🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Barcelona Bus Turístic

De blauwe Bus Turístic is de officiële Hop-on Hop-off bus van het lokale bureau voor toerisme. De Barcelona Bus Turístic biedt drie verschillende routes aan: de rode, de blauwe en de groene, en rijdt langs alle belangrijke hoogtepunten. Het is de enige bustour met officiële toeristische gidsen aan bord en is aangepast voor rolstoelgebruikers en slechthorende bezoekers.

Koop je tickets alvast online

Routes Barcelona Bus Turístic

De Barcelona Bus Turístic rijdt het hele jaar door langs twee verschillende routes (rood en blauw) en tussen maart en november komt daar nog een derde route bij (groen). In de zomer kun je tevens meedoen aan een speciale avondtour. De routes en haltes van de Bus Turístic zijn als volgt:

 • Rode route (2 uur): van Plaça Catalunya tot aan Parc de la Ciutadella. Gaat onder andere langs Passeig de Gràcia, Avinguda Diagonal, treinstation Estació de Sants, Montjuïc en Port Vell.
 • Blauwe route (2 uur): van Plaça Catalunya tot aan MACBA. Gaat onder andere langs Passeig de Gràcia, Sagrada Família, Gràcia, Park Güell, Tibidabo, Pedralbes en Camp Nou (FC Barcelona).
 • Groene route (40 minuten): van Port Olímpic tot aan Poblenou. Gaat onder andere langs het Fòrum en het strand van Barcelona. Alleen beschikbaar van medio maart tot en met oktober.
 • Zomer-avondtour (2,5 uur): in de zomer wordt er een speciale hop-on-hop-off avondtour aangeboden waarbij je de mooiste verlichte gebouwen van Barcelona te zien krijgt vanuit de dubbeldekker. De avondbustour rijdt van juni t/m medio september op vrijdag, zaterdag en zondag om 21:30 uur. Vertrekplaats is Plaça de Catalunya nummer 14. Hiervoor dien je aparte tickets aan te schaffen.
 • Christmas-avondtour (1,5 uur): tijdens de feestdagen wordt er een speciale hop-on-hop-off avondtour aangeboden waarbij je langs de verlichte Sagrada Família, Arc de Triomf en het Casa Batlló rijdt om de mooiste kerstverlichting van de stad te zien. De avondbustour rijdt van eind november t/m begin januari op vrijdag, zaterdag en zondag om 21:30 uur. Vertrekplaats is Plaça Catalunya nummer 14. Hiervoor dien je aparte tickets aan te schaffen.

Alle opstapplaatsen worden op de kaart getoond.

Barcelona hop on hop off bus route Bus Turistic

🔎 Klik hier om de kaart te downloaden.

Openingstijden Barcelona Bus Turístic

De Barcelona Bus Turístic rijdt het hele jaar door (behalve op 1 januari en 25 december), van 9:00 tot 19:00 uur in de winter en 9:00 tot 20:00 uur in de zomer. De vertrekfrequentie ligt tussen de 5 en 25 minuten, afhankelijk van het seizoen. Het vertrekpunt van alle bussen is Plaça de Catalunya, maar met vooraf gekochte online tickets mag je ook instappen bij één van de andere haltes.

Koop je tickets alvast online

Waarom kiezen voor Barcelona Bus Turístic

De Barcelona Bus Turístic is net als de concullega de Barcelona City Tour, een handige manier om Barcelona in een snel tempo te ontdekken en de belangrijkste highlights te zien. De Barcelona Bus Turístic biedt echter veel meer verschillende routes aan, inclusief een speciale zomeravondtour, stopt bij meer plekken, en heeft als enige bustour officiële stadsgidsen aan boord die je alles over de stad kunnen vertellen. Ook krijg je een handige reisgids met alle informatie over de bezienswaardigheden die op je pad komen.

Een aantal kernmerken van de Barcelona Bus Turístic:

 • Moderne bussen (onlangs van een vernieuwd imago voorzien).
 • E-tickets (waardoor je geen tickets hoeft te printen bij een bestelling online).
 • Reisfrequentie: elke 5 tot 25 minuten, afhankelijk van het seizoen.
 • Audiogids in 16 talen, waaronder Nederlands.
 • Gratis wifi aan boord.
 • Met je ticket mag je alle drie de routes doen en je mag zo vaak in- en uitstappen als je wilt.
 • Maar liefst 44 verschillende haltes.
 • Speciale zomer- en kersttours.
 • Bussen zijn aangepast voor rolstoelgebruikers en slechthorende bezoekers.
 • Enige sightseeing bus met officiële toeristische gidsen aan boord die al je vragen kunnen beantwoorden.
 • Korting voor senioren en mensen met een handicap. Gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar oud.
 • Honden mogen mee in de Bus Turístic mits ze in een reisbench zitten, de ruimte niet vies maken en niemand lastig vallen.
 • Koffers en (ingeklapte) buggy’s mogen op de onderste verdieping gelaten worden (maar je mag ze niet onbewaakt achterlaten).
 • In de bussen worden gratis stadsplattegronden en gidsen in verschillende talen uitgereikt, naast een boekje vol kortingsvouchers voor andere bezienswaardigheden en attracties.

Tickets Barcelona Bus Turístic

Tickets voor de Bus Turístic kun je makkelijk online bestellen of ter plekke kopen (o.a. bij de verschillende informatiepunten en VVV-kantoren in de stad, bij de balie van je hotel, bij kiosken en boekwinkels en bij de bus zelf). Om de lange rijen te voorkomen, is het aan te raden om je tickets voor de Barcelona Bus Turístic van tevoren online bestellen.

Je ontvangt je tickets direct na je bestelling per e-mail en je kunt vervolgens bij iedere opstapplaats instappen. De tickets zijn een heel jaar geldig. Nederlandstalige audiogids inbegrepen.

Let op: kinderen tot 4 jaar oud reizen gratis. Kaarten voor 2 dagen zijn alleen geldig op 2 aaneensluitende dagen. Met je online ticket kun je opstappen vanaf elk opstappunt.

Combinatietickets Barcelona Bus Turístic

Als je van plan bent om enkele van de bekendste attracties van Barcelona te bezoeken (denk aan de Sagrada Família en het Park Güell) én graag gebruik wilt maken van de Bus Turístic, dan is het zeer aan te raden om voor de combinatieticket van De Barcelona Pas te kiezen. Hiermee bespaar je flink wat geld en eenmaal ter plekke kun je dankzij je online tickets de lange wachtrijen bij de ingang omzeilen.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.