🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Trein Barcelona Airport

Tip Marta -> ook schrijven over bestemmingen buiten Barcelona (Sitges, Salou, etc.)

De luchthaven van Barcelona is ook met de treinnetwerk verbonden. Bij Terminal 2 zit er een treinstation waar de treinen van de Rodalies Renfe vertrekken. Daarmee kun je niet alleen naar het centrum van Barcelona reizen, maar ook nog eens naar andere bestemmingen in Catalonië.

Met de trein van en naar het vliegveld

De trein R2 Nord verbindt de luchthaven met het centrum van Barcelona, evenals andere bestemmingen in de regio. De lijn R2 Nord begint in Maçanet-Massanes, passeert Granollers en eindigt op de luchthaven van Barcelona.

De treinen rijden ongeveer elke 30 minuten en de reistijd tussen het vliegveld en het centrum van Brarcelona duurt ongeveer 25 minuten, waardoor dit ook nog eens een van de snelste opties is om van het vliegveld naar Barcelona te reizen.

Tickets voor de trein van en naar het vliegveld

Je kunt een treinkaartje bij de kaartenautomaten op het station kopen. Daar kies je je eindbestemming en dan wordt de eindprijs verrekend. Maar om jou een idee te geven: een kaartje van Barcelona Airport naar het station Barcelona-Passeig de Gràcia kost € 4,60.

Heb je een metrokaartje zoals de T-Casual, een Hola Barcelona Travelcard of de Barcelona Card, en reis je alleen het stukje tussen de luchthaven en de stad Barcelona, dan kun je deze treinrit ook met je ov-kaart betalen.

Reizen met de trein is tevens gratis voor kinderen tot 4 jaar oud.

👉 Lees hier meer over de verschillende ov-kaarten in Barcelona.

Hoe werkt de trein bij het vliegveld

Je vindt de Renfe treinstation op Barcelona Airport vlakbij Terminal 2, bij T2B om precies te zijn. Volg de borden met “RENFE” erop, loop over de overdekte brug en aan de andere kant van de luchthaven zal je het treinstation vinden. Dat is het begin en eindpunt van de treinen van de R2 Nord-lijn.

Als je in Terminal 1 zit en naar Terminal 2 moet om te trein te pakken, maak dan gebruik van de Bus Trànsit (de gratis bussen die de terminals verbinden).

Bij de treinstation zal je de kaartenautomaten voor de trein vinden. Hier kun je je kaartje kopen, die je nodig hebt om daarna door de poortjes te kunnen gaan.

Wachten op de trein doe je op het perron. De treinen, die elke 30 minuten vertrekken, zijn van airco en alle gemakken voorzien en rijden in snelle tempo naar Barcelona en andere steden in de omgeving.

Hoe lang duurt de reis met de trein van en naar het vliegveld

Reis je vanaf het vliegveld naar centrum van Barcelona (of andersom), dan kun je in 25 minuten bij het station Passeig de Gràcia zijn, die in het centrum van Barcelona ligt.

Waar stopt de trein van en naar het vliegveld

De R2 Nord-lijn heeft meerdere haltes waar je uit kunt stappen en eventueel overstappen naar andere treinlijnen (of de metro). Enkele belangrijke treinstations die je tegenkomt zijn die van Bellvitge, Barcelona Sants en Barcelona Passeig de Gràcia.

Is je bestemming Barcelona, dan kun uitstappen bij een van de volgende stations:

 • Barcelona – Sants Estació (verbinding met de metro L3 en L5 en andere treinen)
 • Barcelona – Passeig de Gràcia (verbinding met de metro L3, L2 en L4 en andere treinen)
 • Barcelona – El Clot-Aragó (verbinding met de metro L1 en L2 en andere treinen)
 • Barcelona – Sant Andreu Comtal (verbinding met de metro L1 en andere treinen)

Hoe reis je naar andere plekken buiten Barcelona

Ligt je bestemming buiten Barcelona, dan moet je eerst kijken wat de beste treinverbinding is. Zo kun je naar de volgende bestemmingen met de trein vanuit de luchthaven reizen:

 • Naar Sitges: reis naar El Prat del Llobregat en stap over naar de trein R2 Sud en reis tot aan Sitges.
 • Naar Castelldefels: reis naar El Prat del Llobregat en stap over naar de trein R2 of R2 Sud en reis tot aan Castelldefels.
 • Naar Badalona: reis naar Barcelona-Sants en stap over naar de trein R1 en reis tot aan Badalona.
 • Naar Hospitalet del Llobregat: reis naar Barcelona-Sants en stap over naar de trein R1 en reis tot aan Hospitalet del Llobregat.
 • Naar badplaatsen zoals Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna en Blanes: reis naar Barcelona-Sants en stap over naar de trein R1 om zo bij je eindbestemming te komen.

Let op: voor de bestemmingen buiten de stad dien je een enkeltje bij de automaat te kopen. Ligt je bestemming binnen zone 1 (zoals Castelldefels, Badalona en Hospitalet del Llobregat), dan kun je ook een gewone metrokaart gebruiken.

👉 Lees hier meer over de verschillende zones in Barcelona.

Tot hoe laat rijden er treinen van en naar het vliegveld

De lijn R2 Nord werkt van ’s ochtends vroeg tot ’s nachts: van ongeveer 05:30 uur tot 23:30 uur. Ongeveer elke half uur is er een trein.

Check de actuele tijdschema op de website van Rodalies Renfe.

Voordelen van de treinen van en naar het vliegveld

Voordelen van de trein zijn de punctualiteit, snelheid (in 25 minuten ben je op de Passeig de Gràcia) en het ontbreken van files. De trein is ook in de metrokaart, de Hola Barcelona Travel Card en de Barcelona Card inbegrepen, waardoor je flink wat geld kunt besparen.

Het nadeel is wel dat de treinstation zich alleen op Terminal 2 bevindt en dat je daarvoor een flink stuk om moet lopen, wat ten kosten gaat van je tijd.

Moet je buiten de stad zijn, dan is de trein in dit geval vaak wel de meest geschikte optie.

Lees meer:

 • Treinen in Barcelona
 • Vliegveld in Barcelona

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.