De beste tips van een local!

Barcelona Card

Inhoudsopgave

De Barcelona Card is de officiële toeristenpas van het toeristische bureau in Barcelona. Deze kaart biedt onbeperkt toegang tot het OV en gratis toegang of speciale kortingen bij meer dan 70 musea en belangrijke bezienswaardigheden, leuke uitjes en activiteiten, winkels en restaurants. Dit is de populairste optie bij toeristen die van plan zijn om veel activiteiten te ondernemen tijdens hun stedentrip Barcelona.

Informatie over de Barcelona Card

Als je van plan bent om veel musea en leuke dingen te ondernemen tijdens je verblijf in Barcelona, dan kan de Barcelona Card zeer de moeite waard voor je zijn. De Barcelona Card is beschikbaar voor 3 dagen (72 uur), 4 dagen (96 uur) of 5 dagen (120 uur). Voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar is er ook een kidsversie (let op: kinderen tot 4 jaar mogen gratis reizen in het openbaar vervoer in Barcelona). Met deze kaart ontvang je:

Voor een volledige lijst van adressen waar je de Barcelona Card kunt gebruiken lees verder.

Barcelona Card kopen

De Barcelona Card kun je heel eenvoudig online bestellen en bij aankomst op het vliegveld ophalen (tussen 8:30 en 20:30 uur). Op deze manier kun je de kaart gelijk bij aankomst gebruiken om je van het vliegveld naar je hotel te verplaatsen met de metro, trein of met de buslijn 46 (meer informatie over de vervoersmiddelen vanaf het vliegveld van Barcelona vind je hier). De kaart is beschikbaar voor 3 dagen (72 uur), 4 dagen (96 uur) en 5 dagen (120 uur). Prijzen van €46,- tot €61,- p.p. (van €22,- tot €33,- voor kinderen tussen 4-12 jaar oud).

Het is ook mogelijk om de Barcelona Card Express voor 2 dagen (24 uur) te bestellen voor €20,- p.p. (voor speciale kortingen en gratis vervoer in Barcelona) of voor een familie stedentrip, de Barcelona Card Family (met gratis toegang tot alle kindvriendelijke attracties).

De kaart is geldig vanaf het moment dat je de voucher inwisselt voor de geselecteerde periode. De voucher dient ingewisseld te worden bij een VVV-kantoor in de stad of in de luchthaven.

Klik hieronder voor je gewenste Barcelona City Pass en bestel direct:

Barcelona Card Express (24 uur)vanaf €20,-
Barcelona Card (72, 96 en 120 uur)vanaf €46,-
Barcelona Card Family (72, 96 en 120 uur)vanaf €66,-

Koop hier je Barcelona Card online

De Barcelona Card is online te bestellen bij:

Tip!

Kies voor de nieuwe Barcelona Card Family wanneer je met de kinderen naar Barcelona reist. Daarmee krijg je gratis toegang tot dé meest kindvriendelijke attracties in Barcelona, naast gratis OV.

Een andere opties is om de Barcelona Card zelf ter plekke bij de Toeristische Informatiedienst te kopen. Deze zijn te vinden onder andere op het vliegveld en op Plaça de Catalunya.

Barcelona Card ophalen

Met je aankoopbewijs of voucher kun je de Barcelona Card gaan ophalen bij aankomst op het Welcome Center in het vliegveld bij terminals T1 en T2. Ook in de stad zijn er VVV kantoren gevestigd waar je je Barcelona Card kunt ophalen. Hieronder vind je een overzicht van alle plekken waar je de Barcelona Card kunt ophalen:

 • Vliegveld Terminals T1 en T2
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
 • Plaça de Catalunya
  Adres: Plaça de Catalunya, 17-s
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
  Metro: Catalunya (L1 en L3)
 • Plaça Sant Jaume
  Adres: Carrer Ciutat, 2
  Open: van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 20:30 uur, zaterdag van 9:00 tot 19:00 uur en zondag en feestdagen van 9:00 tot 14:00 uur
 • Estació de Sants
  Adres: Sants treinstation (Plaça Països Catalans)
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
  Metro: Sants Estació (L3 en L5)
 • Mirador de Colom
  Adres: Columbus Monument (Plaça Portal de la Pau)
  Open: dagelijks van 8:30 tot 20:30 uur
  Metro: Drassanes (L3)
 • Plaça Espanya
  Adres: Plaça Espanya (Avinguda Maria Cristina)
  Open: dagelijks van 9:00 tot 15:00 uur (van juli t/m september dagelijks van 8:30 tot 19:30)
  Metro: Espanya (L1 en L3)
 • Sagrada Família
  Adres: Plaça de la Sagrada Família
  Open: dagelijks van 9:00 tot 15:00 uur (van juli t/m september dagelijks van 8:30 tot 19:30)
  Metro: Sagrada Família (L2 en L5)

Let op: de kantoren van de Toeristische Informatiedienst zijn op 1 januari en 25 december gesloten. Meer informatie over openingstijden en diensten van de VVV vind je hier.

Hoe werkt de Barcelona Card?

Als je eenmaal je Barcelona kaart hebt dan kun je deze gaan gebruiken om bijvoorbeeld met het openbaar vervoer te reizen of om gratis een museum te bezoeken. De kaart werkt dus zowel als een OV-kaart en als een kortingspas bij musea en bezienswaardigheden. In de metro en het overige vervoer haal je de Barcelona Card door de stempelmachine en in musea, bezienswaardigheden, winkels en restaurants toon je de kaart om je korting te krijgen.

Zodra de kaart is geactiveerd, kun je gebruik maken van alle kortingen en acties gedurende de gekozen periode. Let op: de pas is geldig op aaneensluitende dagen vanaf het eerste gebruik voor de gekozen aantal uren.

Waar kun je gaan met de Barcelona Card

Zoals gezegd, is de Barcelona Card geldig bij meer dan 70 musea en bezienswaardigheden, naast allerlei leuke activiteiten, winkels en restaurants. Een zeer compleet aanbod dus!

Je kunt het complete overzicht van plekken waar de Barcelona Card geldig is zien door op het onderstaande plaatje te klikken.

Waar is de Barcelona Card geldig

Barcelona Card of Barcelona City Pass?

Of de Barcelona Card de moeite waard is hangt ervan af hoe veel musea en bezienswaardigheden je wilt gaan bezoeken.

Voor diegene die van musea houden en van plan zijn om vele activiteiten te ondernemen in Barcelona, kan de Barcelona Card het meeste voordeel bieden. En omdat je daarmee gratis met het OV mag reizen, heb je in feite niks meer nodig om het meeste uit je stedentrip te halen.

Met de Barcelona Card krijg je echter geen toegang tot de must-sees Sagrada Família en Park Güell, iets wat wél inbegrepen staat in de Barcelona City Pass. De Barcelona City Pass is daarnaast geen fysieke kaart, waardoor je geen tijd hoeft te verliezen om je tickets op te halen (wat weer wel het geval is bij de Barcelona Card, die opgehaald dient te worden bij aankomst in de stad).

Nog een nadeel van de Barcelona Card is dat de kortingen op de meer dan 70 musea en bezienswaardigheden niet online inwisselbaar zijn, waardoor je alsnog bij de kassarij moet aansluiten om deze te kunnen verzilveren.

Inhoudsopgave