🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Dierentuin Barcelona

De dierentuin van Barcelona, ook bekend als de Zoo de Barcelona of Parc Zoològic de Barcelona, is een leuke attractie voor jong en oud. Loop tussen de chimpansees, leeuwen, tijgers, nijlpaarden en giraffen en ontdek op een ludieke manier ’s werelds mooiste fauna en flora. Maar ook beesten die alleen in Spanje voorkomen, zoals de Catalaanse ezel, Spaanse steenbok en de Iberische wolf kun je er zien!

Wat te zien en te doen bij de Dierentuin Barcelona

De stadsdierentuin is een geliefde plek onder de lokale bevolking om een dag met het gezin door te brengen op een actieve en leerzame wijze. Maar ook als toerist kun je van de dierentuin genieten!

Koop alvast je tickets

Dieren spotten

De ruim tweehonderd verschillende diersoorten die in de dierentuin van Barcelona te vinden zijn, worden in elf verschillende gebieden verdeeld:

 • Terra de Dragons: met Aziatische diersoorten zoals de reusachtige komodo draken en muntjac herten.
 • Terrari: voor een grote collectie amfibieën en reptielen. Van kleine draken zoals leguanen, kikkers en schildpadden tot grote kaaimannen, krokodillen en verschillende soorten reusachtige slangen, zoals de python en de boa
 • Aviari: ruimte met meer dan 70 vogelsoorten uit verschillende continenten.
 • Granja: de boerderij van de dierentuin is de plek waar kinderen dieren zoals geiten, schapen, konijnen, koeien, varkens, pony’s, paarden, ezels en zelfs veldmuizen en hamsters kunnen aaien. Zonder twijfel één van de lievelingsplekken voor kinderen en peuters.
 • Espai goril.les: hier sta je oog in oog met de gorilla’s en leer je alles over deze bijzonder diersoort, die het meest dicht bij de mens komt. Inclusief een interessante tentoonstelling van tekeningen gemaakt door de gorilla’s van het park!
 • Galeria de primats: complex van genaturaliseerde gebieden waar verschillende soorten apen wonen, zoals de brazzameerkat, de dwergmeerkat, de siamang en de roodkopmangabey.
 • Galeria de titís: op de meest populaire plek van de dierentuin zijn verschillende primaten te zien zoals de springtamarin, de zijdeapen, het dwergzijdeaapje, het goudkopleeuwaapje, de keizertamarin, de roodhandtamarin en de marmoset aap.
 • Palmerar: in de dertien vogelkooien van de Palmerar kun je allerlei soorten exotische vogels bewonderen zoals kaketoes, aras en papegaaien.
 • Aquarama: bij het Aquarama bewonder je de zeeleeuwen en allerlei vissoorten uit de Middellandse Zee en de Atlantische kusten.
 • Ocellera de vol: in deze grote ovale koepel vind je verschillende soorten vogels die in de draslanden leven.
 • Jardí de la Biodiversitat: deze laatste ruimte werd ontworpen om de inheemse flora en fauna van Barcelona te bevorderen. Een rustige tuin waar dieren met net wat mindere menselijke verstoring hun weg kunnen gaan.
Dieren in de dierentuin van Barcelona
Dieren in de dierentuin van Barcelona

In de dierentuin zijn er plattegronden aanwezig en kun je veel informatie over de verschillende diersoorten verkrijgen die je weer aan je kinderen kunt doorgeven.

Door de hele dierentuin rijdt daarnaast een treintje en je kunt ook golfkarren huren, handig wanneer je benen moe beginnen te worden!

Heb je trek dan kun je bij één van de verschillende restaurants en cafés langsgaan voor een hapje. En indien je je eigen eten hebt mee genomen, dan kun je gaan zitten bij één van de picknickplaatsen.

👉 Lees hier mijn review over mijn bezoek aan de dierentuin Zoo de Barcelona.

Kinderactiviteiten

De dierentuin van Barcelona is perfect als gezinsuitje. Niet alleen leerzaam maar ook nog eens superleuk voor de kids! Vooral de boerderij van de dierentuin is een kindvriendelijke plek waar kinderen in contact kunnen komen met dieren en ze verzorgen (open iedere zaterdag, zondag, schoolvakanties en feestdagen tussen 11:00 en 11:30 uur in het Spaans en van 11:30 tot 12:00 uur in het Catalaans).

