🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Op bezoek bij Disseny Hub Barcelona

Op bezoek bij Disseny Hub Barcelona

Naast de beroemde Torre Agbar en het Plaça de Glòries staat een apart gebouw dat opvalt door haar futuristische vorm en grijze kleur: het Disseny Hub Barcelona.

Zoals de naam al zegt, is dit gebouw het huis van het design in Barcelona, iets waar de stad heel erg trots op is. In dit museum zullen de collecties van de voormalige musea van mode, decoratieve kunst en keramiek gehuisvest worden in 2014, wanneer het gebouw volledig geopend wordt.

Het gebouw is ontworpen door MBM Arquitectes. ’s Avonds (tussen 21:30 en 23:30 uur) wordt het complex verlicht door LED lampen die zich aanpassen aan de intensiteit van de geluiden en stemmen op het plein naast het Disseny Hub. Door middel van sensoren verandert de vorm en kleur van de verlichting op het Disseny Hub Barcelona.

Het toekomstige designmuseum van Barcelona

Het designmuseum van Barcelona in het Disseny Hub zal collecties van historische en hedendaagse decoratieve kunst, keramiek, industrieel ontwerp, textiel, mode en grafische kunst omvatten. Maar wat kun je precies verwachten van dit nieuwe museum? Naast de hypermoderne en eco vriendelijke architectuur, heb ik voor je de hoogtepunten van het Disseny Hub Barcelona op een rijtje gezet:

 1. De collectie van de decoratieve kunsten is informatief en leuk en kijkt naar de verschillende stijlen in het ontwerp van voorwerpen in Europa sinds de Middeleeuwen. De collecties van het museum van decoratieve kunsten bestaan uit een grote verzameling van industrieel design en decoratieve kunst objecten, waaronder meubilair, behang, klokken, tapijten, ramen en koetsen. Dit museum is ook het eerste en enigste museum in heel Spanje dat het Spaanse industrieel design bewaart en tentoonstelt
 2. De textiel-en modeindustrie collectie geeft een chronologische tour van de mode, van een Koptische tuniek van een graaf uit de zevende eeuw tot de creaties van Karl Lagerfeld. Het museum bezit een grote collectie met jurken, stoffen, sieraden en voorwerpen van grote artistieke en historische waarde.
 3. De collectie voor grafische vormgeving en typografie verzamelen significante voorbeelden van typografie, tekeningen, afdrukwerk, verpakking en etiketten van gerenommeerde bedrijven zoals Elzeviriana, Bobes, Seix Barral, Tobella, Naips Comas, Roca en Neufville.
 4. De collecties van het vroegere keramiekmuseum zijn eveneens fascinerend en toont de belangrijkste werken van de Spaanse keramiek, dat zich onderscheidt van de rest door hun uniekheid en artistieke waarde. Er is ook een sectie over keramiek uit de 20ste eeuw, waaronder veel van Miró en Picasso.

Tip: op 14 december 2014 zal het nieuwe Museu del Disseny haar deuren openen.


Tentoonstelling ‘Best design of the year 2013’

Om alvast een voorproefje te krijgen van hoe het Disseny Hub eruit zal zien, kun je nu langs de tentoonstelling van de ‘Best design of the year‘ gaan. Deze tentoonstelling op de begane grond is gratis te bezoeken en toont de FAD winnende en genomineerde projecten van studenten en professionals uit de sector in verschillende disciplines: mode,  industrieel design, grafische vormgeving, communicatie, handwerken, architectuur, interieur ontwerp en stedelijke planning.

Maar liefst 549 projecten worden hier tentoongesteld t/m 5 januari 2014, dus als je op zoek bent naar inspiratie en je een designliefhebber bent, dan raad ik je aan om langs deze tentoonstelling te gaan. Ik ben er zelf langs geweest en ik vond het heel leuk om te zien. Onderaan zie je een aantal van de foto’s die ik maakte tijdens mijn bezoek.

 • Praktische informatie:
  Wat: Disseny Hub Barcelona, Museu del Disseny de Barcelona
  Waar: Plaça de la Glòries, 37-38
  Metro: Glòries (L1)
  Wanneer: open van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 20:00 uur. Maandag gesloten.
  Prijs: entree kost €3. Sommige tentoonstellingen, zoals de ‘Best design of the year’ zijn echter gratis.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie