🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Bus Barcelona Airport naar centrum

Vanaf het vliegveld rijden verschillende bussen naar Barcelona. De Aerobús is de snelste manier om vanaf het vliegveld naar het centrum van de stad te komen, terwijl de gewone stadsbus de goedkoopste optie is. En ’s nachts kun je natuurlijk de nachtbus nemen. Hieronder leg ik je uit over de verschillende bus opties om naar het centrum van Barcelona te reizen.

Aerobús

Gebruik de Aerobús om makkelijk met de bus van en naar het vliegveld van Barcelona vanuit het centrum van de stad te reizen.

De blauwe shuttlebussen rijden in slechts 35 minuten van de luchthaven naar het centrum van de stad (en andersom) en komen om de 5 of 10 minuten, waardoor er altijd een bus beschikbaar is, zelfs ’s nacht.

Deze bussen zijn comfortabel en goed ingericht, met grote ruimte voor bagage en gratis Wifi en USB opladers.

Je hebt twee buslijnen tot je beschikking, afhankelijk van in welke terminal in de luchthaven je moet zijn: de bus A1 breng je naar Terminal 1 en A2 nar Terminal 2.

De Aerobús heeft meerdere haltes, maar de belangrijkste zijn die op Plaça d’Espanya en het Plaça Catalunya (begin- en eindpunt).

Tickets voor de bus kun je online, bij de automaat of direct bij de chauffeur kopen. Een enkele reis kost € 5,90 en een retourtje € 10,20. Boek je je tickets online van tevoren, dan kun je gelijk in de bus instappen en hoef je je geen zorgen te maken over contant geld of kaartenautomaten in vreemde talen.

Vliegveld Barcelona - Aerobus
Shuttlebus naar het centrum, de Aerobús

Lijnbus

Vanuit de luchthaven van Barcelona vertrekken ook meerdere bussen die de luchthaven met Barcelona en de andere steden in de omgeving verbinden. Zo kun je gebruik maken van onder meer:

  • Lijnbus 46 naar Plaça d’Espanya (Barcelona).
  • Lijnbus L77 naar Sant Joan Despí via El Prat de Llobregat, Sant Boi en Cornellà.
  • Lijnbus L99 naar Castelldefels via Sant Boi, Viladecans en Gavà.

Deze bussen stoppen bij beide terminals en zijn een uitstekende vervoersmiddel om van de luchthaven naar je eindbestemming te komen.

Om gebruik te kunnen maken van deze bussen heb je een kaartje nodig. Je kunt bijvoorbeeld een enkeltje bij de chauffeur kopen (voor € 2,40) of gebruik maken van je ov-kaart (zoals de T-Casual, de Hola Barcelona Travelcard of de Barcelona Card).

De rit met de bus duur weliswaar langer (want de bus stopt vaker onderweg en gaat minder vaak dan de Aerobús) en biedt minder ruimte voor bagage (je bagage mag maximaal 100 x 60 x 25 cm zijn), maar voor budgetreizigers is dit echt een aanrader.

Goed om te weten: het traject van de luchthaven Barcelona naar het Plaça d’Espanya met buslijn 46 duurt ongeveer 28 minuten. Deze bussen rijden elke dag vanaf 05:00 – 05:30 ’s ochtends tot 23:00 – 23:50 uur ’s avonds iedere 15-25 minuten.

Reizen met de bus in Barcelona
Reizen met de bus in Barcelona

Nachtbus

Als je ’s nachts van het vliegveld van Barcelona naar het centrum van de stad wilt gaan, dan kun je kiezen uit twee nachtbussen:

  • Nachtbus N17 voor Terminal 1
  • Nachtbus N16 voor Terminal 2

Deze bussen rijden dagelijks tussen 23:00 en 5:00 uur. Elke 20 minuten is er een bus die van het vliegveld naar het centrale Plaça de Catalunya rijdt. De rit duurt ongeveer 45 minuten en breng je naar het Plaça Catalunya (op de hoek met Ronda Universitat).

Deze nachtbussen zijn inbegrepen in het ov-kaartsysteem. Dat betekent dat je ze kunt gebruiken met een gewone metrokaart, zoals de T-Casual, de Hola Barcelona Travelcard en de Barcelona Card. Indien je een los enkeltje bij de chauffeur wilt kopen, kost dat € 2,40.

Lees meer:

  • Reizen met de bus in Barcelona
  • Vliegveld in Barcelona

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.