Er worden daarnaast tal van activiteiten in de dierentuin van Barcelona georganiseerd gericht op kinderen. Raadpleeg hiervoor hun agenda of wees eenmaal in de dierentuin alert op de berichten die ze door de geluidsinstallatie doorgeven (bijvoorbeeld hoe laat ze de pinguïns gaan voeren of de olifanten hun oefeningen doen!).

In de dierentuin kun je daarnaast een kinderfeestje vieren of ze inschrijven voor leuke buitenschoolse activiteiten!

Kinderactiviteiten in de dierentuin van Barcelona
Kinderactiviteiten in de dierentuin van Barcelona

In de dierentuin zitten ook een paar speeltuinen en je vindt alle faciliteiten dat elk gezin met kleine kinderen nodig heeft, zoals verschoningsruimte met een kindercommode en een kinderwagen-verhuurservice.

Geschiedenis Dierentuin Barcelona

De oorsprong van de dierentuin in Barcelona ligt bij de geschonken verzameling met exotische en wilde dieren van Lluís Martí Codolar in 1892. De Zoo de Barcelona opende voor het eerst zijn deuren in september 1892, op de plaats die vrijgekomen was na de Wereldtentoonstelling van 1888 in het Parc de la Ciutadella.

Van alle dieren die er in deze dierentuin door de jaren heen hebben gewoond, blijft Copito de Nieve (of Floquet de Neu, in het Nederlands Sneeuwvlokje), de bekende albino gorilla van Barcelona, de meest populaire. Sneeuwvlokje werd zelfs de mascotte van Barcelona en trok duizenden mensen naar de zoo toe om deze zeldzame diersoort te kunnen bekijken. Hij stierf echter in november 2003 aan een ernstige huidaandoening.

In 2006 besloot de gemeente het sterk verouderde dolfinarium te sluiten, waardoor het nu niet meer mogelijk is om dolfijnenshows bij te wonen. Dit was een duidelijke nieuwe stap voorwaarts voor het beleid van de rechten van dieren in dierentuinen.

Dierentuin Barcelona tickets

Tickets voor de dierentuin in Barcelona kun je ter plekke bij de loketten kopen of van tevoren online bestellen. Met de laatste optie ben je verzekerd van je tickets en hoef je niet in de rij bij de kassa te gaan staan. Bovendien krijg je als je online bestelt korting op je entreekaartjes!

Let op: voor een groepsreservering (voor meer dan 10 kinderen of 20 volwassenen), dien je contact op te nemen met zoobarcelona@bsmsa.cat.

Hoe ga je naar Dierentuin Barcelona

De dierentuin van Barcelona is te vinden in het Parc de la Ciutadella, één van de mooiste en leukste parken in de stad. Een bezoek aan de dierentuin is daarom prima te combineren met een rondje in het Ciutadella-park en bij een bezoek aan de nabijgelegen wijk El Born. Als je met de metro komt, dan ligt het metrostation Ciutadella | Vila Olímpica (L4) het meest dichtbij. Dan kom je naar de dierentuin via de ingang op Carrer Wellington.

Wil je eerst het park bezoeken en dan naar de dierentuin, neem dan de metro naar Arc de Triomf (L1), die aan de hoofdingang van het Parc de la Ciutadella ligt.

Praktische informatie

Prijs: € 21,40 p.p. voor volwassenen. Kinderen onder 3 jaar oud gratis toegang, € 12,95 tussen 3-12 jaar oud, € 5,65 voor mindervaliden en € 10,05 voor gepensioneerden (65+). Korting voor Barcelona Card-houders en als je de tickets online van tevoren koopt.

Openingstijden: Dagelijks van 10:00 tot 20:00 uur.

Adres: Parc de la Ciutadella
08003 Barcelona

Openbaar vervoer:

Metro: Ciutadella | Vila Olímpica (L4), Arc de Triomf (L1)

Bus: H14, H16, 59, 136, V19, V21, V27

Tram: Ciutadella | Vila Olímpica (T4)

Trein: Estació de França (R2S)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.