-) gratis.

Met de auto naar het Tibidabo pretpark

Kom je met de auto, dan heb je twee opties om de auto te parkeren: je kunt parkeren aan de rand van de stad en daaruit in de bus Tibibus T2B naar de Tibidaboberg en de Cuca de la Llum overstappen of de auto in een parkeergarage vlakbij het pretpark parkeren. Die laatste is wel een stuk duurder en je mist de ervaring om met de Cuca de la Llum te reizen, maar je bent wel sneller ter plekke.

 • Parking vlakbij het attractiepark (Camí de Vallvidrera al Tibidabo, 45): dagkaart €13,-
 • Parking bij parkeergarage B:SM Sant Genís (Passeig de la Vall d’Hebron, 138-176): dagkaart € 4,20

Wat is de beste route naar het Tibidabo pretpark?

 • Vanaf Plaça Catalunya (centrum): neem de stadstreinen FGC van Catalunya naar Avinguda Tibidabo (L7) en stap hier over naar de buslijn 196 en daarna naar de Cuca de la Llum. Een andere (en snellere) optie is om gebruik te maken van de Tibibus T2C bij Plaça Kennedy.
 • Vanaf Las Ramblas (Gotische wijk): neem metro L3 van Liceu (L3) of Drassanes (L3) naar Catalunya (L3) en stap over naar de stadstreinen FGC om metrolijn L7 te nemen naar Avinguda Tibidabo (L7). Stap hier over naar de buslijn 196 of Tibibus T2C en neem vervolgens de Cuca de la Llum.
 • Vanaf Sagrada Família: neem metro L5 van Sagrada Família (L5) naar Diagonal (L5) en stap over bij Provença om metrolijn L7 te nemen naar Avinguda Tibidabo (L7). Stap hier over naar de buslijn 196 of Tibibus T2C en neem vervolgens de Cuca de la Llum.
 • Vanaf La Barceloneta (strand): neem metro L4 van Barceloneta (L4) naar Urquinaona (L4) en loop het kleine stukje tussen Plaça Urquinaona en Plaça Catalunya. Eenmaal hier kun je de stadstreinen FGC van Catalunya naar Avinguda Tibidabo (L7) nemen en hier overstappen naar de buslijn 196 of Tibibus T2C en daarna naar de Cuca de la Llum.
Praktische informatie

Prijs: Pretpark tickets vanaf € 35,- p.p. inclusief retourkaartjes voor de Cuca de la Llum (€ 14,- voor kinderen kleiner dan 1,20 meter lang en gratis voor kinderen kleiner dan 90 cm). Korting voor Barcelona Card-houders, mindervaliden en gepensioneerden.

De Tibidabo Panoramic Area is gratis. Pass voor enkel de attracties van de Panoramic Area kost € 19,- inclusief retourkaartjes voor de Cuca de la Llum (€ 10,50 voor kinderen).

Openingstijden: Weekenden van maart (12:00-19:00), april (12:00-20:00), mei en juni (12:00-21:00), september (12:00-22:00), oktober (12:00-21:00), november en december (11:00-18:00). Open in juli van woensdag t/m zondag (11:00-21:00) en in augustus iedere dag (11:00-23:00). Extra openingstijden tijdens de kerstvakantie en feestdagen. Voor meer info over de openingstijden klik hier.

Adres: Plaça Tibidabo, 3-4
08035 Barcelona

Openbaar vervoer:

Metro: Av. Tibidabo (L7)

Bus: 196, Tibibus

Kabelbaan: Funicular del Tibidabo (Cuca de la Llum)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.