🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Brunch in Barcelona: tips van een local

Brunch in Barcelona: tips van een local

Ben je bekend met het fenomeen ‘brunchen‘ en benieuwd waar je een lekkere brunch kan vinden in Barcelona? Dan zijn de tips van Claudia, inwoner van Barcelona en eigenaresse van het blog www.coffeeandbrunchbcn.com, iets voor jou. Claudia is namelijk een groot kenner van de leukste brunchadressen in Barcelona. Ik heb daarom aan haar een paar vragen gesteld over brunch in Barcelona.

Hoe is het om te brunchen in Barcelona?

“De trend van het brunchen is redelijk nieuw. Vier of vijf jaar geleden verschenen in de stad de eerste pioniers van dit ritueel. Maar pas aan het eind van vorig jaar kwamen er vele restaurants en bars bij. Tegenwoordig worden er zelfs nieuwe adresjes geopend met brunch als voornaamste activiteit. Ik neem aan dat deze trend betrekking heeft op de vraag van het grote aantal expats die in Barcelona wonen. Vele Catalanen kennen niet eens het concept van de brunch en kunnen moeilijk wennen aan het idee, vanwege het culturele tijdverschil. Voor de lokale bevolking zijn de weekenden, vooral op zondag, gewijd aan een lange familie lunch dat pas rond drie uur in de middag  genuttigd wordt. Voor die tijd neemt men een biertje of vermouth. Om een ontbijt en een lunch (ofwel een brunch) op hetzelfde moment te doen (rond twaalf of een uur ’s middags) is iets heel vreemds en nieuw. Toch blijft het aantal brunch fans stijgen in de stad. Deze toenemende vraag leidt tot de stijging van het aanbod.”

Tips voor een brunch in Barcelona?

“In Barcelona bestel je je brunch meestal van de menukaart. Maar bij sommige plekken zijn er buffetten met zoete en zoute combinaties voor ontbijt en lunch. Bij sommige adressen is het noodzakelijk om van tevoren te reserveren en bij andere populaire spots moet je geduld hebben en in de rij wachten voordat je een tafel krijgt. Typische gerechten tijdens een brunch zijn de benedictijnse eieren en de pannenkoeken. Hoewel er zijn zeer gevarieerde menukaarten te vinden zijn met allerlei originele gerechten, zijn eieren over het algemeen het belangrijkste ingrediënt. Mijn advies is om het te wagen, het kan toch bijna niet mis gaan dankzij de invloed van de chefs van de heerlijke Mediterrane keuken.”

Je top 5 brunchadressen in Barcelona?

1. Copasetic (Carrer de la Diputació, 55): “ze bieden dagelijks brunch aan. Hun menukaart bevat voornamelijk biologische gerechten. Tevens zorgen ze ook voor klanten met voedingsintolerantie. Je kunt bijvoorbeeld bij je reservering van tevoren waarschuwen als je intolerantie voor gluten hebt en ze zullen voor je een volledig glutenvrij brunch bereiden. Ik vind het belangrijk om toe te voegen dat ze bij Copasetic ook heel erg aan de gemeenschap denken, zo bieden ze fairtrade producten aan en doen aan wat ze noemen “café solidario” (koffie solidariteit). Dat houdt in, jij als klant kunt een koffie (€ 0,60) of sandwich (€ 1) kopen en ze zullen ervoor zorgen dat deze aangeleverd wordt bij wie het nodig heeft.”

2. Alsur Café (Plaça de Sant Cugat, 1): “gesitueerd op een pleintje met een heel groot terras en ver van het verkeer, maar wel in een vrij toeristisch gebied. Ondanks de ligging hebben ze een vrij brede brunchkaart met betaalbare prijzen.”

Tip: lees hier mijn review over Alsur Café.

3. Baci d’Angelo (Carrer de València, 656): “interessant adres om het normale leven in een typische wijk te ontdekken, ver van alle toeristen. Ze bieden een goed gevuld brunch-buffet aan. Bijna iedere week kiezen ze een keuken (Italiaans, Arabisch, Frans…) om de brunch aan te wijden. Kosten van het buffet zijn €15 p.p. maar als je van tevoren reserveert betaal je slechts €10,- (inclusief drankjes).”

4. Timeline (Carrer de la Providencia, 3): “in de altijd gezellig wijk van Gràcia vind je een ander buffet waar je voor €18,- brunch kunt eten, inclusief onbeperkt Mimosa’s en Bloody Mary’s. Bij dit buffet vind je typische warme gerechten zoals  benedictijnse eieren en pannenkoeken. Kortom, een heel klein café, met een bijzondere decoratie en waar je van tevoren moet reserveren.”

5. Marmalade (Carrer de la Riera Alta, 4-6): “met een aantal jaren ervaring op het brunch gebied, bieden ze bij Marmalade brunch aan van donderdag t/m zondag. Op donderdag en vrijdag is er een menu voor slechts €9,75. Dit café is heel groot, biedt een zeer uitgebreide kaart en een vriendelijke service. Mocht je op het terras gaan zitten, let dan op dat je geen waardevolle spullen op de tafel legt.”

  • Persoonlijke informatie:
    Naam: Claudia Canu, op Twitter @coffeeandbrunch
    Leeftijd: 35
    Werk: blogger voor Coffee & Brunch BCN
    Waar je woont in Barcelona: Sagrada Família (Eixample)

Lees meer: alles over brunchen in Barcelona en de leukste brunch hotspots.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie