🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Taxi Barcelona Airport

Taxi’s zijn een fijne vervoermiddel om je door de stad en van en naar het vliegveld te verplaatsen. Zeker als je voor wat comfort kiest of met veel bagage reist, is de taxi een van de beste opties. Ook is de taxi sneller dan reizen met het ov.

Met de taxi van en naar het vliegveld

De meest comfortabele en snelste manier om van of naar het vliegveld van Barcelona te reizen is met de taxi. Gewone taxi’s in Barcelona vervoeren maximaal vier personen en hebben daarnaast ruimte om bagage te vervoeren. Zo’n taxi rit is niet goedkoop, maar je bent in slechts 24 minuten in het centrum van Barcelona!

Mijn tip: heb je speciale wensen of voertuigen nodig, bijvoorbeeld als je met een baby reist of met een grote groep reist, reserveer een taxi van tevoren die bij je wensen past.

Taxi bestellen van en naar het vliegveld

Een taxi bestellen kan tegenwoordig heel erg eenvoudig online geregeld worden via verschillende platforms. Zodoende word je opgehaald (bij je adres of op de luchthaven) en naar je gewenste bestemming gebracht.

Heb je geen taxi bestelt, dan kun je ook ter plekke eentje pakken want in Barcelona rijden er altijd veel taxi’s rond.

Wat kost een taxi van en naar het vliegveld?

Taxi’s zijn voor Spaanse begrepen vrij duur, echter nog altijd goedkoper dan de taxi in Nederland. Je betaalt sowieso € 20,- als je de taxi op het vliegveld neemt en € 3,10 extra tol. Het tarief per kilometer daarna kost € 1,07 overdag en € 1,30 ’s nachts. Je moet ook de kosten van eventuele tolwegen dekken (hoewel er naar Barcelona geen tolhuisjes zijn).

Ga maar er vanuit dat de taxi rit van Barcelona Airport naar het stadscentrum rond de €29,- zal kosten.

Het is ook belangrijk om te weten dat er mogelijk extra kosten zijn op feestdagen en voor bagage. Ik zou de taxi dus alleen gebruiken wanneer het noodzakelijk is, omdat je haast hebt of omdat je het gemak van de taxi prettig vindt.

👉 Lees hier meer over de taxi in Barcelona.

Hoe werkt de taxi van en naar het vliegveld

Een taxi pakken in Barcelona werkt heel eenvoudig. Je kunt een taxi op straat stoppen indien je ziet het groene lamp branden: dat betekent dat de taxi vrij is.

Overal in de stad en in beide terminals op Barcelona Airport zijn er ook taxistandplaatsen met wachtende rijen taxi’s. Hier dien je de eerste taxi in de rij te pakken.

Tot slot, je kunt ook een taxi bestellen via de telefoon of deze van tevoren online boeken. Zodoende word je opgehaald op je gewenste tijdstip en hoef je niet buiten op zoek te gaan naar een taxi.

Eenmaal in de taxi geef je aan wat je bestemming is (de naam van het hotel of het adres volstaat), en de taxichauffeur zal je er naartoe brengen.

Hoe lang dit de reis met de taxi naar het centrum

Een taxi rit van Barcelona Airport naar het centrum van Barcelona duurt ongeveer 24 minuten als er geen file staat.

Voordelen van reizen met de taxi

De taxi is de meest comfortabele en snelle manier om van of naar het vliegveld van Barcelona te reizen. Zeker als je met veel bagage reist of als je de voorkeur geeft aan deur-tot-deur vervoer, is de taxi een van de beste vervoeropties. Je reist er snel en comfortabel en je hoeft je geen zorgen te maken over hoe het ov werkt.

De taxi’s werken daarnaast de hele dag en nacht, dus je kunt er altijd eentje pakken.

Nadeel is wel de prijs: van alle vervoeropties is dit een van de duurste opties. Daarentegen is dit wel dé snelste manier om van en naar het vliegveld te reizen.

Leer meer:

  • Vervoer in Barcelona
  • Vliegveld in Barcelona

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.