🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Metro Barcelona Airport naar het centrum

Sinds februari 2016 is het mogelijk om met de metro van en naar het vliegveld van Barcelona te reizen. De metrolijn L9 Sud verbindt de luchthaven van Barcelona met de stad en is een makkelijke en goedkope manier om van en naar Barcelona Airport te reizen. Alles wat je nodig hebt is een Bitllet Aeroport (airport ticket) of een van de andere geldige ov-kaarten.

Met de metro van en naar het vliegveld

De metrolijn L9 Sud vervoert reizigers van beide terminals van de luchthaven van Barcelona naar het stadscentrum en andere belangrijke stations zoals Barcelona Sants en Sagrada Família.

De metro heeft twee haltes op de luchthaven van Barcelona:

  • Aeroport T1 voor Terminal 1
  • Aeroport T2 voor Terminal 2

Tickets voor de metro van en naar het vliegveld

Reis je vanaf of naar de luchthaven van Barcelona met de metro, dan heb je een speciale airport ticket nodig, de Bitllet Aeroport. Alleen daarmee worden de metropoortjes bij de station of de luchthaven open.

Heb je een Hola Barcelona Travelcard of een Barcelona Card, dan kun je ook gebruik maken van de metro van en naar het vliegveld. Kinderen tot 4 jaar oud mogen gratis in de metro reizen.

Wat kost de Bitllet Aeroport?

De Bitllet Aeroport is te koop is bij alle kaartautomaten in de metrostations, ook die op de luchthaven in barcelona. De ticket kost € 5,15 en is geldig voor het hele traject met de metro.

👉 Lees hier meer over de metro ov-kaarten in Barcelona.

Hoe werkt de metro van en naar het vliegveld

Als je al bekend bent met reizen met de metro, dan is reizen met de metro in Barcelona van of naar de luchthaven heel eenvoudig. Nadat je je ov-kaart gekocht hebt (bijvoorbeeld de Bitllet Aeroport, de Hola Barcelona Travelcard of de Barcelona Card), scan je de kaart en loop je door de poortjes. Bij het perron kun je op de metro wachten en erin stappen.

De metrolijn L9 Sud die de luchthaven met de stad verbindt stopt bij meerdere stations, onder andere bij Collblanc (L5 en L10S) en Torrassa (L1 en L10S), waar je ook makkelijk naar een andere metrolijn kunt overstappen richting je eindbestemming. Bij het station Europa-Fira kun je overstappen naar de FGC-treinen en bij El Prat Estació naar de regionale treinen.

Leuk weetje: de metro’s bij de metrolijn L9 Sud zijn zelfrijdend! Om die reden is de cockpit helemaal vrij en kun je er op gaan zitten om zo te ervaren hoe het rijden van een metro voelt. Een aanrader dus, vooral als je met de kids reist.

Hoe lang duurt de reis met de metro naar het centrum

De hele traject van de luchthaven naar Zona Universitària (L3) met de L9 Sud duurt ongeveer 32 minuten. Reis je naar het centrum van Barcelona, dan kan de reistijd oplopen tot wel een uur tijd.

Wat is de beste metroroute naar het centrum

De beste metroroute om van het vliegveld van Barcelona naar het centrum te reizen is de volgende: je pakt de metro bij Aeroport T1 of Aeroport T2 en reist met de metro tot aan het station Torrassa. Daar stap je over van metrolijn L9 Sud naar L1 en pak je weer de metro tot aan Catalunya, die bij het centrale Plaça Catalunya ligt.

Wat is de beste metroroute naar het vliegveld

Om van het centrum naar de luchthaven van Barcelona te reizen pak je weer de metro bij het centrale Plaça Catalunya. Stap in bij metro L1 en reis naar Torrassa, waar je over kunt stappen naar metrolijn L9 Sud. Afhankelijk van je bestemming (Terminal 1 of Terminal 2), zal je bij Aeroport T1 of Aeroport T2 uitstappen.

Let op bij het uitstappen want bij de metropoortjes zal je metrokaart opnieuw gevraagd worden.

Openingstijden metro van en naar het vliegveld

Het tijdschema van de metrolijn L9 Sud is hetzelfde als de rest van het metronetwerk: van zondag tot en met donderdag van 5:00 uur ’s ochtends tot 12:00 uur ’s nachts (vrijdag tot 2 uur ’s nachts). Op zaterdag en feestdagen van 5:00 uur ’s ochtends de hele dag en nacht door.

Voordelen van reizen met de metro van en naar het vliegveld

De metro van Barcelona is een fijne, snelle en goedkope manier om je door de stad te verplaatsen, ook als je naar de luchthaven moet reizen. Echter is de verbinding met het stadscentrum niet optimaal en verlies je veel tijd onderweg. In dat geval kun je beter kiezen voor andere alternatieven, zoals de Aerobús.

Ligt je start of eindpunt ergens anders in de stad, dan is de metro wél de goedkoopste en fijnste alternatief als je niet van plan bent om eerst naar het centrum te reizen en daar de Aerobús te pakken.

Lees meer:

  • Reizen van en naar de luchthaven van Barcelona
  • Vliegveld in Barcelona

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.