🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Shoppen Reageer
Home » Blog » Winteruitverkoop in Barcelona

Winteruitverkoop in Barcelona

Op 7 januari ieder jaar is het weer zo ver in de Spaanse winkelstraten: dan barsten de rebajas (of rebaixes in het Catalaans) los en gaat iedereen lekker shoppen.

Voor shopliefhebbers is het dus zeer aan te raden om rond deze dagen een citytrip naar Barcelona te boeken: dan kun je lekker in Barcelona winkelen voor heel weinig! Wees er wel op voorbereid dat het vooral aan het begin van de uitverkoop heel erg druk kan zijn. Dan staan er vaak rijen kooplustige Spanjaarden te dringen in de winkels.

Wintersale in Barcelona

De winteruitverkoop in Barcelona begint altijd na de feestdagen op 7 januari en loopt door tot eind februari. Kortingen in de winkels beginnen met 20%, 30% en soms zelfs 50%. Aan het einde van de sale periode kun je de beste koopjes vinden, met maar liefst 70% of 80% korting, alleen is dan de keuze wat schaars en zijn de leukste items waarschijnlijk al lang verkocht.

Vele inwoners wachten vol verwachtingen tot deze datum is aangekomen en gaan als eerste de winkels in. Een zeer goed voorbeeld van deze euforie zie je ieder jaar terug tijdens de opening van de eerste dag van de uitverkoop van het warenhuis El Corte Inglés bij Plaça Catalunya. Mensen staan vaak urenlang in de rij om als eerste naar binnen te mogen en als eenmaal de deuren opengaan barst de hel los en zie je iedereen rennen op zoek naar hun lievelingsproduct.

Winteruitverkoop in Barcelona

De belangrijkste winkelstraat in Barcelona is Portal de l’Àngel, en voor designeritems ga je naar Passeig de Gràcia. Andere hippe winkelstraten waar locals heen gaan tijdens de uitverkoop zijn Portaferrissa en Pelai. Klik hier voor een volledig overzicht van winkelstraten en winkelcentra in Barcelona.

Uitverkoop in Spanje

Traditioneel wordt er in heel Spanje twee keer per jaar een grote uitverkoop gehouden. De winteruitverkoop begint traditiegetrouw op 7 januari, vlak na het Driekoningenfeest, en de zomeruitverkoop op 1 juli. Toch gelden de traditionele begindata allang niet meer voor alle winkels en zie je steeds winkels die eerder beginnen met kortingen. Sinds 2012 is het mogelijk voor winkeliers om het hele jaar door kortingen aan te bieden. Toch zijn de traditionele winter- en zomerkortingen de drukste periodes van het jaar waarbij een groot deel van de omzet wordt behaald.

Lees meer over de zomeruitverkoop.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie