🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Taxi in Barcelona

Taxi’s in Barcelona zijn te herkennen aan hun gele en zwarte kleur. Als het groene licht op het dak brandt en het bordje ‘lliure’ (of ‘libre’ in het Spaans) achter de voorruit omhoog staat, is de taxi vrij. Over het algemeen is het niet nodig om een taxistandplaats te zoeken in de stad. Ga in plaats daarvan langs de kant van de weg staan en steek je hand even op als er een taxi met een groen licht aankomt. Zo heb je meteen een taxi. Het voordeel van de taxistandplaats is dat je zeker weet dat er daar taxi’s zullen zijn. Op het vliegveld in Barcelona dien je wel naar de taxistandplaats te gaan en de eerste taxi in de rij te nemen. Bekijk hier de plattegrond met alle standplaatsen voor taxi’s in Barcelona.

Taxi bestellen in Barcelona

Heb je een taxi nodig in Barcelona? Je kan natuurlijk op straat een taxi aanhouden, maar het is ook mogelijk om een taxi te bestellen. Hier dienen ook extra kosten bij gerekend te worden, maar het voordeel daarvan is dat je verzekerd bent van een taxi op het gewenste moment. Ook als je speciale behoeftes hebt, zoals een baby- of kinderautostoel, een rolstoeltoegankelijke taxi of een grotere taxi, is het zeer aan te raden om je taxi van tevoren te bestellen. Op deze manier kun je je wensen en behoeftes aangeven en over het juiste vervoer beschikken.

Neem hiervoor contact op met één van de onderstaande taxibedrijven om een taxi te bestellen of plaats een boeking online.

 • Radio Taxi: +34 933 033 033
 • Taximés: +34 936 936 936
 • Servi Taxi: +34 933 300 300

Als je een taxi wilt reserveren die geschikt is voor mindervaliden of mensen met een beperkte mobiliteit, gebruik dan de services van: Taxi Amic (+34 934 208 088).

Taxi in Barcelona online bestellen

Bestel je je taxi in Barcelona online, dan ben je van vervoer gegarandeerd op het gewenste moment. Het tarief is dan afhankelijk van het traject die je wenst te maken. Bovendien kun je tijdens het bestelproces eenvoudig aangeven wat voor soort auto je nodig hebt (bijvoorbeeld een rolstoeltoegankelijke taxi of een bus om een groep te vervoeren) en of je speciale wensen hebt (zoals het beschikken van een kinderautostoel of het rijden met een milieuvriendelijke auto). Betalen doe je ook online tijdens het reserveren van je taxi, waardoor er nooit twijfels kunnen ontstaan over de prijs van je autorit.

Taxi-apps voor Barcelona

Tegenwoordig kun je ook via verschillende applicaties een taxi bestellen in Barcelona. De AMB Taxi Barcelona app is de officiële app van de taxichauffeurs in Barcelona waarmee je eenvoudig een taxi via je telefoon kunt bestellen. Door de begin- en eindpunt aan te geven zie je de vooraf vastgestelde ritprijs, welke gebaseerd is op het aantal kilometers en de tijd van de rit. Daarna kun je eenvoudig boeken en op je taxi wachten.

Goed om te weten: na een hevige juridische strijd en meerdere stakingen, is het de taxisector gelukt om bedrijven als Uber en Cabify, die ze als bedreiging zagen, Barcelona te verlaten. Gebruikers van Cabify kunnen echter sinds maart 2019 weer gebruik maken van de services van deze transportbedrijf in Barcelona.

Hoe veel kost de taxi in Barcelona?

Het gebruik van een taxi is in Barcelona relatief voordelig: een taxirit heeft een starttarief en een vaste prijs voor iedere kilometer. ’s nachts en in het weekend worden taxi’s duurder, en als je de taxi neemt vanaf het vliegveld/haven of tijdens een speciale dag zoals jaarwisseling of kerst, dan moet je altijd wat extra betalen. In totaal kennen we in Barcelona vier verschillende taxitarieven: T1, T2, T3 en T4.

