De beste tips van een local!

Hola Barcelona Travel Card

Hola Barcelona Travel Card
Inhoudsopgave

Ga je als stedentrip naar Barcelona, dan is de kans groot dat je gebruik gaat maken van het openbaar vervoer en dus heb je een ov-kaart nodig. Tussen alle opties, is de Hola Barcelona Travel Card vaak een van de beste. In het bijzonder als je meerdere dagen in Barcelona verblijft en veel gebruik gaat maken van het openbaar vervoer in Barcelona. Op deze pagina leg ik je uit hoe de Hola Barcelona ov-kaart werkt en waar je het kunt kopen, zodat je het maximale uit je stedentrip kunt halen.

Tip: shop online en profiteer van 5% korting op de Hola Barcelona Travel Card
Met de Hola Barcelona Travel Card krijg je toegang tot al het openbaar vervoer in Barcelona. Zelfs de rit van en naar het vliegveld van Barcelona is in deze kaart inbegrepen! Koop je de Hola Barcelona ov-kaart van tevoren online, dan kun je deze bij aankomst gelijk gebruiken. Bestel je nu je kaart via Barcelona Turisme, dan ontvang je bovendien ook nog eens 5% korting!

Direct bestellen

Wat is de Hola Barcelona Travel Card

De Hola Barcelona Travel Card, voorheen de Hola BCN! travelcard, is een reiskaart waarmee je onbeperkt door heel Barcelona met het ov kunt reizen gedurende 2 dagen (48 uur), 3 dagen (72 uur), 4 dagen (96 uur) of 5 dagen (120 uur).

Er zijn veel voordelen aan deze ov-kaart: zo kun je voor één vast bedrag zo vaak als je wilt met onder andere de metro, bus en tram in de stad reizen, gratis met de kabelspoorweg naar Montjuïc of je rit van en naar de luchthaven van Barcelona betalen.

Je hoeft daarnaast geen andere kaartjes te kopen of tijd te verliezen en gestrest te raken over een voor jou wellicht ingewikkeld ov-systeem.

Dit alles maakt de Hola Barcelona Travel Card verreweg één van de meest interessante en geschikte ov-kaarten voor toeristen. Het is simpelweg de beste manier om veel tijd en geld te besparen.

Waar is de Hola Barcelona Travel Card geldig

De Hola Barcelona kaart is geldig op zowel de metro, bus en tram, als op de treinen van FGC (zone 1) en Rodalies de Catalunya (zone 1).

Ook de rit van en naar het vliegveld van Barcelona (met de metro L9, bus 46 en binnen de zone 1 van trein Rodalies) en de Funicular de Montjuïc zit inbegrepen in deze kaart.

Maar let wel op, want de Hola Barcelona kaart is NIET geldig in de toeristische hop-on-hop-off bussen, de shuttlebussen van de Aerobús, de nachtbussen, de treinen buiten zone 1, of in de kabelbanen en overige kabelspoorwegen.

Reizen met de bus in Barcelona
Reizen met de bus in Barcelona

Hoe lang is de Hola Barcelona Travel Card geldig

Je kunt een Hola Barcelona travelcard kopen voor meerdere dagen: van 2 dagen (48 uur), 3 dagen (72 uur), 4 dagen (96 uur) of 5 dagen (120 uur).

De kaart is geldig vanaf het moment van activatie en voor het gekozen aantal uur, dat is, 48, 72, 96 of 120 uur achter elkaar sinds de eerste keer dat je deze hebt gebruikt.

Tip!

Koop je een Hola Barcelona Travel Card voor de hele periode dat je in Barcelona zal verblijven, dan hoef je je geen zorgen te maken over mogelijke extra kosten of het kopen van losse metrokaartjes ter plekke. Bovendien ben je vaak goedkoper uit. Zie hier meer bespaartips voor Barcelona.

Hoe werkt de Hola Barcelona Travel Card

Je hebt één Hola Barcelona Travel Card per persoon nodig als je met meerdere mensen gaat reizen. Kinderen tot 4 jaar oud hoeven echter geen ov-kaart; zij mogen gratis reizen met het ov.

De Hola Barcelona travelcard wordt vanzelf geactiveerd als je deze door de kaartenlezer in de metro, bus, tram of treinpoortjes haalt.

Hierna moet je telkens als je ergens in het openbaar vervoer stapt de kaart opnieuw tevoorschijn halen om zo door de metro- en treinpoortjes te komen of je bus- en tramrit te betalen.

Om uit te stappen heb je de kaart meestal niet nodig, alleen om de poortjes bij sommige trein- of metrostations te kunnen openen.

Metropoortjes in Barcelona
Metropoortjes in Barcelona

Wat kost de Hola Barcelona Travel Card

De Hola Barcelona Travel Card is een meerdere dagen ov-pas die geldig is voor een aantal uren op opeenvolgende dagen. De prijs varieert dan ook van het aantal uren die je kiest.

Prijzen Hola Barcelona Travelcard:

2 dagen (48 uur)€ 16,40Koop nu met korting
3 dagen (72 uur)€ 23,80Koop nu met korting
4 dagen (96 uur)€ 31,00Koop nu met korting
5 dagen (120 uur)€ 38,20 Koop nu met korting

Waar kun je de Hola Barcelona Travel Card kopen

Je kunt de Hola Barcelona Travel Card in Barcelona kopen (o.a. bij de kaartenautomaten in de metro en de vvv-kantoren) of deze alvast online bestellen. Hieronder leg ik je uit de verschillende opties en hoe ze werken.

Hola Barcelona Travel Card kopen
Hola Barcelona Travel Card kopen

Hola Barcelona Travel Card online bestellen

De Hola Barcelona ov-kaart is tegenwoordig heel eenvoudig online te bestellen. Voordelen van online bestellen is dat je extra korting op je ov-kaart kunt krijgen en dat je op deze manier je minder hoeft te stressen over het kopen een ov-kaart ter plekke.

De Hola Barcelona Travel Card wordt online via verschillende partijen aangeboden. Hier zijn er een aantal voorbeelden:

  • Barcelona Turisme: bestel je via Barcelona Turisme dan ontvang je momenteel 5% korting op je Hola Barcelona Travel Card. De kaart dien je echter bij aankomst bij een van de toeristenkantoren, zoals die op Terminal 1 en Terminal 2 bij de luchthaven, op te halen. Nadeel hiervan is dat je dan verbonden bent aan de kantooropeningstijden. Deze website is alleen in het Engels (of Spaans) en accepteert alleen betalingen met credit card of PayPal. Reserveer hier alvast je kaartjes via Barcelona Turisme.
  • Tiqets: dé nummer 1 site in Nederland voor tickets biedt ook de Hola Barcelona Travel Card aan. Bij deze reservering dien je zelf de kaart op te halen bij een van de automaten in de metro in Barcelona (ook bij beide terminals in de luchthaven van Barcelona). Daarvoor dien je op de knop "online ophalen" te drukken en je vouchercode in te typen. Deze website is wel in het Nederlands en accepteert de standaard betalingsmethoden zoals pinpas en credit card. Reserveer hier alvast je kaartjes via Tiqets.
  • Get Your Guide: bestel je via de ticket site Get Your Guide, dan dien je de kaartjes bij aankomst bij een van de toeristenkantoren, zoals die op Terminal 1 en Terminal 2 bij de luchthaven, op te halen. Je bent dus afhankelijk van de kantooropeningstijden. Get Your Guide accepteert de standaard betalingsmethoden zoals pinpas en credit card en biedt de mogelijkheid om nu alvast te boeken, maar later betalen. Reserveer hier alvast je kaartjes via Get Your Guide.

Koop alvast je Hola Barcelona Travelcard!

Bestel nu je Hola Barcelona Travelcard om voordelig met het openbaar vervoer in Barcelona te reizen.

Hola Barcelona Travel Card in Barcelona kopen

Je kunt ook ervoor kiezen om de Barcelona Travel Card gewoon in Barcelona te kopen. Daarvoor heb je de kaartenautomaten en de toeristenkantoren tot je beschikking, zowel op de luchthaven van Barcelona als in het centrum van de stad. Je ontvangt dan wel geen korting op je aankoop en je moet ter plekke alles zien te regelen.

