De beste tips van een local!

Aerobús Barcelona

Aerobús Barcelona
Inhoudsopgave

De Aerobús is zonder twijfel een van de makkelijkste manieren om van het vliegveld van Barcelona (El Prat) naar het centrum van de stad te reizen. Deze shuttlebussen brengen je in slechts een half uurtje naar Plaça de Catalunya, het centrum van Barcelona, en zijn hierdoor een van de snelste en meest efficiënte vervoersopties. Wie de tickets voor de Aerobús online van tevoren bestelt, bespaart een hoop stress en tijd bij aankomst op het vliegveld van Barcelona.

Let op!

Wegens de corona uitbraak is het gebruik van mondmaskers in de Aerobús verplicht en de capaciteit van de bussen beperkt. Mobiele vouchers krijgen de voorkeur.

Aerobús tickets

Voor de Aerobús dien je aparte kaartjes te kopen (andere ov-kaarten zijn hier niet geldig). Tickets voor de Aerobús kun je ter plekke kopen, bij de chauffeur (alleen met contant geld), de kaartenautomaten bij de bushaltes (alleen met creditcard: Visa of MasterCard), of van tevoren online.

Reserveer je online, dan hoef je je geen zorgen te maken of je genoeg contact geld hebt en je hoeft niet te zoeken naar de kaartenautomaat. Dat scheelt bovendien veel tijd, want je mag met je online gekochte ticket zo in de bus stappen.

Prijs Aerobús tickets via Tiqets:

Enkele reis€8,90Tickets kopen
Retour€13,20Tickets kopen
Geen stress bij de automaten? Bestel je tickets alvast online.

Met de bus van en naar het vliegveld

De blauwe shuttlebussen van Aerobús verbinden Barcelona met het vliegveld El Prat (de luchthaven van Barcelona) en zijn een sneller alternatief voor de metro, trein en overige buslijnen (zie hier een overzicht van alle vervoersopties van en naar de luchthaven). In slechts 35 minuten breng de Aerobús je naar het centrum van Barcelona!

De bussen vertrekken gedurende de hele dag iedere 5 tot 10 minuten ('s nachts iedere 20 minuten), dus er is vrijwel altijd een bus als je bij de bushalte van de Aerobús aankomt en het wordt nooit te druk tijdens de busrit.

Routes Aerobús Barcelona

Het vliegveld van Barcelona heeft twee verschillende terminals (T1 en T2) en daarvoor zijn er ook de twee verschillende buslijnen, de A1 en A2. Beiden lijnen vertrekken vanuit Plaça Catalunya (naast El Corte Inglés) en hebben twee instaphaltes in de stad bij Sepúlveda – Urgell en Plaça d’Espanya om uiteindelijk naar het vliegveld te gaan.

Wil je van het vliegveld naar Barcelona reizen, dan kun je instappen in de Aerobús bij de terminal. De bus volgt dan het volgende parcours: Plaça Espanya, Gran Via – Urgell, Plaça Universitat en Plaça Catalunya. De gemiddelde reistijd per rit is 35 minuten (afhankelijk van de drukte op de weg).

Aerobus route Barcelona
Geen stress bij de automaten? Bestel je tickets alvast online.

Bushaltes Aerobús Barcelona

Je vindt de bushalte van de Aerobús op beide terminals in de luchthaven van Barcelona. Deze is te herkennen aan het blauwe logo en er staat A1 of A2 op, afhankelijk van de terminal waar je bent (1 of 2).

De eindbestemming (of het begin, ligt eraan hoe je het bekijkt) is Plaça Catalunya. De halte van de Aerobús op Plaça de Catalunya is tussen het warenhuis El Corte Inglés en het plein te vinden. Let hier bij het instappen wel op dat je bij de juiste bus bent: A1 voor vluchten die vanuit Terminal 1 vertrekken en A2 voor vluchten die vanuit Terminal 2 gaan.

Bushalte Aerobus Barcelona
Bushalte Aerobús

Kaartenautomaten voor de Aerobús vind je op de luchthaven en bij Plaça Catalunya naast de eerdergenoemde bushaltes. Op beide bushaltes loopt er vaak personeel rond die al je vragen kunnen beantwoorden en tickets verkopen.

Geen stress bij de automaten? Bestel je tickets alvast online.

Op het parcours van de Aerobús liggen nog een paar andere bushaltes waar je in- en uit kunt stappen: Sepúlveda-Urgell (bij Carrer Sepúlveda, 125), Plaça Espanya (Plaça Espanya, 7), Gran Vía-Urgell (Gran Via de les Corts Catalanes, 514), en Plaça Universitat (Gran Via de les Corts Catalanes, 590).

Tip!

Weet je niet vanuit welke terminal je vlucht vertrekt? Let op de gegevens van je vlucht op je vliegticket of check hier het overzicht van luchtvaartmaatschappijen die naar Barcelona vliegen en hun terminal.

Openingstijden Aerobús Barcelona

De Aerobús rijdt 365 dagen per jaar en is 24 uur per dag te gebruiken. Hieronder zie je een overzicht van de bustijden aan de hand van de buslijn die je neemt:

Buslijn A1 van Plaça Catalunya naar Terminal 1 (Airport BCN)

 • Van 05:00 tot 06:40 uur iedere 10 minuten
 • Van 06:50 tot 21:55 uur iedere 5 minuten
 • Van 21:50 tot 00:35 uur iedere 10 minuten
 • Van 00:35 tot 05:00 uur iedere 20 minuten

Buslijn A1 van Terminal T1 (Airport BCN) naar Plaça Catalunya (Barcelona)

 • Van 05:35 tot 07:15 uur iedere 10 minuten
 • Van 07:15 tot 22:30 uur iedere 5 minuten
 • Van 22:30 tot 01:05 uur iedere 10 minuten
 • Van 01:05 tot 05:35 uur iedere 20 minuten

Buslijn A2 van Plaça Catalunya naar Terminal T2 (Airport BCN)

 • Van 05:00 tot 22:30 uur iedere 10 minuten
 • Van 22:30 tot 05:00 uur iedere 20 minuten

Buslijn A2 van Terminal T2 (Airport BCN) naar Plaça Catalunya (Barcelona)

 • Van 05:35 tot 23:00 uur iedere 10 minuten
 • Van 23:00 tot 05:35 uur iedere 20 minuten

Voordelen van Aerobús Barcelona

De Aerobús biedt naast een snelle verbinding met de luchthaven van Barcelona ook een uitstekende service: comfortabele stoelen en genoeg ruimte voor koffers, gratis wifi en USB-opladers, informatieve filmpjes over Barcelona, en vooral een efficiënte busvloot die stipt op tijd komt, 365 dagen per jaar en 24 uur per dag.

Alle bussen zijn daarnaast aangepast voor rolstoelgebruikers. Ook kinderwagens, buggy's en huisdieren zijn toegestaan (deze laatste zolang ze zich in boxen of kooien van de juiste afmetingen bevinden en andere passagiers niet lastig vallen).

Kortom, voor reizigers die in of rondom het centrum van Barcelona moeten zijn, is dit dé ideale manier om van het vliegveld naar Barcelona te reizen.

Lees meer:

Inhoudsopgave