🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Praktische informatie Barcelona » Barcelona Airport » Van Barcelona Airport naar het centrum

Van Barcelona Airport naar het centrum

Na een korte vlucht van twee uurtjes kom je aan op het vliegveld van Barcelona. Maar wat nu? Omdat er verschillende reisopties zijn om van Barcelona Airport naar het centrum van de stad te komen, heb ik ze allemaal op deze pagina voor je opgesomd.

De belangrijkste vervoeropties

🎟️ Bekijk hier welke tickets er zijn en hoe je voordelig kunt reizen met het openbaar vervoer.

Optie 1. Met de Aerobús

De pendelbussen van de Aerobús zijn een van de makkelijkste en snelste manieren om van het vliegveld van Barcelona naar het centrum te reizen.

De Aerobús is daarnaast vele malen sneller dan het overige ov, want deze rijdt direct naar het centrum van de stad en er zitten minder tussenstops in. Het traject van of naar de luchthaven duurt slechts 35 minuten.

Je hebt twee Aerobús-lijnen:

  • De bus A1 voor Terminal 1
  • De bus A2 voor Terminal 2

Om gebruik te maken van de Aerobús dien je aparte kaartjes te kopen. Deze kun je van tevoren online bestellen of ter plekke kopen. Prijs per rit bedraagt € 6,75.

👉 Lees hier meer over reizen met de Aerobús naar het centrum van Barcelona.

Vliegveld Barcelona - Aerobus
Shuttlebus naar het centrum, de Aerobús

Optie 2. Met de metro

Barcelona heeft een uitgebreid metronetwerk. Binnen dit netwerk is er ook een metrolijn die je naar de luchthaven neemt: de metrolijn L9 Sud.

Deze metrolijn heeft twee haltes op de luchthaven:

  • Metrostation Aeroport T1 voor Terminal 1
  • Metrostation Aeroport T2 voor Terminal 2

Om gebruik te maken van deze metrolijn – met het vliegveld als begin of eindstation – heb je een speciale metroticket nodig genaamd Bitllet Aeroport. Deze kun je ter plekke kopen bij de kaartenautomaten in de metro en kost € 5,50.

Nadeel van reizen met de metro is dat het een langere reistijd vereist. De reis van Barcelona Airport naar het stadscentrum duurt algauw een uur met overstap en al.

👉 Lees hier meer over reizen van Barcelona Airport naar het centrum met de metro.

Vliegveld Barcelona - Metro
Metro in de luchthaven

Optie 3. Met de taxi

Een taxi kan een handige optie zijn als je veel bagage hebt of als je de voorkeur geeft aan deur-tot-deur vervoer. Ook is de taxi de snelste optie om van de luchthaven naar het stadscentrum te reizen. Het traject duurt in dit geval slechts 24 minuten.

Er zijn taxistandplaatsen buiten beide terminals van de luchthaven. Deze zijn makkelijk te herkennen aan de gele en zwarte auto’s, de kleur van de taxi’s in Barcelona.

De prijs voor een taxirit is afhankelijk van je eindbestemming, maar houd rekening mee dat je minimaal € 20,- betaalt als je de taxi op het vliegveld pakt en dat er extra kosten kunnen zijn voor o.a. bagage of als je s’ nachts of tijdens een feestdag reist.

👉 Lees hier meer over reizen met de taxi vanuit Barcelona Airport.

Vliegveld Barcelona - Taxi
Taxi’s op de luchthaven

Optie 4. Met de bus

Je kunt ook gebruik maken van de reguliere bussen die van en naar de luchthaven van Barcelona reizen. Zo rijdt lijnbus 46 vanaf beide terminals richting het Plaça d’Espanya, waar je eventueel over kunt stappen naar de metro of een andere bus.

In deze bussen zijn de standaard ov-kaartjes als de T-Casual, de Hola Barcelona Travelcard en de Barcelona Card geldig, waardoor je flink wat geld kunt besparen.

Indien je nog geen ov-kaart hebt, kun je een enkele rit bij de chauffeur kopen (voor € 2,55).

👉 Lees hier meer over reizen met de bus naar het centrum van Barcelona.

Vliegveld Barcelona - Lijnbus 46 naar Barcelona
Lijnbus 46 naar Barcelona

Optie 5. Met de trein

Er is ook een trein die van het vliegveld naar Barcelona rijdt, de R2 Nord. De R2 Nord vertrekt ook vanaf de treinstation in Terminal 2 en verbindt de luchthaven met het centrum van Barcelona, evenals andere bestemmingen in de regio.

De treinen rijden ongeveer elke 30 minuten en de reistijd naar het centrum is ongeveer 25 minuten.

