🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Aerobús Barcelona

De Aerobús is zonder twijfel een van de makkelijkste manieren om van het vliegveld van Barcelona (El Prat) naar het centrum van de stad te reizen. Deze shuttlebussen brengen je in slechts een half uurtje naar Plaça de Catalunya, het centrum van Barcelona, en zijn hierdoor een van de snelste en meest efficiënte vervoersopties. Op deze pagina vertel ik je meer over hoe deze shuttlebussen werken en kun je je tickets gelijk bestellen.

Met de bus van en naar het vliegveld

De blauwe shuttlebussen van Aerobús verbinden het Barcelona Airport El Prat (de luchthaven van Barcelona) met het centrum Barcelona en zijn mede door zijn snelle en stipte diensten, goed uitgeruste en schone bussen en uitgebreide openingstijden, een geweldige vervoersmiddel voor diegene die in het centrum van Barcelona moeten zijn.

Voor minder dan een tientje geniet je van een fijne busrit die je in minder dan 35 minuten van de luchthaven naar het centrum van Barcelona brengt.

👉 Zie hier een overzicht van alle vervoersopties van en naar de luchthaven.

Koop je tickets alvast online

Aerobús tickets kopen

Voor de Aerobús dien je aparte kaartjes te kopen (andere ov-kaarten zijn hier niet geldig).

Tickets voor de Aerobús kun je ter plekke kopen, bijvoorbeeld bij de chauffeur (alleen met contant geld), de kaartenautomaten bij de bushaltes (alleen met creditcard: Visa of MasterCard), of bij het personeel die rondloopt.

Kaartenautomaten voor de Aerobús vind je naast de bushaltes op beide terminals in de luchthaven en bij het Plaça Catalunya. Op deze bushaltes loopt er vaak personeel rond die al je vragen kunnen beantwoorden en tickets verkopen.

Reserveer je online, dan hoef je je geen zorgen te maken of je genoeg contact geld hebt en je hoeft niet te zoeken naar de kaartenautomaat. Dat scheelt bovendien veel tijd, want je mag met je online gekochte ticket zo in de bus stappen.

👉 Koop hier je tickets voor de Aerobús.

Wat kost de Aerobús in Barcelona?

Met de Aerobús reis je voor slechts € 6,75 euro (enkele reis) of € 11,65 euro (retour) van de luchthaven van Barcelona naar het centrum van Barcelona in ongeveer een half uur.

Wil je geen stress ervaren bij de automaten of de chauffeur, dan kun je ervoor kiezen om je tickets van tevoren online te boeken, bijvoorbeeld via mijn partnersite Tiqets. Dat bespaart namelijk een hoop stress en tijd bij aankomst op het vliegveld van Barcelona. Bovendien ontvang ik een kleine commissie bij elke gemaakte sale.

Koop je tickets alvast online

Hoe werkt de Aerobús Barcelona

Een van de makkelijkste en snelste manieren om van de luchthaven naar het centrum van Barcelona te reizen is door gebruik te maken van de blauwe shuttlebussen van Aerobús Barcelona. Hoe deze bussen werken, waar de opstapplaats liggen, welke route ze volgen en wat de openingstijden zijn, leg ik je verder hieronder.

Hoe lang duurt de reis met de Aerobús Barcelona?

De gemiddelde reistijd met de Aerobús is 35 minuten. Dit is dan wel afhankelijk van de drukte op de weg en kan dus op sommige momenten langer of korter zijn.

Hoe laat vertrek de Aerobús Barcelona?

De bussen vertrekken gedurende de hele dag elke 5 tot 10 minuten (’s nachts iedere 20 minuten), dus er is vrijwel altijd een bus als je bij de bushalte van de Aerobús aankomt en het wordt nooit te druk tijdens de busrit.

De diensten van de Aerobús werken daarnaast 24/7.

Waar opstappen in de Aerobús Barcelona?

Je hebt meerdere opstapplaatsen voor de bussen van de Aerobús Barcelona. De belangrijkste zijn die op de luchthaven van Barcelona (op zowel terminal 1 als terminal 2) en die op het centrale Plaça de Catalunya (naast El Corte Inglés). Daar vind je kaartenautomaten en personeel die rondloopt en die je verder kan helpen mocht je vragen hebben.

