🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Agenda

Een stedentrip Barcelona is niet compleet zonder één van de vele evenementen die er plaatsvinden te hebben meegemaakt. De stad bruist namelijk dag en nacht en heeft een rijke agenda aan culturele, muzikale en gastronomische evenementen, naast alle officiële feestdagen. Het is niet ongewoon om zomaar op straat verrast te worden door een feestelijke parade of een muziekfestival. Check dus van tevoren of je vakantie samenvalt met een bepaald evenement of feestelijke gelegenheid in Barcelona om ervoor te zorgen dat je erbij bent.

Een stad vol evenementen

Het is onmogelijk om je te vervelen in Barcelona: de beste concertententoonstellingen en evenementen met betrekking tot kunst, cultuur, gastronomie en ontspanning vinden hier week na week plaats. DriekoningenCarnavalHeilige WeekSant JordiSant Joan en La Mercè zijn enkele grote evenementen die op de kalender van iedere Barcelonees genoteerd staan. Daarnaast kennen we vele belangrijke feestdagen. Maar wat zijn nu de belangrijkste evenementen en waar moet je zeker zijn geweest? Dat vertel ik je hieronder.

👋 Wil jij fietsen in Barcelona? Check dan mijn geheel vernieuwde Barcelona Fietsgids.

Leuke evenementen in Barcelona

Afwisselende tentoonstellingen, film-, muziek- en theatervoorstellingen, beurzen, festivals en markten vullen de agenda van de locals en maken van Barcelona een zeer bruisende en levendige stad. Barcelona barst dus van de leuke evenementen; enkele van mijn favorieten heb ik hieronder verzameld.

Kalender Barcelona per maand

Ben jij van plan Barcelona te bezoeken en ben je benieuwd of er een leuk evenement plaatsvindt op het moment dat jij er bent, bekijk dan hieronder wat er van maand tot maand in Barcelona te beleven valt.

Barcelona per seizoen

Het is het hele jaar door goed toeven in Barcelona, dankzij het Mediterraanse klimaat. Bovendien heeft ieder seizoen wel wat leuks te bieden: zoals de calçotades in de winter, de stadsparken in volle bloei in de lente, de warme stranddagen in de zomer of de castanyada in de herfst. Wat er allemaal te doen valt per seizoen, leg ik je hieronder verder uit:

Barcelona in de lente

Lente is een van de lievelingsseizoenen van Barcelonezen: de temperaturen die stijgen, de stad die bloeit en de gezellige festiviteiten, zoals de Heilige Week en Sant Jordi, maken het een leuk moment om Barcelona te bezoeken. Tegen Pasen pronken de paaseieren en chocoladefiguurtjes bij de patissiers in Barcelona, die straks de mona de pasqua (een soort paastaart) van de kinderen gaan versieren. In de lente beginnen daarnaast de eerste festivals plaats te vinden, zoals de Primavera Sound, en kun je volop aan outdoor activiteiten doen.

👉 Lees hier meer over Barcelona in de lente.

Barcelona in de zomer

Ondanks de warme temperaturen, is Barcelona mede dankzij haar lange kilometers strand een ideale bestemming tijdens de zomermaanden. Men geniet dan volop van de lange zomeravonden bij de chiringuitos (strandbars), terrassen en openluchtbioscopen, lekkere ijsjes, ijskoffie of tinto de verano (zomerwijn) en uiteraard de stranden van Barcelona en omgeving. Er is ook een zomeruitverkoop en er worden talloze festivals gehouden, met als hoogtepunt het midzomernachtfeest van Sant Joan en de Festes de Gràcia.

👉 Lees hier meer over de zomer in Barcelona.

⭐ Koop je tickets voor deze must-sees in Barcelona

Barcelona in de herfst

Dankzij de steeds langere zomers genieten Barcelonezen nog volop van het buitenleven in de herfst. Eind september verschijnen de eerste kastanjekraampjes weer in de straten van Barcelona, die de heerlijke geur van gepofte kastanjes verspreiden. Deze vormen samen met de panellets de onmisbare ingrediënten voor een castanyada, een feest dat samenvalt met Allerheiligen. Ook het uit Amerika overgewaaide Halloween wordt steeds populairder. Op regenachtige herfstdagen biedt Barcelona daarnaast talloze opties om je te vermaken, van de versmarkt bezoeken tot ontspannen in een spa.

👉 Lees hier meer over de herfst in Barcelona.

Barcelona in de winter

Barcelonezen brengen de heldere maar koele winterdagen het liefst door in de granjas: traditionele cafés waar onder andere warme chocolate con churros geserveerd worden. Na de feestdagen (met de traditionele kerstmarkten en festiviteiten zoals KerstmisOud en Nieuw en Driekoningen) breekt de winteruitverkoop aan en geniet men van de calçotades (eetfestijnen waarbij calçots met romescosaus genuttigd worden in gezelschap van vrienden of familie) en van schaatsen en skiën in de Pyreneeën. Belangrijke festiviteiten in de winter zijn de Festes de Santa Eulàlia en uiteraard carnaval.

👉 Lees hier meer over Barcelona in de winter.

Feestdagen in Barcelona

Barcelona is rijk aan feestdagen en wijkfeesten. Speciale gelegenheden zoals Sant Jordi (23 april) en de avond voor Sant Joan (23 juni) worden dan ook groots gevierd. De leukste en belangrijkste feestdagen zijn:

👉 Lees hier meer over alle officiële feestdagen en de belangrijkste festiviteiten in Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.