🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Reizen naar Barcelona » Vervoer naar Barcelona » Met de bus naar Barcelona

Met de bus naar Barcelona

De goedkoopste manier om vanuit Nederland en België te reizen naar Barcelona is per bus. Deze verbindingen worden onder andere verzorgd door busmaatschappij Eurolines. Een busreis naar Barcelona duurt ongeveer 20 uur en gaat van Nederland via België en Frankrijk (soms zelfs door Luxemburg) tot aan Barcelona. In Barcelona kom je aan bij Sants Estació of Estació del Nord.

Busreis naar Barcelona

Busreizen neemt veel tijd in beslag maar is vaak de goedkoopste manier om te reizen. Als je je busreis online boekt, dan kun je je opstapplaats en bestemming kiezen. Tickets van o.a. prijsvechter Megabus kosten tussen de één en vijf euro voor verbindingen tussen Barcelona en andere Europese steden als Marseille, Parijs en Genève. Flixbus biedt busreizen naar Barcelona aan voor minder dan €50 (enkele ticket). Zo kun je op een voordelige manier binnen een dag in Barcelona zijn.

📣 Tip: Reizen van en naar Spanje met de bus is in opmars. Flixbus is al jaren de specialist in busreizen binnen Europa en ook busreizen van en naar Barcelona voor spotgoedkope prijzen.

Aankomst in Barcelona

De meeste internationale langeafstandbussen komen aan in Barcelona bij Sants Estació of Estació del Nord.

Barcelona Sants Estació

Het grootste spoorwegstation van Barcelona, Estació de Sants, is vaak de vertrek en aankomst punt van internationale busreizen. Deze grote hub dat ook bekend staat als Sants Estació, heeft naast een busstation en een treinstation, ook een metrostation en een grote taxi standplaats. Binnen het station vind je allerlei winkels, bars en restaurants om de tijd door te brengen en er is zelfs een hotel om te overnachten, Barceló Sants.

Bij aankomst kun je het beste de taxi of de metro nemen. Het meest dichtstbijzijnde metrostation is Sants Estació (L3 en L5).

Kaart Sants Estació

Estació del Nord

In de buurt van Arc de Triomf staat het Estació del Nord, waar zowel nationale als internationale langeafstandbussen aankomen en vertrekken. Bij aankomst op station Estació del Nord kun je de taxi, bus of metro nemen. Voor de metro dien je een stukje te lopen naar Marina (L1) of Arc de Triomf (L1).

Kaart Estació del Nord

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.