Wil je van het vliegveld naar Barcelona reizen, dan kun je instappen in de Aerobús bij de terminal.

Wil je van Barcelona naar de luchthaven reizen, dan kun je opstappen op het Plaça Catalunya, de bushalte bij Sepúlveda-Urgell (bij Carrer Sepúlveda, 125) of het Plaça d’Espanya (Plaça Espanya, 7).

Bushalte Aerobus Barcelona
Bushalte Aerobús Plaça Catalunya

Routekaart Aerobús Barcelona

Het vliegveld van Barcelona heeft twee verschillende terminals (T1 en T2) en daarvoor zijn er ook de twee verschillende buslijnen, de A1 en A2. Beiden lijnen vertrekken vanuit Plaça Catalunya (naast El Corte Inglés) en hebben twee instaphaltes in de stad bij Sepúlveda – Urgell (bij Carrer Sepúlveda, 125) en Plaça d’Espanya (Plaça Espanya, 7) om uiteindelijk naar het vliegveld te gaan.

Let bij de reis naar de luchthaven goed op bij welke bus je instapt: A1 is voor vluchten die vanuit Terminal 1 vertrekken en A2 is voor vluchten die vanuit Terminal 2 gaan. Weet je niet vanuit welke terminal je vlucht vertrekt, let dan op de gegevens van je vlucht op je vliegticket.

Op de weg van de luchthaven naar het centrum van Barcelona liggen nog een paar andere bushaltes waar je eventueel uit kunt stappen: Plaça Espanya, Gran Via-Urgell (bij Gran Via de les Corts Catalanes, 514) en Plaça Universitat (bij Gran Via de les Corts Catalanes, 590).

Hieronder zie je een afbeelding met de routes en de verschillende haltes van de Aerobús in Barcelona.

Aerobus route Barcelona

Openingstijden Aerobús Barcelona

De Aerobús rijdt 365 dagen per jaar en is 24 uur per dag te gebruiken. Hieronder zie je een overzicht van de bustijden aan de hand van de buslijn die je neemt:

Buslijn A1 van Plaça Catalunya naar Terminal 1 (Airport BCN)

 • Van 05:00 tot 06:40 uur iedere 10 minuten
 • Van 06:50 tot 21:55 uur iedere 5 minuten
 • Van 21:50 tot 00:35 uur iedere 10 minuten
 • Van 00:35 tot 05:00 uur iedere 20 minuten

Buslijn A1 van Terminal T1 (Airport BCN) naar Plaça Catalunya (Barcelona)

 • Van 05:35 tot 07:15 uur iedere 10 minuten
 • Van 07:15 tot 22:30 uur iedere 5 minuten
 • Van 22:30 tot 01:05 uur iedere 10 minuten
 • Van 01:05 tot 05:35 uur iedere 20 minuten

Buslijn A2 van Plaça Catalunya naar Terminal T2 (Airport BCN)

 • Van 05:00 tot 22:30 uur iedere 10 minuten
 • Van 22:30 tot 05:00 uur iedere 20 minuten

Buslijn A2 van Terminal T2 (Airport BCN) naar Plaça Catalunya (Barcelona)

 • Van 05:35 tot 23:00 uur iedere 10 minuten
 • Van 23:00 tot 05:35 uur iedere 20 minuten

Koop je tickets alvast online

Voordelen van Aerobús Barcelona

De Aerobús biedt naast een snelle verbinding met de luchthaven van Barcelona ook een uitstekende service: comfortabele stoelen en genoeg ruimte voor koffers, gratis wifi en USB-opladers, informatieve filmpjes over Barcelona, en vooral een efficiënte busvloot die stipt op tijd komt, 365 dagen per jaar en 24 uur per dag.

Alle bussen zijn daarnaast aangepast voor rolstoelgebruikers. Ook kinderwagens, buggy’s en huisdieren zijn toegestaan (deze laatste zolang ze zich in boxen of kooien van de juiste afmetingen bevinden en andere passagiers niet lastig vallen).

Kortom, voor reizigers die in of rondom het centrum van Barcelona moeten zijn, is dit dé ideale manier om van het vliegveld naar Barcelona te reizen.

Lees meer:

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.