🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Shoppen Reageer
Home » Blog » Zomeruitverkoop in Barcelona

Zomeruitverkoop in Barcelona

Vanaf de eerste dag van juli gaat traditiegetrouw de zomeruitverkoop in Spanje van start. Het is dan weer tijd voor lange rijen met wachtende mensen voor de winkels, gretige handen bij de goedkoopste aanbiedingen en tassen slepende koopjesjagers!

Als je zomervakantie in Barcelona samenvalt met de zomeruitverkoop dan heb je mazzel! Dan kun je eindeloos winkelen voor heel scherpe prijzen. Wees er wel op voorbereid dat het met name in het begin van de uitverkoop erg druk kan zijn in de winkels.


Zomersale in Barcelona

Zomeruitverkoop in Barcelona

De zomeruitverkoop begint in Barcelona op 1 juli en loopt door tot 31 augustus. Je ziet het al in de winkeletalages aangekondigd met reclameborden waar rebajas (of rebaixes in het Catalaans) op staat. De kortingen kunnen vaak tot 50% of 70% oplopen.

In het centrum van Barcelona wordt elk jaar bij de opening van El Corte Inglés op Plaça Catalunya op de eerste dag van de rebajas de grootste drukte verwacht. Dan is er altijd een grote groep mensen die als eerste in het bekende warenhuis naar binnen wil zijn en zodra de deuren opengaan, rennen ze gillend naar binnen om hun lievelingsproducten te scoren.

Locals shoppen daarnaast tijdens de uitverkoop graag bij de winkelstraten Passeig de Gràcia, Carrer Pelai, Portal de l’Àngel en Carrer PortaferrissaKlik hier voor een volledig overzicht van winkelstraten en winkelcentra in Barcelona.

Uitverkoop in Spanje

Traditioneel wordt er in heel Spanje twee keer per jaar een grote uitverkoop gehouden. De zomeruitverkoop begint traditiegetrouw op 1 juli, en de winteruitverkoop op 7 januari, vlak na het Driekoningenfeest. Toch gelden de traditionele begindata allang niet meer voor alle winkels en zie je steeds winkels die eerder beginnen met kortingen. Sinds 2012 is het mogelijk voor winkeliers om het hele jaar door kortingen aan te bieden. Toch zijn de traditionele winter- en zomerkortingen de drukste periodes van het jaar waarbij een groot deel van de omzet wordt behaald.

Lees hier meer over de winteruitverkoop.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie