🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Wat te doen in Barcelona » Agenda » Barcelona in september

Barcelona in september

September is een zeer geschikte maand om naar Barcelona te gaan als je de hitte en de drukte van de zomermaanden wilt vermijden, maar toch een feestelijke stad wilt treffen. Het einde van de zomer wordt onder andere gevierd met verschillende wijkfeesten en als kers op de taart is er het feest van La Mercè.

September in Barcelona

In september komt een einde aan de zomer, maar niet zonder eerst te hebben genoten van de feesten van La Mercè. Gedurende een week worden talloze concerten en evenementen ter ere van onze patroonheilige in de straten van Barcelona georganiseerd. Daarnaast is op 11 september de Nationale Feestdag van Catalonië, een dag met optochten en Catalaanse vlaggen. In september begint tevens het dagelijks leven weer op gang te komen en kinderen gaan aan na de zomervakantie weer naar school.

🌤️ Bekijk hier het september weer in Barcelona.

Evenementen in Barcelona in september

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in september, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

9 t/m 18 september: Festa Major d’Horta

Het wijkfeest van Horta wordt altijd in september gehouden bij het kruispunt van de straten Baixada de la Plana en Carrer Alt de Mariner. Met verschillende concerten, culturele evenementen en een feria (kermis) is het een aangenaam feest om naartoe te gaan met de hele familie. 

👉 Meer informatie over Festa Major d’Horta vind je hier.

9 t/m 18 september: La Setmana del Llibre en Català

De Week van het Catalaanse boek is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Catalaanse taal en literatuur. Dit feest wordt aan de Moll de la Fusta gevierd met verschillende boekenkraampjes, lezingen en activiteiten.

👉 Meer informatie over La Setmana del Llibre en Català vind je hier.

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

10 t/m 19 september: Festa Major del Poblenou

Ook in de wijk van El Poblenou wordt in september een wijkfeest gehouden voor alle buurtbewoners, met talloze activiteiten, culturele evenementen en concerten. Een mooi moment om langs de Rambla del Poblenou te flaneren en de wijk te ontdekken. 

👉 Meer informatie over Festa Major del Poblenou vind je hier.

11 september: Diada Nacional de Catalunya

Op 11 september vieren Catalanen de Nationale Feestdag van Catalonië. Een dag met optochten en Catalaanse vlaggen.

👉 Meer informatie over de Diada Nacional de Catalunya vind je hier.

18 september: Cursa de la Mercè

Voordat de feesten van La Mercè van start gaan, wordt in de stad altijd de hardloopwedstrijd van La Mercè gehouden, van 10 km lang.

👉 Meer informatie over deze hardloopwedstrijd vind je hier.

23 t/m 26 september: stadsfeest La Mercè

In de week van 24 september (de dag van de patroonheilige van Barcelona, de heilige Mercè) wordt altijd een groot feest georganiseerd, het zogenaamde Festa Major de Barcelona of Festes de la Mercè. Op de planning staan iedere jaar talloze gratis concerten van gerenommeerde artiesten, activiteiten voor jong en oud en culturele evenementen zoals de correfocs, gegants, castellers en sardanes. Mis het niet! 

👉 Meer informatie over La Mercè vind je hier.

29 september: Festa Major de la Barceloneta

In de week van 29 september wordt in La Barceloneta het traditionele wijkfeest georganiseerd, met allerlei activiteiten voor jong en oud, optochten, versierde straten en gezang van de havaneres. Het Festa Major de la Barceloneta staat vooral bekend om zijn kanon die het wijkfeest ieder jaar inluid en de processie van de Negre de la Riba, een parade met een houten scheepsboeg uit een 18e eeuws schip. 

👉 Meer informatie over Festa Major de la Barceloneta vind je hier.

Tips september in Barcelona

Brunch in the Park

Je laatste kans om te genieten van Brunch in the Park! Dit zomerse festival wordt iedere zondag tot en met september in de buitenlucht gehouden en is een leuke plek om de dag door te brengen, met foodtrucks en picknickplaatsen waar je zelf met de kinderen naartoe kan. 

👉 Meer info en tickets vind je hier.

Casa Batlló ‘Nits Màgiques’

Van juni tot en met oktober is het Casa Batlló extra lang open en kun je genieten van een muziekavond op het dakterras. Een geweldige manier om de magie van het Casta Batlló te beleven.

👉 Meer info over Casa Batlló ‘Nits Màgiques’ vind je hier.

La Pedrera ‘Nits d’Estiu’

Net als het Casa Batlló, kun je ook van juni tot en met september genieten van een unieke avondvoorstelling met jazzconcerten op het dakterras van het Casa Milà (La Pedrera). 

👉 Meer info over La Pedrera ‘Nits d’Estiu’ vind je hier.

Mas i Mas Festival

Van juli tot en met september wordt het Mas i Mas Festival in Barcelona georganiseerd, met de meest uiteenlopende concerten (jazz, flamenco, electro…) in maar liefst 6 verschillende concertzalen in de stad. 

👉 Meer info en tickets voor Mas i Mas Festival vind je hier.

Vlooienmarkten

Vlooienmarkten zijn hip in Barcelona. Er vinden per maand meerdere markten plaats, dus de keuze is echt reuze! Hieronder vind je een overzicht van de vaste tweedehandsmarkten en vlooienmarkten van Barcelona:

  • Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur: Mercat dels Encants Vells
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 19:00 uur: Fleadonia
  • Ieder tweede weekend van de maand van 10:00 tot 18:00 uur: El Flea

⭐ Koop je tickets voor deze must-sees in Barcelona

Gastronomische markten

Gastronomische markten zijn in opmars in Barcelona: food truckfestivals, biomarkten en gastronomische evenementen vullen de agenda van de Barcelonezen. Mis bijvoorbeeld niet:

👉 Bekijk hier alle foodfestivals.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.