🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Hop-on Hop-off Barcelona

De toeristische Hop-on Hop-off bus is een populaire manier om Barcelona te bezichtigen. Deze citytour bussen zijn uitermate geschikt voor degenen die Barcelona’s hoogtepunten in een korte tijd willen zien, of als je liever het reizen met het OV in een grote stad wilt vermijden. Met de hop-on-hop-off kun je de stad in een hoger tempo bezoeken en alle belangrijke bezienswaardigheden (of die jou het meest aanspreken) bezoeken. Het is aan te raden om je tickets voor de hop-on-hop-off bussen van tevoren online te kopen. Met je aankoopvoucher hoef je dan niet in Barcelona in de rij te gaan staan voor je tickets en mag je vanaf elk opstappunt de bus instappen.

Barcelona ontdekken met de Hop-on Hop-off bus

Een van de makkelijkste manieren om sightseeing in Barcelona te doen en alle hoogtepunten van de stad in een snel tempo te bezoeken, is door gebruik te maken van de toeristische bus; de zogenaamde Hop-on Hop-off bus. Zo’n toeristenbus klinkt wellicht wel erg toeristisch, maar in werkelijkheid is het een super praktisch vervoersmiddel om de stad te ontdekken. Het is vooral zeer geschikt wanneer je Barcelona in een korte tijd wilt bezoeken of als je het openbaar vervoer in Barcelona wilt vermijden. Bij dezen de voordelen en nadelen van de hop-on-hop-off bussen in Barcelona.

Soorten Hop-on Hop-off bussen in Barcelona

Er zijn twee bedrijven die zulke bustours aanbieden in Barcelona: Barcelona Bus Turístic en Barcelona City Tour. Ze verschillen qua kleuren en routes, maar verder zijn ze allebei een prima vervoersmiddel om de stad op je gemak te ontdekken en alle hoogtepunten te bezichtigen. Qua prijzen en services verschillen ze nauwelijks van elkaar, dus mijn advies is om goed naar hun routes te kijken en een keuze te maken aan de hand van je behoeftes en interessegebieden.

Deze dubbeldekkers zijn van alle gemakken voorzien: ze zijn voorzien van oordopjes en een audiogids die alles over de stad vertelt, ze stoppen bij de belangrijkste trekpleisters en je kunt er zo vaak in- en uitstappen als je wilt. Zitten op de bovenste verdieping, die geen dak heeft, geeft je de kans om Barcelona vanuit een ander perspectief te zien.

Koop alvast je tickets online

Hop-on Hop-off Barcelona routes

De route die de Hop-on Hop-off bus aflegt varieert per toeristenbus. Er bestaan in totaal vijf verschillende routes: twee van de Barcelona City Tour en drie bij Barcelona Bus Turístic. Deze routes rijden langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Barcelona en brengen je onder andere bij de Sagrada Família, het Park Güell, Camp Nou en de Gotische wijk.

Voor een compleet overzicht en een plattegrond van de routes van de hop-on-hop-off, kijk op de pagina’s over de Barcelona Bus Turístic en de Barcelona City Tour.

Let wel op de richting van de routes wanneer je in de bus stapt (de bussen rijden rondjes door de stad) en stap zo vaak als je wilt in en uit om zo bij je gewenste bezienswaardigheden te komen en ze te bezoeken.

Voordelen van de Hop-on Hop-off bus

 • Aangename (en snelle) manier om een rondrit door Barcelona te doen, met audiogidsen die je alles over de stad vertellen.
 • Van alle gemakken voorzien: comfortabele stoelen, meertalige audiogidsen, ruimte voor rolstoelen en kinderwagens…
 • Het zijn open dubbeldekker bussen waar je bij mooi weer buiten kunt zitten en bij minder weer, mooi afgedekt beneden.
 • Je komt langs alle belangrijke bezienswaardigheden van Barcelona en je kunt in- en uitstappen zo vaak als je wilt.
 • Je hebt meerdere routes om uit te kiezen.
 • Geen gedoe met uitzoeken hoe je van A naar B moet gaan of hoe het openbaar vervoer in Barcelona werkt.
 • Je krijgt een gratis stadsplattegrond en kortingscoupons voor verschillende bezienswaardigheden en attracties in Barcelona.

