🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Wat te doen in Barcelona » FC Barcelona » FC Barcelona tickets

FC Barcelona tickets

Het is de droom van elke voetballiefhebber eens een wedstrijd van FC Barcelona mee te maken. Ik raad je daarom aan om het speelschema te controleren of er tijdens je verblijf in Barcelona een wedstrijd in Camp Nou gespeeld gaat worden en of je van tevoren kaarten moet regelen. Zo kun je maximaal genieten van de magie van dit voetbal Mekka. Hieronder vind je alle informatie over hoe je tickets voor FC Barcelona moet kopen, wat de gemiddelde prijzen zijn, wat de beste plekken zijn en allerlei handige tips om van je droom werkelijkheid te maken.

👋 Bekijk de Barça voetbalreizen van Voetbalreizen.com

Let op: In het seizoen 2023-2024 speelt FC Barcelona niet in Camp Nou, maar in het Olympisch Stadion op de Montjuïc vanwege grote renovatiewerkzaamheden. Ook het FC Barcelona museum zal tijdelijk verhuizen, maar dan naar het Palau de Gel (IJspaleis), op korte afstand van de huidige Camp Nou.

Wat kosten de tickets voor FC Barcelona?

Tickets voor FC Barcelona kunnen qua prijs heel erg variëren. Prijzen verschillen afhankelijk van de soort wedstrijd en je zitplaats in het stadion.

Wedstrijden tegen minder goede clubs zijn over het algemeen goedkoper dan tegen een grote club.

De wedstrijden van de Champions League en de Copa del Rey worden vaak doordeweeks gehouden en hebben over het algemeen ook goedkopere kaartjes dan de gemiddelde wedstrijd van de Liga.

Een derby, zoals wanneer Barça tegen Espanyol of Real Madrid speelt, kan gauw boven de € 100,- per ticket kosten. Voor andere wedstrijden liggen de prijzen gemiddeld tussen de € 50,- en € 80,-.

Hoewel prijzen fluctueren afhankelijk van de wedstrijd is het sowieso altijd voordeliger om op de hoogste ring van Camp Nou te zitten of juist helemaal beneden achter de goal. Op deze plekken kun je al tickets van € 30,- of minder vinden.

Maar bij grote wedstrijden lopen de prijzen ook voor deze stoelen snel op.

Bekijk dus alle mogelijkheden wanneer je tickets voor een wedstrijd wilt kopen om een mooie prijs te betalen.

Kortom, de gemiddelde prijzen voor een wedstrijd van FC Barcelona zijn als volgt:

 • Minder belangrijke wedstrijden: € 30 – € 70
 • Gemiddelde wedstrijd: € 50 – € 80
 • Derby’s tegen Real Madrid of Espanyol: € 100 – € 200

Koop je FC Barcelona wedstrijdtickets via:

Waar kan je tickets voor FC Barcelona kopen?

Tickets voor FC Barcelona kunnen op twee manieren gekocht worden: van tevoren online of ter plekke. Hieronder geef ik je alle opties:

 • Online via de officiële site: via de officiële site is het heel makkelijk om kaartjes voor de wedstrijden van FC Barcelona te regelen. Met je aankoopbewijs kun je bij de loketten op Camp Nou je kaartjes ophalen op de dag van de wedstrijd. Hier moet je je wel kunnen legitimeren en aankoop van de kaartjes kan alleen met creditcard. Je moet echter wel geluk hebben dat er plek is tijdens je bezoek.
 • Volledige reis inclusief wedstrijdtickets: reisorganisaties zoals VoetbalreizenXL.nl en Voetbalreizen.com bieden een volledig verzorgde voetbalreis naar Barcelona (inclusief vliegticket, hotel en wedstrijdticket) tegen een gunstig tarief.
 • Ter plekke bij Camp Nou: als je last minute besluit om toch naar een wedstrijd te gaan, kun je ook kaartjes halen bij de loketten in het stadion, al kan dat bij bepaalde wedstrijden druk zijn. De ritselaars van voetbalkaartjes verkopen de tickets van FC Barcelona ook buiten bij de ingang, maar je zult veel meer betalen dan de normale prijs en je loopt het risico nepkaarten te kopen. Tip: op dagen zonder wedstrijd zijn de loketten van november t/m maart bij ingang 9 in Camp Nou van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 18:30 uur open, en op zondag van 10:00 tot 14:15.

Waar kan je het beste zitten bij FC Barcelona?

