🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Reizen naar Barcelona » Vervoer naar Barcelona » Met de trein naar Barcelona

Met de trein naar Barcelona

Wie vanuit Nederland of België per trein naar Barcelona gaat, staat momenteel nog voor een ingewikkelde en vermoeiende reis. Maar de reis per trein naar Barcelona vanuit Nederland is wel een prachtige route. Wel zul je momenteel nog een paar keer moeten overstappen. De beste trein verbinding naar Barcelona momenteel loopt via Brussel, Parijs en Perpignan. Deze route duurt nog altijd ruim 13 uur, als je tenminste je aansluitingen haalt. Vaak kom je aan in Sants Estació. Daarvandaan brengt de metro van Barcelona je verder naar waar je heen wilt.

Treinreis naar Barcelona

Om je reis naar Barcelona te voorbereiden dien je verschillende treintickets te kopen. Vanaf Amsterdam reis je meestal in 3 uur naar Parijs met de Thalys en eenmaal in Parijs moet je overstappen op een andere trein naar Barcelona. In de toekomst zullen we tussen Parijs een Barcelona een hogesnelheidstrein hebben, maar voor nu, de treinreis van Parijs naar Barcelona duurt ongeveer 6 uur en 30 minuten.

Reizen met de trein is niet per se goedkoper dan met het vliegtuig naar Barcelona. Kaartjes kunnen soms wel € 150,- in totaal kosten. Maar de pret en de ervaring van een treinreis is daarentegen onbetaalbaar.


TIP! Mijn perfecte trip naar Barcelona?

Wil je zelf geen uren en dagen zoeken en vergelijken? Check dan mijn onderstaande tips voor de perfecte trip naar Barcelona. Zie het als jouw boodschappenlijstje voor een bezoek aan Barcelona.

🛩️ Vliegen is vaak voordelig bij VuelingCheck hier de vluchten.

🛏️ Ik zou slapen bij Hotel H10 CasanovaBoek hier dit hotel.

🚍 Met de Aerobús ben je snel in het centrum van BarcelonaBestel hier vast je tickets.

🎫 Met de BCN Essentials kaart bezoek je de Sagrada Família, Park Güell én heb je je OV ticketBestel hier je kaarten.

🙋‍♀️ Ga lekker op pad met mijn digitale stadsgidsBestel hier mijn gids.


Je kunt je reis naar Barcelona snel en eenvoudig als volgt online reserveren:

Stap 1: Amsterdam – Parijs

Op het traject Amsterdam – Rotterdam – Brussel – Parijs rijdt de Thalys, een hogesnelheidstrein. De Thalys rijdt tot acht keer per dag en breng je in 3 uur naar Parijs. Op de website van NS International kunt je je tickets kopen voor deze reis.

De Thalys komt aan op station Gare du Nord. Vanaf hier moet je per metro naar het vertrekstation van je trein.

Stap 2: Parijs – Barcelona

Er zijn meerdere opties om dit stuk van het traject af te leggen. Prijzen voor dit traject liggen gemiddeld rond de €85 en €130:

  • Rechstreeks: neem de metro in Parijs naar station Lyon. Daar vertrekt twee keer per dag een rechtstreekse trein naar Barcelona.
  • Via Nimes: neem de metro in Parijs naar station Lyon. Daar vertrekt de trein naar Nimes. In Nimes stap je over naar Barcelona. 
  • Via Tolouse: neem de metro in Parijs naar station Austerlitz. Daar vertrekt de trein naar Tolouse Matiabiau. In Tolouse stap je over naar Barcelona. 
  • Nachttrein (rechtstreeks): neem de metro in Parijs naar station Austerlitz. Daar vertrekt de nachttrein naar Barcelona.

InterRail

Een andere optie is om een InterRail te doen. Om met InterRail van Nederland naar Barcelona te reizen, heb je een Global Pas nodig (al vanaf €169 beschikbaar) en een treinticket van je woonplaats tot aan de Nederlandse grens. Voor dit Nederlandse treinticket betaal je niks als je je Global Pass kan voorleggen.

Treinstations in Barcelona

Met dit soort lange afstand treinreizen kom je vaak aan op het grootste treinstation van Barcelona: Sants Estació. Dit station ligt naast metrostation Sants Estació (L3 en L5) en is een handige opstapplaats vanwege alle vervoersmogelijkheden. Een andere station waar je ook kunt aankomen is op Estació de França, één van de mooiste en oudste stations in Barcelona. Deze ligt vlakbij de metro Barceloneta (L4).

Kaart Sants Estació

Kaart Estació de França

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.