Nadelen van de Hop-on Hop-off bus

 • Het kan soms druk zijn, vooral tijdens het hoogseizoen.
 • Bij druk verkeer en files ben je langer onderweg.
 • Bij een meerdaags ticket gaat het om aaneensluitende dagen.
 • Als je gebruik maakt van een kortingscoupon dan kun je alleen de tickets ter plaatse kopen.
 • Het is heel erg op toeristen gericht, dus je mist wat authenticiteit in de tour.

Hop-on Hop-off Barcelona tickets

Een Barcelona stadstour met de Hop-on Hop-off bus is een populaire keuze bij toeristen die Barcelona bezoeken. Het is daarom zeer aan te raden om je kaartjes voor deze bussen van tevoren online te bestellen. Hiermee vermijd je de lange wachtrijen bij de kassa en eenmaal in Barcelona kun je gelijk instappen bij de dichtstbijzijnde bushalte om zo rondgeleid te worden door de stad.

Tickets voor de Hop-on Hop-off bus zijn het makkelijkst online te koop. Maar je kunt ze ook ter plekke in Barcelona kopen bij de lokketen, toeristische instanties of bij de bus zelf. Als je ticket eenmaal is geactiveerd, dan is die geldig voor de gekozen periode (1 of 2 dagen). Bij een tweedaags ticket gaat het om aaneensluitende dagen.

Hop-on Hop-off Barcelona openingstijden

De Hop-on Hop-off bussen rijden dagelijks door de stad van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat en zijn hierdoor een zeer geschikt vervoersmiddel om je door de stad te verplaatsen en langs alle highlights te gaan. Deze toeristische bussen komen om de 5 of 25 minuten (in de zomer het meest vaak). Met je online tickets mag je overal in de stad in de bus instappen en weer uitstappen (let wel op dat je bij de juiste bushalte bent). Indien het te druk is bij een van de toeristenbussen, dan kun je het beste wachten tot een volgende bus langskomt (dat duurt nooit lang).

Hop-on Hop-off Barcelona: tips & tricks

 • De toeristische bustours zijn een geweldige optie voor bezoekers die voor het eerst in Barcelona komen en de stad willen verkennen. Door een dag rond te toeren in een van de dubbeldekkers leer je Barcelona in een snel tempo kennen en zie je de meeste hoogtepunten in een mum van tijd.
 • Kies altijd voor de Hop-on Hop-off bus inden je bang bent voor overvolle metro’s en onbekende steden. Als je je online tickets van tevoren online bestelt, dan maak je het jezelf alleen nog maar makkelijker, want dan mag je overal waar je wilt instappen.
 • Leer de twee Hop-on Hop-off busbedrijven in Barcelona goed van elkaar te onderscheiden: de Bus Turístic is blauw en heeft als logo een oog met Barcelona, terwijl bij de City Tour de rode kleur heeft. De routes van de toeristenbus staan op de voorgevel van de bus en bij de bushalte aangegeven.
 • Ga vooral bij mooi weer op de stoeltjes bovenop de dubbeldekker zitten, die een mooie blik over de stad bieden, maar vergeet niet om je goed in te smeren, en eventueel een zonnebril en een hoed of petje te dragen.
 • Wil je een bezienswaardigheid goed bekijken, dan is het beste om uit de bus te stappen. Geef dat wel op tijd aan bij de chauffeur, want als er niemand bij de bushalte staat, stopt de bus niet.
 • Reis je met kinderen, dan is de hop-on-hop-off bus één van de beste vervoersmiddelen om Barcelona op jullie gemak te ontdekken. Je kunt een buggy of kinderwagen ook meenemen. Kinderen onder de 4 jaar oud mogen gratis reizen.
 • Alle bussen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers en aangepast voor slechthorende bezoekers. Bij de Barcelona City Tour mogen ook geleidehonden mee.
 • Maak gebruik van de kortingsvouchers die je ontvangt om andere attracties en bezienswaardigheden in de stad te bezoeken.
 • Met je tickets mag je oneindig veel reizen op alle routes (tijdens de geldigheidsduur van het kaartje welteverstaan). Check van tevoren welke bezienswaardigheden er op je route liggen om eventuele kaartjes voor deze attracties online te kopen. Zo vermijd je weer de lange wachtrijen bij bezienswaardigheden zoals de Sagrada Família, Casa Milà, Casa Batlló of het Park Güell.

Koop alvast je tickets online

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.