🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Boottocht Barcelona

Barcelona is onder andere groot geworden vanwege zijn haven en bevoorrechte ligging aan de Middellandse Zee. Een stedentrip Barcelona is dus niet compleet zonder een rondje door de haven en het strand van Barcelona te hebben gemaakt. Een rondvaart is een geweldige manier om van het maritieme karakter van Barcelona te genieten. Tijdens zo’n boottocht vaar je langs de haven en de stranden van Barcelona en ontdek je het maritieme front en de skyline van Barcelona vanuit de zee. Je hebt zowel toeristenbootjes die dagelijks varen, als huurboten en zeilboten die boottochten en bootexcursies aanbieden.

Las Golondrinas rondvaart

‘Las Golondrinas’ heten de bootjes waarmee je kunt rondvaren door de oude haven en langs het strand van Barcelona. Ze zijn een echte klassieker in de stad: ze bestaan sinds 1888, toen ze openden voor de Wereldtentoonstelling. Ze hebben meer dan 120 jaar geschiedenis en het enige moment dat de Golondrinas niet hebben gewerkt, was tijdens de Burgeroorlog.

De Golondrinas meren af aan de voet van de Columbuszuil. Deze schepen maken verschillende rondvaarten door de haven en langs de stranden van Barcelona en zijn een populaire attractie voor bezoekers. Dit is tevens een geweldige kans voor je om de skyline van Barcelona vanaf de zee te bewonderen of een mooie zonsondergang met je geliefde te zien.

Ontdek Barcelona vanaf de zee met de rondvaartboten van Las Golondrinas. Omdat het hier soms druk kan zijn (vooral in het weekend en tijdens het hoogseizoen), is het aan te raden om je tickets van tevoren te kopen. Zo vermijd je de lange wachtrijen en ben je verzekerd van een plek. Kies voor de tour ‘Barcelona Port’ (45 minuten) of ‘Barcelona Port i Litoral’ (60 minuten).

Koop je tickets alvast online

Las Golondrinas boottochten in Barcelona
Las Golondrinas boottochten

Rondvaart in Barcelona

Een van de populairste attracties in Barcelona zijn de boottochten die aangeboden worden vanuit Moll de les Drassanes, aan de voet van de Columbuszuil. Een unieke manier om de kust van Barcelona en Barcelona’s skyline vanaf de Middellandse Zee te zien. Er zijn in de haven meerdere bedrijven die boottochten en bootexcursies aanbieden.

De Golondrinas is echter toch wel het meest iconische rondvaartbedrijf, bij welk je al voor een vrij laag tarief mee kunt doen aan een boottocht door de haven en langs de kust van Barcelona. Andere bedrijven bieden ook boottochten aan met boten waarvan de bodem van de boot van glas is, waardoor je de kans krijgt om de onderwaterwereld van de Middellandse Zee te bekijken.

Ook leuk (vooral voor de kinderen) zijn de piratenboten waarmee je de zee op kan. Zeer populair onder stelletjes zijn de boottochten bij zonsondergang, die vaak vergezeld worden door een glaasje cava en wat lekkers, en voor jongeren zijn de feestboten helemaal leuk.

Koop je tickets alvast online

Rondvaart in Barcelona: tips & tricks

  • Hou rekening met de weersvoorspellingen. Bij slecht weer kunnen boottochten namelijk geannuleerd worden.
  • Draag comfortabele schoenen en kleding om aan boord te gaan.
  • Als je van schepen en boten houdt, breng dan een bezoek aan het Maritiem Museum van Barcelona, waar tal van oude schepen en schaalmodellen van boten te zien zijn en je meer kunt leren over het maritieme verleden van Barcelona.

Hoe ga je naar de Golondrinas

De rondvaartboten Las Golondrinas varen af en aan door de oude haven en langs het strand van Barcelona. De instapplaats ligt aan de voeten van het standbeeld van Columbus, bij het Moll de les Drassanes, dat vlakbij het winkelcentrum Maremagnum en op steenworp afstand van metrostation Drassanes (L3) ligt.

Praktische informatie

Adres: Moll de les Drassanes, 2
08039 Barcelona

Openbaar vervoer:

Metro: Drassanes (L3)

Bus: 59, 120, D20, H14, N0, N6, N9, N12, N15, V13

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.