🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Arc de Triomf van Barcelona

De Arc de Triomf (in het Spaans Arco de Triunfo) is een kleurrijke bakstenen triomfboog uit 1888. De boog werd door de modernistische architect Josep Vilaseca i Casanovas ontworpen en is in Neo-Moorse stijl gebouwd. De triomfboog van Barcelona is zeker de moeite waard om te zien. De boog is namelijk niet alleen een symbool voor de stad maar ook een stuk geschiedenis.

Wat te zien en te doen bij Arc de Triomf

Gebouwd met kleurrijk metselwerk in Mudejarstijl, de Arc de Triomf van Barcelona is 30 meter hoog en is versierd met een groot aantal beelden en reliëfs. De voorste versiering van Josep Reynés toont hoe de stad Barcelona de bezoekers ontvangt. De andere kant, ontworpen door Josep Llimona toont een prijsuitreiking.

De boog is versierd met een stenen beeldhouwwerk van de wapenschilden van de provincies van Spanje onder een kroon. De boog is ook versierd met twaalf standbeelden van vrouwen die symbool staan voor roem. Op de smalle zijden staan aan de ene kant landbouw, handel en industrie uitgebeeld en aan de andere zijde wetenschap en kunst. Aan de buitenkant staan aan iedere zijde twee engelen. De ene engel draagt een lauwerkrans en de andere bespeelt de trompet.

👋 Wil jij fietsen in Barcelona? Check dan mijn geheel vernieuwde Barcelona Fietsgids.

Arc de Triomf van binnen bezichtigen

Eens per jaar is het mogelijk om binnen de zuilen van het Arc de Triomf te gluren en op de top van deze triomfboog te staan. Dat gebeurt alleen tijdens het 48h Open House in Barcelona, een evenement waarbij de deuren van vele gebouwen in Barcelona die anders gesloten blijven, gedurende een heel weekend opengaan voor het publiek. Een unieke kans om dit monument van binnenuit te leren kennen!

Wandelpromenades

De Arc de Triomf is een gigantische constructie op het kruispunt van twee van de mooiste wandelpromenades in de stad: Passeig de Lluís Companys en Passeig de Sant Joan. Deze twee promenades zijn zeker de moeite waard om rustig over te wandelen.

Parc de la Ciutadella

Daarnaast ligt het Parc de la Ciutadella zeer vlakbij, waardoor een bezoek aan de Arc de Triomf zeer makkelijk is te combineren met het bezoeken van het Ciutadella park. Maak dus een wandeling langs de groene boulevard op weg naar het Parc de la Ciutadella. In het Parc de la Ciutadella zou je de rust vinden naast het meer en de grote fontein met de waterval, de symbolen waar dit park bekend om staat. Daarnaast vind je in het Parc de la Ciutadella de Dierentuin van Barcelona en verschillende musea en overheidsgebouwen.

👉 Lees hier meer over het Parc de la Ciutadella.

De Arc de Triomf in Barcelona

Geschiedenis van de Arc de Triomf

De Arc de Triomf werd in 1888 gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1888, die plaats vond in het Parc de la Ciutadella. De Arc de Triomf, die gelegen is aan het einde van een brede promenade, de Passeig Lluís Companys, fungeerde toen als hoofdingang tot de tentoonstelling.

In tegenstelling tot andere triomfbogen heeft deze geen militair karakter. De boog, ontworpen door Josep Vilaseca i Casanovas in de Neo-Moorse stijl, werd om een heel ander soort triomf opgericht. Het feit dat de Wereldtentoonstelling van 1888 naar Barcelona kwam was een grote overwinning voor de stad. Dit grote evenement moest natuurlijk ook gevierd worden en daarom werd de triomfboog Arc de Triomf gebouwd.

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Hoe ga je naar de Arc de Triomf

De Arc de Triomf staat vlakbij het Parc de la Ciutadella, op het kruispunt van de Passeig de Lluís Companys en de Passeig de Sant Joan, bij het metrostation Arc de Triomf (L1).

Praktische informatie

Prijs: Gratis.

Openingstijden: Niet van toepassing.

Adres: Passeig de Sant Joan, 4
08010 Barcelona

Openbaar vervoer:

Metro: Arc de Triomf (L1)

Bus: 19, H16, V19, N4, N11, B20, B25

Tram: Wellington (T4), Marina (T4)

Trein: Arc de Triomf (R1, R3, R4)

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.