🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen 1 reactie
Home » Blog » De vernieuwde Mercat dels Encants Vells

De vernieuwde Mercat dels Encants Vells

Onlangs ben ik op bezoek geweest bij de vernieuwde Mercat dels Encants Vells, ook bekend als de Fira del Bellcaire. En wat is die mooi geworden! Op wat het oudste en zeker de grootste openlucht rommelmarkt van Barcelona was, ligt nu een hypermoderne koepel dat de markt overdekt en een moderne uitstraling geeft. Dit is een plek dat de moeite waard is om te zien, niet alleen door alle kraampjes, maar ook door zijn architectonische waarde. Daarom neem ik jullie vandaag mee op bezoek naar het vernieuwde Mercat dels Encants Vells in Barcelona.

Op bezoek bij de Mercat dels Encants Vells

Zodra je buiten het metrostation Glòries (L1) komt op het Plaça de les Glòries Catalanes zal de omgeving je betoveren: je ziet namelijk de Torre Agbar in de verte opduiken, het moderne Disseny Hub staan en de koepel van het Mercat dels Encants Vells schitteren. De markt heeft een oppervlakte van zo’n 8000m2 en is gebouwd onder leiding van b720 Fermín Vázquez Arquitectos.

Bij het naderen aan de Mercat dels Encants Vells zul je merken dat zich onder de koepel een groot plein verschuilt. Op dagen wanneer de markt open is (maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag) is dit gebied druk en in volle gang met verkopers en koopjesjagers op zoek naar de leukste spullen voor de laagste prijs. Je moet wel op je hoede zijn en op je spullen letten tijdens deze drukte.

Op de begane grond van de markt vind je voornamelijk de verkopers van vintage en oude meubels en woonaccessoires. Deze zijn op een heel eenvoudige en rommelige manier gepresenteerd, dus als je iets wilt vinden moet heel erg goed zoeken.

Aan de rand van het plein staan sommige verkopers en bijna echte winkels met de opslagruimtes en etalages. Hier kun je van alles kopen: je vindt er van nieuwe spullen voor je huis zoals lakens, handdoeken of pantoffels, tot aan tweedehands kleding en accessoires.

Op de bovenste verdieping geniet je van een top uitzicht op het plein en de omgeving. Je komt dan ook dichterbij de koepel, waar je de asymmetrische vorm en functie als spiegel beter kunt bewonderen. Dit bijzondere dak moet de winkeliers tegen zon en regen beschermen. Vanaf hier kun je schitterende foto’s nemen van de markt, de Torre Agbar en het futuristische gebouw van het designmuseum van Barcelona, het Disseny Hub.

Naast de vele winkels vind je op de bovenste verdieping ook een gedeelte waar je kunt eten. Er zijn namelijk een stuk of tien barretjes waar je van allerlei gerechten en tapas kunt genieten.

De ruimte op de bovenste etage lijkt wel een gewone winkelstraat. De winkels gaan van tweedehands platen tot aan sanitair winkels en technologische apparatuur. Je vindt er ook vele kledingwinkels en zelfs een schattig kraampje met ambachtelijke crèmes en zeepjes.

Een veiling met speciale objecten en verzamelingen vindt plaats op de markt maandag, woensdag en vrijdag tussen 8:00 en 9:30 ‘s ochtends.

En als je klaar bent met je aankopen dan kun je natuurlijk even langs het Disseny Hub en de Torre Agbar gaan.

 • Praktische Informatie:
  Wat: een bezoek aan de vernieuwde rommelmarkt Mercat dels Encants Vells
  Waar: Avinguda Meridiana, 69
  Metro: Glòries (L1)
  Wanneer: markt is open op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur
  Prijs: gratis
  Let op: een foutje dat sommige mensen maken is te denken dat de Encants Vells bij het metrostation Encants (L2) ligt. Het feit dat Barcelona over twee markten beschikt die beide ‘Encants’ genoemd worden kan voor een beetje verwarring zorgen. Het is namelijk zo dat de Encants Vells (die nu vernieuwd is) de oudste markt is en ligt bij het Plaça de les Glòries Catalanes (naast metrostation Glòries (L1)). De Encants Nous (destijds de ‘nieuwe’ Encants) ligt in l’Eixample, bij de metrostation Encants (L2).

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

1 gedachte over “De vernieuwde Mercat dels Encants Vells”

 1. Fijn dat de rommelmarkt er weer is . De laatste keer dat we in Barcelona waren was het helemaal in opbouw waar vroeger de vlooienmarkt was . Dit voorjaar komen we weer .

  Beantwoorden

Plaats een reactie