  • Kaartje kopen bij de kaartenautomaat: je kunt de Hola Barcelona Travel Card op elke kaartenautomaat in de metro in Barcelona kopen en deze gelijk activeren. Kaartenautomaten zijn ook te vinden bij de ingang van de metro op beide luchthaventerminals in Barcelona. Je kunt betalen met contant geld, pin pas of creditcard. De machine werkt echter alleen in het Spaans, Catalaans, Frans of Engels. Zie hier de kaart van de metro in Barcelona.
  • Kaartje kopen bij het toeristenkantoor: de toeristische dienst in Barcelona beschikt over meerdere kantoren of informatiepunten waar ze de Hola Barcelona Travel Card verkopen. Ook op Terminal 1 en Terminal 2 van de luchthaven in Barcelona vind je zo'n kantoor. Je wordt hier door mensen geholpen en kun je gelijk allerlei vragen stellen voor je bezoek aan Barcelona. Echter ben je hier afhankelijk van de openingstijden (van 8:30 tot 20:30 uur) en doordat er rijen kunnen zijn, ben je meer tijd aan kwijt. Zie een overzicht van alle VVV-kantoren in Barcelona.

Overige vragen en informatie

Is de Hola Barcelona Travel Card interessant voor mij?

Ga je intensief gebruik maken van het OV tijdens je verblijf in Barcelona, bijvoorbeeld omdat je hotel buiten het centrum ligt of omdat je veel van de stad in zo min mogelijk tijd wil zien, dan is de Hola Barcelona Travel Card zeer geschikt voor jou.

De Hola Barcelona kaart is namelijk bedoelt voor toeristen die Barcelona meerdere dagen bezoeken en van plan zijn om zich met het OV te verplaatsen.

Ter vergelijking: een dagkaart voor het ov in Barcelona (24 uur vanaf de eerste validatie) kost €10,50. Met de Hola Barcelona Travel Card kun je al voor €8,2 per dag reizen (op basis van een 2-dagen kaart) en zelfs voor €7,64 per dag (op basis van een 5-dagen kaart). Je bespaart dus al heel snel een paar euro!

Hoe lang is mijn bestelling geldig?

De geldigheid van je bestelling zal afhankelijk zijn van de verkoper, maar over het algemeen is het aan te raden om je kaartjes minimaal 90 dagen voor vertrek te kopen.

Vele online verkopers vragen dan ook om een datum bij het aanschaffen van de Hola Barcelona Travel Card. Je kunt dan het beste de datum invullen waarop je naar Barcelona reist en van plan bent om de kaart te activeren.

Lees in ieder geval altijd de voorwaarden goed door voordat je een bestelling plaats om geen onaangename verrassingen tegen te kopen.

Kan ik van of naar het vliegveld reizen met de Hola Barcelona Travel Card?

Ja, de Hola Barcelona Travel Card is ook geldig voor de reis van en naar het vliegveld, maar alleen met de metro, trein (zone 1) of de reguliere bus (buslijn 46). De kaart is NIET geldig op de Aerobús.

Kan ik met de Hola Barcelona Travel Card bij de hop-on-hop-off bus instappen?

Nee, de Hola Barcelona Travel Card is niet geldig op de toeristische hop-on-hop-off bussen. Wel kun je bij de normale bussen instappen en uitstappen zo vaak als je wilt met de Hola Barcelona Travel Card.

Kan ik met de Hola Barcelona Travel Card buiten Barcelona reizen?

Ja, je mag met de Hola Barcelona ov-kaart reizen buiten Barcelona, maar alleen naar de plaatsen die binnen zone 1 vallen en bereikbaar zijn met de stadstreinen FGC en de regionale treinen van Rodalies de Catalunya.

Enkele plaatsen die binnen zone 1 vallen zijn: Hospitalet de Llobregat, El Prat del Llobregat, Castelldefels, Gavà, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Just Desvern, Montcada i Reixac, Sant Adrià del Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Badalona en Montgat.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je