Als je eenmaal hebt besloten dat je naar een wedstrijd van FC Barcelona wilt, vraag je je misschien af wat de beste plek in Camp Nou is om te gaan zitten. Over het algemeen zijn de beste stoelen ook de duurste, of zijn deze al bezet door de socios (clubleden), maar een aantal plekjes in het stadion zijn vaak nog wel beschikbaar voor een mooie prijs. Bij deze mijn favorieten:

 • Lateral (aan de kant van Carrer Maternitat): op de tweede lange zijde (de bovenste twee rijen stoelen bij Categoría 1 Premium) heb je een mooi uitzicht op het spel en zie je de spelers van redelijk dichtbij. Tegenover je zijn de zitplaatsen vanwaar je kunt lezen “FC BARCELONA”. De prijzen van deze plekken zijn niet de goedkoopste maar ook niet de duurste en je kunt vanaf hier prima genieten van de wedstrijd. Als er oude mannen naast je komen zitten met een radio op hun oor, dan weet je het zeker: je zit naast een echte Barça-supporter! Dit is over het algemeen mijn allerfavoriete zitplaats in het Camp Nou.
 • Gol Sur (aan de kant van Travessera de les Corts): dit is hét supportersgebied, van oudsher de harde kern. Maar als je voor de allergoedkoopste zitplaatsen gaat, dan beland je op de hoogste ring (zie Categoría 3), waar dit minder voelbaar is. Het uitzicht over het stadion met de berg van Tibidabo op de achtergrond is daarentegen vanaf hierboven adembenemend.
 • Gol Nord (aan de kant van Av. Joan XXIII): de bovenring bij Gol Nord (of Norte in het Spaans) is ook een goede optie wanneer je goedkope tickets voor de wedstrijd (zie Categoría 3) wilt hebben en niet per se tussen de harde kern wilt zitten. Je zit wel ver omhoog, dus de spelers ga je nauwelijks zien. Probeer van plek te wisselen als de wedstrijd eenmaal is begonnen, mocht je dit toch te hoog vinden.

Als je de spelers wilt zien, dan kun je uiteraard kiezen voor de zitplaatsen achter de goal of langs de kant.

Let op: In het seizoen 2023-2024 speelt FC Barcelona niet in Camp Nou, maar in het Olympisch Stadion op de Montjuïc vanwege grote renovatiewerkzaamheden. Ook het FC Barcelona museum zal tijdelijk verhuizen, maar dan naar het Palau de Gel (IJspaleis), op korte afstand van de huidige Camp Nou.

Camp Nou plattegrond

Let op: bij populaire wedstrijden kan de vraag naar tickets groot zijn, wat het zeer moeilijk maakt om plaatsen dichtbij elkaar te vinden. De club is afhankelijk van de clubleden, die hun zitplaatsen aanbieden wanneer ze niet naar de wedstrijd gaan. Vaak zetten ze enkele stoelen te koop, waardoor het voor grote groepen moeilijk kan zijn om bij elkaar te zitten. Wel is het zo dat, als de wedstrijd is begonnen en er verder niemand komt, sommige mensen van plek wisselen om zo betere plekken te krijgen of om bij elkaar te zijn.

Koop je FC Barcelona wedstrijdtickets via:

Tickets kopen voor FC Barcelona: tips & tricks

 • Voetbalwedstrijden kunnen onverhoopt van datum en tijd veranderen. Houd dit in gedachten wanneer je je tickets gaat boeken.
 • Vertrouw de verkopers en ritselaars buiten het stadion niet. Maak je reservering online of koop de tickets bij de hierboven genoemde officiële adressen, om er zeker van te zijn dat je de wedstrijd gaat zien.
 • Ben je socio van Barça? Dan krijg je voorrang om tickets te kopen en geniet je van speciale kortingen. Ook kun je vaak vrienden uitnodigen om de wedstrijd met jou te kijken tegen een lager tarief.
 • Het betekent niet dat er geen plekken meer zijn als een wedstrijd uitverkocht is; integendeel, leden kunnen hun zitplaatsen vrijgeven voor verkoop en zodoende worden de tickets voor de wedstrijden bij FC Barcelona dagelijks aangevuld. Houd dus de sites waar je tickets kunt kopen goed in de gaten!
 • Als je alleen voor een wedstrijd naar Barcelona wilt gaan, dan is zeer aan te raden om een voetbalreis te boeken. Bij een voetbalreis reserveer je tegelijkertijd kaarten voor de wedstrijd, een hotel in de buurt van Camp Nou en vliegtickets voor een zeer schappelijke prijs.
 • Mensen met beperkte mobiliteit zijn ook welkom bij een Barça wedstrijd. Neem hiervoor contact met Specialised Care Office (OAE), de team specialisten die gehandicapten tijdens de wedstrijden begeleiden. Dat kan door een e-mail te sturen naar oae@fcbarcelona.cat tussen 7 en 4 dagen vóór de wedstrijd.
 • Camp Nou ligt in een woonwijk buiten het centrum van Barcelona. Omdat de wedstrijden van FC Barcelona veel supporters en mensen bij elkaar brengen, is het met name na de wedstrijd altijd heel druk in en rondom het stadion, bij de metro ingangen en de taxistandplaatsen. Als je deze drukte wilt vermijden en zeker wilt zijn van vervoer, boek dan van tevoren een taxi voor de wedstrijd die je gaat bezoeken.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.