Taxitarieven in Barcelona

 • Taxirit op werkdagen van 08:00 tot 20:00 uur (T1): startprijs €2 ,10 + € 1,07 per kilometer
 • Taxirit op werkdagen van 20:00 tot 08:00 uur (T2): startprijs € 2,10 + € 1,30 per kilometer
 • Taxirit op zaterdag van 08:00 tot 20:00 uur (T2): startprijs € 2,10 + € 1,30 per kilometer
 • Taxirit op zondag en feestdagen van 06:00 tot 20:00 uur (T2): startprijs  € 2,10 + € 1,30 per kilometer
 • Taxirit op zaterdag, zondag en feestdagen van 20:00 tot 06:00 uur (T3): startprijs  € 2,30 + € 1,40 per kilometer
 • Taxirit van het vliegveld naar de haven waar de cruiseschepen vertrekken (T4): € 39,- (vaste prijs)

Supplementen in Barcelona

Naast de standaard tarieven worden er voor sommige ritjes supplementen berekend:

 • Vliegveld (aankomst + vertrek): € 3,10 extra
 • Haven waar de cruiseschepen aankomen (aankomst + vertrek): € 3,10 extra
 • Fira de Barcelona L’Hospitalet (vertrek): € 2,10 extra
 • Sants Estació (vertrek): € 2,10 extra
 • Bagage of koffer groter dan 55 x 40 x 20 cm: € 1,- extra per stuk
 • Speciale dagen: Sant Joan (23-24 juni), Kerst (24-25 december),  Oud & Nieuw (31 december – 1 januari), van 20:00 tot 08:00 uur: € 3,10 extra

Taxi’s vanaf het vliegveld in Barcelona

Bij beide terminals op het vliegveld van Barcelona staat een taxistandplaats en vanaf daar kun je prima een taxi nemen om naar Barcelona (of één van de omliggende dorpjes) te gaan. Het minimum taxitarief vanaf de luchthaven is € 20,-; dit dien je altijd te betalen (ook als je het minimumbedrag niet hebt bereikt). Er geldt daarnaast een supplement van € 3,10 voor het vliegveld.

Voorbeeld van prijzen vanaf het vliegveld van Barcelona (inclusief vliegveld toeslag):

 • Taxirit van het vliegveld naar Plaça de Catalunya (centrum): € 29,-
 • Taxirit van het vliegveld naar Fira Barcelona (Gran Via): € 23,-
 • Taxirit van het vliegveld naar Fira Barcelona (Montjuïc): € 26,-
 • Taxirit van het vliegveld naar de Gotische wijk (Las Ramblas): € 29,-
 • Taxirit van het vliegveld naar Sagrada Família: € 32,-
 • Taxirit van het vliegveld naar het strand La Barceloneta: € 31,-

Voor een compleet overzicht van de taxitarieven in Barcelona klik hier. Wil je je route van tevoren berekenen, maak dan gebruik van deze tool.

Tarieven bij bestelde taxi’s in Barcelona

Bij bestelde taxi’s in Barcelona (via de telefoon) betaal je minimaal €7,- per rit (€20,- als het een rit vanaf het vliegveld betreft) en daarnaast gelden de volgende supplementen:

 • Maximum prijs om voor te komen rijden op werkdagen van 08:00 tot 20:00 uur (T1): €3,40
 • Maximum prijs om voor te komen rijden op werkdagen van 20:00 tot 08:00 uur, op zaterdag van 08:00 tot 20:00 uur en op zondag en feestdagen van 06:00 tot 20:00 uur (T2): €4,20
 • Maximum prijs om voor te komen rijden op zaterdag, zondag en feestdagen van 20:00 tot 06:00 uur (T3): €4,50

Tips voor in de taxi in Barcelona

Wellicht overbodig, maar als toerist moet je vooral op de volgende punten letten wanneer je de taxi wilt gebruiken in Barcelona:

 • De officiële taxi’s in Barcelona zijn geel en zwart en hebben een groen licht op het dak van de taxi dat aangeeft of deze beschikbaar is. Stap dus nooit zo maar in bij een willekeurige auto.
 • Maak duidelijk wat je bestemming is en indien je geen goed Spaans beheerst, laat het adres aan de taxichauffeur zien.
 • Het is verplicht om een gordel om te doen.
 • Een rit van 15 minuten kost ongeveer € 10,-. Houd de meterkast goed in de gaten.
 • Geen extra kosten voor rolstoelen, blindengeleidehond, kinderwagens en koffers kleiner dan 55 x 40 x 20 cm.
 • Het geven van een fooi mag, maar is niet verplicht. Als je een fooi wilt geven, geef dan 5%-10% van de totale prijs.
 • Als je naar het oude centrum in Barcelona wilt gaan, dan is een taxi wellicht niet de beste optie. Het grootste deel van het stadscentrum is alleen toegankelijk voor voetgangers. In deze gevallen kun je je taxi beter naar Plaça de Catalunya, Plaça Urquinaona of Via Laietana laten rijden en je vanaf daar te voet verplaatsen. Je kunt uiteraard ook de metro of de bus nemen in plaats van de taxi om naar het centrum van Barcelona te gaan.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.