🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Barcelona Card

De Barcelona Card is de officiële toeristenpas van het toeristische bureau in Barcelona. Deze kaart biedt onbeperkt toegang tot het OV en gratis toegang of speciale kortingen bij meer dan 70 musea en belangrijke bezienswaardigheden, leuke uitjes en activiteiten. Dit is de populairste optie bij toeristen die van plan zijn om veel activiteiten te ondernemen tijdens hun stedentrip Barcelona.

Informatie over de Barcelona Card

Als je van plan bent om veel musea en leuke dingen te ondernemen tijdens je verblijf in Barcelona, dan kan de Barcelona Card zeer de moeite waard voor je zijn.

De Barcelona Card is beschikbaar voor 2 dagen (48 uur), 3 dagen (72 uur), 4 dagen (96 uur) of 5 dagen (120 uur).

Met deze kaart ontvang je:

 • Gratis toegang tot het openbaar vervoer in Barcelona: metro, tram, bussen, stadstreinen Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) (zone 1) en regionale treinen van Rodalies Renfe (zone 1). Het is ook geldig om van en naar het vliegveld van Barcelona te reizen met de metro of de trein. De kaart is niet geldig in de nachtbussen.
 • Gratis toegang (skip-the-line) tot musea en attracties zoals Museu Picasso, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Fundació Joan Miró, Museu d’Història de la Ciutat (MUHBA), Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en Castell de Montjuïc.
 • Je ontvangt korting bij onder meer de Casa Milà, Casa Batlló, Casa Amatller, Palau Güell, Palau de la Música Catalana, Poble Espanyol, het aquarium, de dierentuin en de uitkijkpunten Mirador de Colom en Torre Glòries.
 • Korting bij spektakels en leuke dingen om te doen zoals flamenco voorstellingen, wandeltours, boottochten, hop-on-hop-off bussen, pretparken en kabelbanen.
 • Meertalige gids met o.a. informatie over de gratis bezienswaardigheden en kortingen die je krijgt.
 • Gratis stadskaart en plattegrond van de metro.

Voor een volledige lijst van adressen waar je de Barcelona Card kunt gebruiken lees verder.

Barcelona Card kopen

De Barcelona Card kun je heel eenvoudig online bestellen en bij aankomst op het vliegveld ophalen (tussen 8:30 en 20:30 uur). Op deze manier kun je de kaart gelijk bij aankomst gebruiken om je van het vliegveld naar je hotel te verplaatsen met de metro, trein of met de buslijn 46 (meer informatie over de vervoersmiddelen vanaf het vliegveld van Barcelona vind je hier).

De kaart is beschikbaar voor 2 dagen (48 uur), 3 dagen (72 uur), 4 dagen (96 uur) en 5 dagen (120 uur).

Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is er ook een kidsversie (let op: kinderen tot 4 jaar mogen gratis reizen in het openbaar vervoer in Barcelona).

De kaart is geldig vanaf het moment dat je de voucher inwisselt voor de geselecteerde periode. De voucher dient ingewisseld te worden bij een VVV-kantoor in de stad of in de luchthaven.

Naast de Barcelona Card, is het ook mogelijk om de Barcelona Card Express of de Barcelona Card Family te bestellen.

Een andere opties is om de Barcelona Card zelf ter plekke bij de Toeristische Informatiedienst te kopen. Deze zijn te vinden onder andere op het vliegveld van Barcelona en op Plaça de Catalunya.

Prijs Barcelona Card

Barcelona Card Express (48 uur)vanaf € 27,-Direct kopen
Barcelona Card (72, 96 en 120 uur)vanaf € 55,-Direct kopen
Barcelona Card Family (72, 96 en 120 uur)vanaf € 90,-Direct kopen

Barcelona Card ophalen

Met je aankoopbewijs of voucher kun je de Barcelona Card gaan ophalen bij aankomst op het Welcome Center in het vliegveld bij terminals T1 en T2. Ook in de stad zijn er VVV kantoren gevestigd waar je je Barcelona Card kunt ophalen.

Hieronder vind je een overzicht van alle plekken waar je de Barcelona Card kunt ophalen:

 • Vliegveld Terminals T1 en T2
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
 • Plaça de Catalunya
  Adres: Plaça de Catalunya, 17-s
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
  Metro: Catalunya (L1 en L3)
 • Mirador de Colom
  Adres: Columbus Monument (Plaça Portal de la Pau)
  Open: dagelijks van 8:30 tot 14:30 uur
  Metro: Drassanes (L3)
 • Sagrada Família
  Adres: Plaça de la Sagrada Família
  Open: maandag en zondag van 8:30 tot 14:30 uur, van dinsdag t/m zaterdag van 8:30 tot 20:00 uur
  Metro: Sagrada Família (L2 en L5)

Let op: de kantoren van de Toeristische Informatiedienst zijn op 1 januari en 25 december gesloten.

Hoe werkt de Barcelona Card?

Als je eenmaal je Barcelona kaart hebt dan kun je deze gaan gebruiken om bijvoorbeeld met het openbaar vervoer te reizen of om gratis een museum te bezoeken. De kaart werkt dus zowel als een OV-kaart en als een kortingspas bij musea en bezienswaardigheden.

In de metro en het overige vervoer haal je de Barcelona Card door de stempelmachine en in musea en attracties toon je de kaart om je korting te krijgen.

Zodra de kaart is geactiveerd, kun je gebruik maken van alle kortingen en acties gedurende de gekozen periode. Let op: de pas is geldig op aaneensluitende dagen vanaf het eerste gebruik voor de gekozen aantal uren.

Waar kun je gaan met de Barcelona Card

Zoals gezegd, is de Barcelona Card geldig bij meer dan 70 musea en bezienswaardigheden en geef je ook nog eens gratis toegaan tot het OV. Een zeer compleet aanbod dus!

Hieronder vind je het complete overzicht van plekken waar de Barcelona Card geldig is in 2023:

Barcelona Card of Barcelona City Pass?

Of de Barcelona Card de moeite waard is hangt ervan af hoe veel musea en bezienswaardigheden je wilt gaan bezoeken.

Voor diegene die van musea houden en van plan zijn om vele activiteiten te ondernemen in Barcelona, kan de Barcelona Card het meeste voordeel bieden. En omdat je daarmee gratis met het OV mag reizen, heb je in feite niks meer nodig om het meeste uit je stedentrip te halen.

Met de Barcelona Card krijg je echter geen toegang tot de must-sees Sagrada Família en Park Güell, iets wat wél inbegrepen is bij de Barcelona City Pass.

De Barcelona City Pass is daarnaast geen fysieke kaart, waardoor je geen tijd hoeft te verliezen om je tickets op te halen (wat weer wel het geval is bij de Barcelona Card, die opgehaald dient te worden bij aankomst in de stad).

Nog een nadeel van de Barcelona Card is dat de kortingen op de meer dan 70 musea en bezienswaardigheden niet online inwisselbaar zijn, waardoor je alsnog bij de kassarij moet aansluiten om deze te kunnen verzilveren.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.