🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Tram in Barcelona

Het nieuwste (en groenste) openbaar vervoer in Barcelona is de tram, aanwezig in twee verschillende delen in de stad: Trambaix (die gaat van Barcelona naar Sant Adrià del Besòs en Badalona) en Trambesòs (die gaat van Barcelona naar L’Hospitalet del Llobregat, Esplugues de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sant Joan d’Espí, Sant Just Desvern en Sant Feliu de Llobregat). Omdat Barcelona van een geïntegreerd kaartsysteem beschikt, kun je in de tram hetzelfde kaartje als voor in de metro en de bus gebruiken.

Koop je tickets alvast online

Tramlijnen Barcelona

In Barcelona heb je maar liefst 6 tramlijnen:

Tramlijnen Barcelona Trambaix

Trambaix

– T1: Francesc Macià – Bon Viatge
– T2: Francesc Macià – Llevant-Les planes
– T3: Francesc Macià – Sant Feliu/Consell Comarcal

Tramlijnen Barcelona Trambesòs

Trambesòs

– T4: Ciutadella/Vila Olímpica – Estació de Sant Adrià
– T5: Glòries – Gorg
– T6: Glòries – Estació de Sant Adrià

Tramkaart Barcelona

Trambaix (T1, T2, T3)

Trambesòs (T4, T5, T6)

Kaartjes voor de tram in Barcelona

Kaartjes zijn te koop op de tramstations bij de automaten. Echter zijn deze kaartjes ook hetzelfde als die van de metro en de bussen in Barcelona. Dus als je een Hola Barcelona Travel Card of een Barcelona Card hebt, of een T-Casual (tienrittenkaart) hebt gekocht in de metro, kan je die ook voor de tram gebruiken. Het ticket stempelen machine vind je eenmaal je in de tram bent ingestapt. Je hoeft in de tram niet uit te checken.

Tram openingstijden in Barcelona

De tram in Barcelona werkt vanaf 4 uur ’s nachts de hele dag door tot ongeveer 3:30 uur ’s nachts.

Tips voor de tram in Barcelona

  • Als je met een kind van onder de 4 jaar oud reist, hoef je daar geen kaartje voor te kopen. Kinderen jonger dan 4 jaar oud reizen gratis met het openbaar vervoer in Barcelona. Het is de moeite waard een bewijs van de geboortedatum van je kind bij je te dragen, zoals een ID kaart of een kopie van het paspoort.
  • Bij sommige tramstations in Barcelona zijn hekken bij de ingang. Op deze stations dien je je kaart bij het toegangshek te stempelen in plaats van als je binnen de tram instapt.
  • De trams zijn zeer goed uitgerust voor mindervalide reizigers: er zijn speciale deuren met een gehandicapt-symbool erop, de tramingang is op hetzelfde niveau als het tramperron en je hebt speciale plaatsen in elke wagon met ruimte voor een rolstoel of scootmobiel.
  • In de tram is er volop ruimte voor rolstoelen, fietsen en kinderwagens.
  • De tram is een geweldige manier om de stad buiten de gebaden te ontdekken. Het dekt namelijk gebieden die buiten de metro- en busroutes liggen en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen.

Voor meer informatie ga naar tram.cat.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.