🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Praktische informatie Barcelona » Barcelona Airport » Auto huren Barcelona Airport

Auto huren Barcelona Airport

Autorijden in Barcelona kun je gerust een uitdaging noemen. Vooral parkeren is niet altijd gemakkelijk, zelfs voor Barcelonezen, aangezien er in Barcelona altijd een tekort aan parkeerruimte is. Dit is de reden waarom ik iedereen aanraad om zich met het openbaar vervoer of te voet te verplaatsen wanneer je Barcelona wilt verkennen. Maar had je in gedachten een tour maken rond Catalonië en naar andere dorpjes en steden te gaan tijdens je vakantie, dan is een auto huren zeker niet verkeerd!

Online auto huren Barcelona Airport

Wat betreft autohuur op Barcelona Airport heb je een ruime keuze aan autoverhuurbedrijven. Allemaal gerenommeerde en betrouwbare autoverhuurbedrijven. Je kunt een auto van tevoren online reserveren of deze direct op het vliegveld van Barcelona of in de stad zelf huren.

Het is zeer aan te raden om je auto van tevoren online te reserveren via een van de onderstaande aanbieders om zo de prijzen van alle grote autoverhuurbedrijven te kunnen vergelijken. Zo kun je met slechts enkele kliks je auto boeken en flink wat geld besparen!

De volgende autoverhuurders zijn aanwezig op Barcelona Airport:

Tips autohuur Barcelona Airport

Je kunt het beste je auto voor je vertrek online boeken, zodat je korting op de prijs krijgt. Bovendien ben je hiermee verzekerd van een auto.

Als je een auto huurt moet je je rijbewijs en een legitimatiebewijs meenemen. Rijbewijzen uit alle landen van de Europese Unie zijn ook geldig in Spanje. Als je op voorhand een auto boekt, dan heb je een zogenaamd ‘voucher’ nodig om jouw huurauto op te kunnen halen. De voucher wordt naar je gemaild als je online boekt. Die moet je dan gewoon uitprinten. Wanneer je telefonisch boekt, wordt de voucher per post naar jouw adres opgestuurd.

Het handigst is het om alvast je huurauto op te halen bij aankomst op het vliegveld van Barcelona. Maar in de stad zelf zitten ook meerdere verhuur bedrijven waar je ook terecht kunt indien je de auto pas later wilt ophalen.

Tips autohuur Barcelona
Auto huren op Barcelona airport

Tips voor een auto huren bij Barcelona Airport

 • Voordat je de auto huurt: denk aan wat voor auto je nodig hebt en vergelijk de prijzen tussen verschillende verhuurders. Let goed op zaken zoals hoeveel bestuurders er mogen rijden, welke voorwaarden worden er aan de bestuurders gesteld, hoe zit het met de verzekeringen, wat zijn de algemene voorwaarden en hoe moet je betalen.
 • Bij het ophalen van de auto: neem alle papieren mee (je boeking, een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs). Ook de bewijzen van de eventuele andere bestuurders van de auto zijn nodig. Controleer de auto voordat je deze meeneemt voor krassen of deuken en laat dit opschrijven op de overeenkomst en maak er foto’s van. Noteer het noodnummer die je in geval van calamiteiten kunt bellen.
 • Als je de auto weer inlevert: wees op tijd bij de inleverplaats en zorg ervoor dat je de auto inlevert zoals afgesproken. Controleer samen met de verhuurder of er geen beschadigingen aan de auto zijn gekomen en laat dit op het contract schrijven. Controleer vervolgens of de rekening klopt.

Autorijden in Barcelona

Voor wie niet gewend is om in grote steden met de auto te rijden kan auto rijden in Barcelona in het begin chaotisch en moeilijk lijken. Maar door oefenen leert men en met mijn onderstaande tips voel je je in no-time als een vis in het water in de straten van Barcelona. Bovendien zijn Barcelonezen over het algemeen beschaafde mensen die de verkeersborden respecteren, al kunnen ze soms vergeten om een richtingaanwijzer aan te doen. Wees dus vooral alert tijdens het rijden in Barcelona en volg de verkeersborden.

Tips voor autorijden in Barcelona

 • GPS: maak gebruik van een Tom Tom of gps om je makkelijker door de straten van Barcelona te verplaatsen, vooral als je de weg niet goed kent.
 • Verkeersregels: in Barcelona zijn de verkeersregels grotendeels gelijk aan die van de grote steden in Nederland en België. Let als bestuurder altijd goed op de aangegeven snelheid en verkeersborden.
 • Verkeersdrukte: tijdens spitsuren kan het wel heel druk worden in de straten van Barcelona, vooral de Rondas zijn een belangrijk verkeerspunt ’s ochtends en ’s avonds. Wil je de verkeersdrukte real-time monitoren, maak gebruik van deze overzichtspagina van de gemeente.
 • Motoren: de meeste Barcelonezen kiezen voor een moto (brommers, scooters en motors) om zich snel in de stad te verplaatsen, hierdoor wordt vaak gezegd dat Barcelona de stad met de meeste motoren per inwoner van Europa is. Die grote hoeveelheid weggebruikers maakt het verkeer in de stad extra druk; scooters zigzaggen vaak tussen de auto’s heen en kunnen je plots langs rechts voorbijsteken. Wees hierop alert wanneer je een motorrijder in het vizier krijgt.
 • Stoplichten: bij groen te lang staan betekent dat mensen gaan toeteren. Blijf dus niet te lang staan en volg de weg zodra het groen wordt. Bij oranje en rood dien je uiteraard je auto te stoppen.
 • Parkeren: Barcelona beschikt over veel parkeermogelijkheden, van gratis parkeren tot betaald parkeren op straat, parkeerplaatsen in garages en winkelcentra. Hoewel op straat parkeren lastig kan zijn omdat er vaak te weinig vrije plekken zijn, zijn er wel veel parkeergarages in Barcelona waar je je auto tijdelijk kunt plaatsen, sommige daarvan zijn zelfs gratis.
 • Autowegen: buiten de stad kun je vaak kiezen via welke weg je ergens naartoe wilt rijden. Zo zijn de autopistas (voorafgegaan door de letters ‘AP’, ‘R’ of ‘C’) betaalde snelwegen, terwijl je via de autovía (voorafgegaan door de letter ‘A’) net zo goed kunt reizen maar dan gratis. Beide zijn over het algemeen een beter alternatief dan de landelijke, nationale wegen, de carreteras nacionales (voorafgegaan door de letter ‘N’).
 • Buitenlands nummerbord: als je met een auto rijdt met een buitenlands nummerbord houd er dan rekening mee dat deze auto’s geliefd zijn bij inbrekers. Zorg er zelfs tijdens het rijden voor dat je deuren (en achterklep) gesloten zijn en dat de ramen dicht zijn. Om je rust te geven, kun je het beste je auto parkeren op een beveiligde parkeerplaats.

Verkeer in Barcelona

 • De Rondas: Barcelona kent een hele grote ring om de stad heen genoemd de ‘Rondas’. Deze worden in tweeën verdeeld, de Ronda Litoral (of B-10) aan de kust zijde, en de Ronda de Dalt (of B-20) aan de berg zijde. Iedere uitgang heeft een nummer en de naam van de wijk waar die ligt. Als je niet te veel van baan wisselt en gewoon rijdt tot dat je uitgang er is, zijn de Rondas niet moeilijk.
 • De Eixample: de Eixample is een bijzondere relaxte wijk om te rijden met volop parkeermogelijkheden. Alle straten zijn eenrichtingsverkeer, breed en overzichtelijk. Straten zoals Casanova, Aribau en Roger de Llúria bestrijken de stad van oost naar west, terwijl straten zoals Muntaner, Balmes en Bruc van west naar oost; Aragó, Mallorca en Provença van noord naar zuid en València, Consell de Cent en Casp van zuid naar noord. Het verkeer stroomt hierdoor op een ordelijke manier.
 • Avinguda Diagonal: een bijzondere laan die de stad diagonaal doorkruist van noord naar zuiden en samen met Passeig de Gràcia een goede weg is richting het centrum.
 • Gran Via de les Corts Catalanes: als je je van het vliegveld naar het centrum van de stad wilt verplaatsen, dan is de Gran Via de les Corts Catalanes de snelste weg.
 • De binnenstad: de straten van de binnenstad zijn veelal autovrij gebieden. Bovendien zijn de straten hier een stuk smaller en onregelmatig, waardoor het moeilijk is om te rijden. Ook zijn er minder parkeermogelijkheden waardoor het aan te raden is om hier met het openbaar vervoer te komen of je auto in de buurt te parkeren. Er zijn twee belangrijke straten waarmee je naar de binnenstad kunt rijden vanaf het centrale Plaça de Catalunya, de Via Laietana en Las Ramblas.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.