🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Fiets huren in Barcelona

Een fiets huren in Barcelona is een goedkope, leuke manier om veel van de stad in een korte tijd te zien. Ontdek op de pedalen en op je gemak het oude centrum, de werken van Gaudí of fiets lekker langs het strand van Barcelona! En als je sportief wilt doen, beklim je op je fiets de Montjuïc. Overal in Barcelona zijn fietspaden die je kunt volgen. Online een fiets huren is makkelijk en het bespaart je veel geld: het huren van een fiets kost niet meer dan een tientje voor een halve dag en met een reservering ben je er zeker van je fiets op je gewenste dag en tijdstip.

👋 Wil jij fietsen in Barcelona? Check dan mijn geheel vernieuwde Barcelona Fietsgids.

Een fiets huren in Barcelona

Een van de leukste manieren om Barcelona te leren kennen is natuurlijk op de fiets. Het voordeel van een fiets huren is dat je veel van de stad in een kortere tijd kunt zien en dat je vrij bent om je eigen route te maken.

Wel moet je met het een en ander rekening houden als je een fiets gaat huren in Barcelona. Zo zijn er een aantal heuvels in de stad te vinden, kan het fietsen soms lastig zijn door het drukke verkeer en de regels, die soms kunnen afwijken van wat je in Nederland gewend bent.

Zo mag je bijvoorbeeld geen muziek luisteren tijdens het fietsen in Barcelona en moeten minderjarigen tot 16 jaar een helm op de fiets dragen.

Vraag ook wanneer je een fiets huurt om tips voor een leuke route en bezienswaardigheden onderweg of koop de Barcelona Fietsgids van Barcelona met Marta voor een leuke fietsroute.

Tip: Reserveer nu jouw fiets

Wil je zelf op pad gaan en Barcelona op de fiets verkennen? Huur dan een fiets bij het Nederlandse fietsverhuurbedrijf Baja Bikes en ga lekker op ontdekkingstocht in Barcelona! Bij Baja Bikes kun je heel eenvoudig online een fiets reserveren tegen een gunstig tarief. Hun winkel bevindt zich zeer centraal, in het hart van de Gotische wijk, waardoor je gemakkelijk naar de belangrijkste plekken kunt fietsen. Baja Bikes biedt ook kinderfietsen vanaf 4 jaar, kinderzitjes en helmen aan, evenals een handige stadsplattegrond.

👉 Check het aanbod van Baja Bikes.

 

Hoe huur je een fiets in Barcelona?

De beste manier om een fiets te huren in Barcelona is om deze online van tevoren te boeken. Zodoende weet je het zeker dat er een fiets voor jou gereserveerd zal zijn.

Als er een boeking geplaatst is, dan krijg je een bevestiging via de e-mail. Met deze bevestiging kun je op de afgesproken dag je fiets gaan ophalen en lekker op pad gaan. Je kunt hiervoor een van mijn fietsroutes raadplegen of advies bij de balie inwinnen.

Vaak krijg je ter plekke een stadsplattegrond en tips voor het fietsen langs alle bezienswaardigheden. Maar je kunt er ook voor kiezen om mee te doen aan een begeleide fietstour.

Gedeelde fietsen om te huren in Barcelona
Gedeelde fietsen om te huren in Barcelona

Waar kun je een fiets huren in Barcelona?

Er zijn veel fietsverhuurders in Barcelona te vinden. De meeste liggen in het oude centrum van Barcelona. Je kunt online een fiets reserveren of ter plaatse een fiets huren. In deze winkels worden zowel normale als elektrische fietsen aangeboden, met slot en helm.

Reis je met een kind, vraag dan om een fiets met een kinderzitje en een helm. Kinderfietsen zijn al vanaf de leeftijd van 4 jaar te huren.

De meeste fietsverhuurders hebben Spaanstalige en Engelstalige personeel en soms zelfs Nederlandstalige, waardoor je altijd goed geholpen zal worden. Zij kunnen je vertellen over de regels, waar je je fiets kunt parkeren, de leukste fietsroutes, en nog veel meer!

Veel van deze bedrijven bieden daarnaast ook rondleidingen aan.

Fiets huren in Barcelona
Fiets huren in Barcelona

Fietstours in Barcelona

Naast zelf op pad te gaan met de fiets, heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor een begeleide fietstour. Fietsen in Barcelona is waarschijnlijk een van de leukste activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een stedentrip naar Barcelona. Maar Barcelona echt goed leren kennen zal je pas doen met een fietstour onder begeleiding van een lokale gids.

Dat is de reden waarom het aan te raden is om een fietstour aan het begin van je vakantie of stedentrip te boeken.

In Barcelona worden daarnaast dagelijks allerlei soorten fietstours georganiseerd, van fietstours met Gaudí als thema tot aan heerlijke tapas fietstours. Vele daarvan zijn zelfs in het Nederlands beschikbaar.

Reserveer nu jouw Barcelona fietstour

👋 Wil jij fietsen in Barcelona? Check dan mijn geheel vernieuwde Barcelona Fietsgids.

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.