🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Cultuur Reageer
Home » Blog » La Sagrada Família gratis bezoeken

La Sagrada Família gratis bezoeken

Met de opening van de centrale beuk van de Sagrada Família eind 2010, was het in januari 2011 tijdelijk mogelijk om de basiliek gratis te bezoeken. Heb je deze actie gemist en wil je graag de bekende Sagrada Família alsnog gratis of tegen gereduceerd tarief vanbinnen zien, dan heb ik hier de oplossing voor je. De Sagrada Família is namelijk op meerdere momenten en voor bepaalde doelgroepen gratis te bezoeken. Je bespaart hiermee minimaal €17,- (kosten van een basisticket). Hieronder leg ik je de verschillende opties uit.

Laatste update: 16/10/2019

Wie kan de Sagrada Família gratis bezoeken?

Specifieke doelgroepen zoals kinderen en mindervaliden krijgen standaard gratis toegang tot de Sagrada Família. Maar ook wanneer je de Barcelona City Pass hebt gekocht, ontvang je gratis skip-the-line tickets voor de Sagrada Família. Check dus van tevoren of je bij een van de onderstaande categorieën hoort, want dan kan je gratis naar binnen!

 • Kinderen tot en met 10 jaar oud;
 • Mindervaliden met een erkende handicap van 65% of meer én hun begeleider;
 • (Spaanse) werklozen op woensdag vanaf 14:00 uur (op vertoon van de bijhorende documentatie, het DARDO);
 • Leden van ‘Friends of the Sagrada Família’, ‘ICOM’ en ‘Barcelona Press’;
 • Iedereen die een Barcelona City Pass of een Gaudí Pass heeft aangeschaft.

Wanneer is de Sagrada Família gratis te bezoeken?

De Sagrada Família is daarnaast op meerdere momenten in het jaar gratis te bezoeken. Soms is er een loting voorafgegaan, en over het algemeen zijn de plaatsen altijd beperkt, dus jezelf van tevoren informeren en op tijd zijn is van cruciaal belang in deze gevallen:

 • Tijdens de internationale missen op zaterdag (20:00) en zondag (9:00);
 • Tijdens de buitengewone missen, zoals de Palmzondagmis (let op: alleen met uitnodiging);
 • Op 23 april voor alle Jordi’s en Georgina’s, ter ere van Sant Jordi (op aantoon van je ID-kaart of paspoort);
 • Op 24 september tijdens het stadsfeest La Mercè (let op: er worden slechts 30.000 toegangskaarten geloot).

Wie kan de Sagrada Família met korting bezoeken?

Heb je de gratis momenten om de Sagrada Família te bezoeken gemist, wees niet getreurd. Tickets voor de Sagrada Família zijn zeker de moeite waard en geven je toegang tot veel meer plekken dan wanneer je zonder tickets komt (denk hierbij aan de torens en het museumgedeelte). Bovendien help je hiermee indirect mee aan de bouw van de tempel, die enkel door donaties en het geld van de entreekaartjes wordt bekostigd.

Goed om te weten is dat studenten, gepensioneerden en andere doelgroepen (zoals de kaarthouders van de Barcelona Card) ook tegen een gereduceerd tarief de Sagrada Família kunnen bezoeken. Je kunt profiteren van kortingen op de toegangskaarten van de Sagrada Família als:

 • Je student bent (op vertoon van je studentenkaart);
 • Je jonger bent dan 30 jaar oud (op aantoon van je ID-kaart of paspoort);
 • Je gepensioneerd bent (boven de 65 en op aantoon van je ID-kaart of paspoort of de Tarjeta Rosa);
 • Je in bezit bent van een grote gezinskaart (Tarjeta de Família Numerosa);
 • Je in bezit bent van de Barcelona Card;
 • Je met een groep van 10 personen bent (neem contact op met reserves@sagradafamilia.org; dit is alleen voor families en particulieren bedoeld).

Uiteraard moet je in alle gevallen de nodige accreditaties kunnen voorleggen indien je daar om gevraagd wordt om van deze voordelen te kunnen profiteren.

Gratis toegang tot de Sagrada Família via de crypte

Een pro tip voor wie een glimp van de binnenkant van de Sagrada Família wil opvangen, zonder tickets te kopen, is om de Crypte van de Sagrada Família te bezoeken.

De crypte, die onderin de Sagrada Família ligt, is de rustplaats van de architect Antoni Gaudí en heeft een mooie kapel waar de dagelijkse kerkdiensten plaatsvinden. Door naar de crypte te lopen kom je dichtbij de basiliek zonder entree te betalen en zie je een gedeelte van de Sagrada Família dat vele mensen niet eens kennen, want ze blijven meestal hangen bij het bekende stuk.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie