🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Over Barcelona met Marta

Over Barcelona met Marta

Welkom op Barcelona met Marta! Deze site is een initiatief van Marta Rubio, een Barcelonesa die graag tips over haar stad met anderen wil delen. Benieuwd naar wie er achter Barcelona met Marta zit en wat ik voor jou als bedrijf of reiziger kan betekenen, lees dan verder!

Over mij

Hola, ik ben Marta Rubio, geboren en getogen in Barcelona. Van jongs af aan ben ik door mijn stad gefascineerd: een plek zoals Barcelona laat immers niemand onaangeraakt.

In 2011 begon ik HolaBarcelona.nl, een website waar ik al mijn tips over Barcelona verzamel, met als doel jullie het echte Barcelona van de locals te kunnen laten zien. In juni 2020 veranderde de site van naam naar Barcelona met Marta, met als doel de site nóg persoonlijker te maken.

👋 Ga je naar Barcelona en wil je op pad met mij als gids? Check hier mijn tours.

Maar misschien ben je nieuwsgierig naar wie ik ben, waarom ik Nederlands kan spreken of hoe ik Barcelona met Marta ben begonnen? Dat leg ik je meteen uit.

Van Barcelona naar Nederland

Geboren in Barcelona in het jaar 1986 uit een Spaans gezin, heb ik mijn hele leven in de wijk van Horta gewoond, aan de rand van Barcelona. Een heerlijke rustige buurt buiten het drukke stadscentrum, met veel groen en een familiale sfeer.

Ik herinner me onder andere heel goed hoe we in het weekend altijd naar het park bij de Turó de la Peira gingen spelen en hoe leuk ik het vond bij het Laberint d’Horta. En dan de wijkfeesten, iedere september bij een grote esplanade in de buurt.

De zomers brachten we altijd door op de camping (daarna werd dat een appartement bij het strand aan de Costa Daurada) of in het dorp van mijn moeder.

Daarna ging ik Reclame en PR studeren aan de Universiteit van Barcelona en besloot toen ik afgestudeerd was om naar het buitenland te vertrekken.

Ik droomde toch altijd al van wonen in het buitenland, dus het kwam het als geen verrassing dat ik vanwege mijn Nederlandse vriend naar Nederland verhuisde.

Tussen 2008 en 2023 woonde ik in Nederland. Daar ging ik een master in marketing bij de Universiteit Nijmegen studeren die gevolgd werd met meerdere banen in de online marketing wereld. Ik leerde Nederlands spreken, kocht een huis met mijn vriend en werd zelfs moeder van een heerlijk jongen.

Over Marta Rubio HolaBarcelona Geboren en getogen in Barcelona

Van Nederland naar Barcelona

Onze droom was echter altijd om terug naar Barcelona te keren. En die droom is in het jaar 2023 daadwerkelijk geworden: we zijn van Nederland naar Barcelona verhuisd en wonen nu in een heerlijk appartement vlakbij het strand buiten Barcelona, maar wel dichtbij genoeg om er dagelijks naartoe te kunnen reizen!

Het ontstaan van Barcelona met Marta

Al gauw nadat ik naar Nederland kwam, viel het me op dat Barcelona een populaire citytrip bestemming was en dat er veel mensen geïnteresseerd waren naar mijn tips. Zo kreeg ik steeds vaker verzoeken van mensen die naar Barcelona gingen en maakte ik iedere keer to-do lijstjes met mijn tips.

Het was mijn vriend die ergens in de loop van 2010 met het idee kwam om deze tips online te zetten om zo nóg meer mensen te kunnen helpen het echte Barcelona te ontdekken. Daar werd ik heel enthousiast en zo gezegd zo gedaan: in 2011 ben ik met de website begonnen en wat ooit als hobby was ontstaan, is inmiddels mijn full-time baan geworden.

Eigen baas

Eind 2015 besloot ik om de sprong te wagen om full-time te gaan werken voor Barcelona met Marta. Het bijhouden van de website kostte me toen al veel tijd en was bijna niet vol te houden met een veeleisende functie als online marketeer zoals ik had.

Bovendien lagen er veel te veel leuke plannen op de plank die veel meer tijd en aandacht nodig hadden, wilde ik daarmee aan de slag gaan. Het voor mezelf beginnen voelde dus als het juiste pad. Zo had ik tijd om mijn reisgidsen te schrijven, een webshop op te richten en veel meer te doen voor Barcelona met Marta.

Achteraf gezien was het een goede zet en ik ben nog steeds heel blij dat ik die stap durfde te zetten: nu kan ik me volledig op mijn bedrijf richtten en heb ik daarnaast veel meer vrije tijd om met mijn gezin te zijn.

Over Marta Rubio HolaBarcelona

Wat doe ik voor Barcelona met Marta

Barcelona met Marta is de samenvatting van mijn persoonlijke tips voor je trip naar Barcelona. Iedere pagina die je hier ziet heb ik zelf geschreven. Doordat ik bijna mijn hele leven in Barcelona heb gewoond, heb ik veel plekken mogen bezoeken en ken ik de stad door en door. Wat de leukste musea zijn, waar je goed kunt shoppen, welke restaurants lekker zijn… noem maar op!

Naast het beheren van deze website hou ik me ook bezig met het schrijven van reisgidsen, video’s maken voor mijn YouTube kanaal en jullie in Barcelona rondleiden.

In Barcelona ben ik altijd op zoek naar de leukste activiteiten en adressen, zodat ik deze daarna met jullie kan dezen.

Via social media en de nieuwsbrief van Barcelona met Marta hou ik jullie daarnaast op de hoogte van het laatste nieuws en zorg ik dat jullie ook na jullie bezoek aan Barcelona in vakantiesferen blijven. Want Barcelona is een bestemming waar zoveel te beleven valt die je zeker vaker kunt bezoeken!

Over Marta Rubio van HolaBarcelona.nl Tips van een local

En verder

En verder ben ik druk bezig met moederschap, het uitbreiden van mijn bedrijf, leuke reizen maken en vooral van het leven te genieten, zoals we Spanjaarden doen. Een paar leuke feitjes over mij die je wellicht nog niet weet:

  • Ik hou van lekker eten maar was nooit echt geïnteresseerd in koken totdat ik moeder werd. Nu vind ik het heel leuk om van mijn moeder recepten te leren en zelf achter het fornuis te staan.
  • Ik heb een echte talenknobbel. Ik spreek 6 talen, al is mijn Duits tegenwoordig niet zo goed meer. Voordat ik naar Nederland verhuisde, heb ik een jaartje Nederlandse les in Barcelona gevolgd en veel zelfstudie gedaan. Daarmee kon ik bij aankomst in Nederland al mijn eerste bijbaantje in een modewinkel scoren.
  • In 2016 ben ik moeder van mijn zoontje Mateo geworden. We voeden hem tweetalig op (Spaans en Nederlands) maar inmiddels kan hij ook een woordje Catalaans en Engels.
  • Als online marketeer heb ik voor sommige van de grootste bedrijven in de retail sector van Nederland gewerkt (zoals Kleertjes en Wehkamp).
  • Lezen en tekenen zijn mijn andere twee grootste hobbies. Als kind won ik meerdere wedstrijden in schrijven en tekenen. Dat ik het leuk vind om content te maken voor Barcelona met Marta komt dus niet uit de hemel vallen.
  • In Barcelona heb ik een jaar lang in het geschiedenismuseum van Barcelona gewerkt. Ik was vaak te vinden bij het Museu Monestir de Pedralbes en het Museu d’Història de la Ciutat (MUHBA Plaça Reial).
  • Ik hou van reizen en het liefst probeer ik mijn tripjes zo goed mogelijk van tevoren te voorbereiden. Mijn mooiste reisherinneringen liggen in Spanje, Amerika, Griekenland, Italië en Frankrijk.
  • Sinds 2020 beheer ik daarnaast een tweede website, Holandia.es, dat het beste van Nederland aan de Spaanstalige wereld toont.
Over Barcelona met Marta Jouw lokale gids in Barcelona

Contact

Mocht je nog vragen hebben of advies voor je reis naar Barcelona willen, dan kun je contact met mij opnemen via het contactformulier.

Heb je interesse in een samenwerking met Barcelona met Marta, bekijk hier alvast een overzicht van alle samenwerking en advertentiemogelijkheden of neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Wil je samen met mij op pad gaan, boek hier een van mijn tours!

Social media

Barcelona met Marta is ook te vinden op FacebookTwitter, InstagramYouTube en Pinterest. Volg mij via deze kanalen en blijf op de hoogte van alle ins en outs over deze geweldige stad!

Barcelona met Marta in de media

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.