Voordelen van reizen met trein zijn de punctualiteit, snelheid en het ontbreken van files. Reizen met de trein is ook nog eens goedkoop. Indien je een los enkeltje wilt kopen, kost dat ongeveer € 4,-.

👉 Lees hier meer over reizen met de trein naar het centrum van Barcelona.

Vliegveld Barcelona - Trein
Trein naar de luchthaven

Optie 6. Transfer naar Barcelona

Je kunt ook vooraf een privétransfer regelen. Verschillende bedrijven bieden gedeelde transfers of privévoertuigen aan om je rechtstreeks naar je bestemming in het centrum van Barcelona te brengen.

Luchthaventransfers zijn in alle soorten en maten: van kleine shuttlebussen tot aan privé-auto’s. Het zijn met name handig wanneer je met een grote groep reist of als je speciale wensen hebt (zoals taxi’s die roelstoeltoegankelijk zijn). Je wordt vanaf het vliegveld rechtstreeks naar je hotel gebracht.

👉 Lees hier meer over luchthaventransfers in Barcelona.

Optie 7. Een auto huren

Een auto huren behoort ook zeker tot de mogelijkheden om je te verplaatsen vanuit Barcelona Airport. Op beide terminals van de luchthaven vind je de bekende autoverhuurbedrijven waar je een auto kunt huren of ophalen.

De auto is vooral handig wanneer je ver moet reizen of als je buiten de stad gaat verblijven.

👉 Lees hier meer over auto huren op Barcelona Airport.

Veelgestelde vragen

Welke vervoer optie is de beste?

Zoals je gezien hebt, zijn er verschillende manieren om vanaf het vliegveld van Barcelona naar de stad te reizen (of andersom). Het vervoer keuze om van en naar het vliegveld te gaan kan anders zijn aan de hand van je verblijfadres, tijd en budget.

Persoonlijk vind ik de pendelbussen van Aerobús ideaal, want ze brengen jou direct naar het centrum van Barcelona in een mum van tijd en voor een redelijke prijs. Ze werken 24 uur per dag en mijn ervaring is dat je nooit te lang hoeft te wachten om er in te stappen.

👋  Vergeet niet om je kaartjes voor de Aerobús te bestellen.

Wat is de goedkoopste optie?

De goedkoopste optie om van Barcelona Airport naar het centrum van Barcelona te reizen is met de lijnbus 46. Daar kun je namelijk met je gewone ov-kaart de rit betalen, wat betekent dat de reis ongeveer € 1,- kost. Kies je om een enkeltje bij de chauffeur te kopen, dan kost de rit € 2,55; nog steeds erg schappelijk dus.

Houd wel rekening mee dat deze bus je naar het Plaça d’Espanya brengt, wat nog niet helemaal het centrum van Barcelona is. Daar zal je dus waarschijnlijk nog naar de metro of een andere bus over moeten stappen om zo bij je hotel te komen.

Wat is de snelste optie?

De snelste optie om van Barcelona Airport naar het centrum van Barcelona te reizen is de taxi. Daar zitten immers geen tussenstations en met de taxi wordt je vlot en snel naar je eindbestemming gebracht.

Voor jou idee: een rit met de taxi van Barcelona Airport naar het centrum van Barcelona duurt gemiddeld 24 minuten. Doe je dat met de metro bijvoorbeeld, dan doe je over dezelfde traject een uur over.

Persoonlijk zou ik de taxi alleen gebruiken wanneer het noodzakelijk is, omdat je haast hebt, met veel bagage reist of omdat je het gemak van de taxi prettig vindt.

Hoe lang van Barcelona Airport naar centrum?

Reis je met de snelste vervoeroptie, de taxi, dan kun je in ongeveer 24 minuten in het centrum van Barcelona zijn. Reis je met de Aerobús, de tweede snelste optie, dan ben je in 35 minuten bij het Plaça de Catalunya.

Wat als je ’s nachts aankomt?

Kom je ’s nachts aan bij Barcelona Airport, dan kun je gebruik maken van de Aerobús of de nachtbussen die je naar het centrum van de stad brengen:

  • Kom je aan bij Terminal 1, dan kun je de nachtbus N17 nemen.
  • Kom je aan bij Terminal 2, dan kun je nachtbus N16 nemen.

Deze bussen rijden iedere 20 minuten van het vliegveld naar Plaça Catalunya (op de hoek met Ronda Universitat). De busrit is inbegrepen in de ov-kaart, zoals de T-Casual, de Hola Barcelona Travelcard en de Barcelona Card, maar je kunt ook een enkeltje kopen voor € 2,55.

Goed om te weten: op zaterdag en feestdagen rijden er metro’s ook de hele nacht door. Op de andere dagen werken ze van 5:00 uur ’s ochtends tot 12:00 uur ’s nachts.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.