🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Sagrada Família tickets

Bijna elke toerist die Barcelona aandoet, breng een bezoek aan de Sagrada Família, en deze populariteit wordt duidelijk weerspiegeld in de drukte rondom de kerk. Hoewel je de pracht van de Sagrada Família vanaf de buitenkant kunt bewonderen, is het echt de moeite waard om tickets te kopen voor een bezoek aan het interieur. Het liefst met een audiogids erbij om de magie van zowel de Sagrada Família als het werk van Gaudí volledig te ervaren.

Omdat het aantal bezoekers die de Sagrada Família mogen bezoeken beperkt is en er geen tickets meer aan de kassa verkocht worden, is het van het grootste belang om je tickets voor de Sagrada Família vooraf online aan te schaffen. Zorg er dus voor dat je je tickets van tevoren online hebt gereserveerd, want anders kom je er niet in.

Op deze pagina vertel ik je precies welke soort toegangskaarten er zijn, hoeveel ze kosten en kun je ze direct boeken.

Enkele praktische tips voor je bezoek: print je tickets uit of laat deze zien in je smartphone, breng je ID kaart voor de zekerheid mee, draag gepaste kleding en wees op tijd bij de ingang. Eenmaal binnen mag je er zo lang je wilt rondlopen en alles bekijken.

Skip-the-line tickets Sagrada Família

Tickets voor de Sagrada Família zijn tegenwoordig alleen online verkrijgbaar. Bij het bestellen van de tickets voor de Sagrada Família dien je een datum en tijdstip te kiezen. Voordeel hier van is dat er minder wachtrijen zijn en dat je zeker bent dat je naar binnen mag op de gewenste dag en tijdstip.

Toegangskaarten zijn er al vanaf € 26,- p.p. (kinderen van 0 tot en met 10 jaar oud hebben gratis toegang), maar ik adviseer altijd om een combinatieticket te kiezen waarbij een bezoek aan de kerk, de torens en een audiogids inbegrepen zijn, al zijn de kosten dan hoger. Daarmee ervaar je de Sagrada Família het beste.

Let op: kinderen van 0 tot en met 10 jaar oud hebben gratis toegang, net als mindervaliden met een erkende handicap van 65% of hoger (met één begeleider), leden van ‘Friends of the Sagrada Família’, ‘ICOM’ en ‘Barcelona Press’, en werklozen op woensdagavond. Korting is beschikbaar voor studenten en gepensioneerden. Ben je met een groep van 10 of meer mensen, kies dan voor een speciale groepsrondleiding. Kinderen onder de 16 jaar oud dienen vergezeld te worden door een volwassen.

Tickets Sagrada Família torens

De torens aan de geboortefaçade en de lijdensfaçade kun je tijdens je bezoek beklimmen. Je kunt bijvoorbeeld de lift nemen tot halverwege de torens voor een geweldig uitzicht over de stad en om de kerk in aanbouw beneden je te zien.

Bij het bestellen van je tickets voor de torens moet je een keuze maken tussen de toren van de Façade van de Passie of die van de Façade van de Geboorte. Beide zijn prachtig om te zien, al is het hoogste punt dat je kunt bereiken op de lijdensfaçade te vinden. De geboortefaçade heeft daarentegen wel de langste brug tussen de torens om overheen lopen.

Welke toren je het beste kunt bezoeken, is dus afhankelijk van je wensen, de beschikbaarheid en of je al eerder een van de torens hebt bezocht. Het is helaas niet mogelijk om beide torens tegelijk te bezoeken tijdens je bezoek aan de Sagrada Família.

Let op: kinderen onder de 6 jaar mogen de torens niet beklimmen en kinderen onder de 16 jaar moeten onder begeleiding van een volwassene naar boven. De klim naar de torens gebeurt per lift, maar de afdaling is te voet langs een smalle wenteltrap. De torens zijn daarom niet geschikt voor mensen met beperkte mobiliteit. De torens kunnen sluiten vanwege weersomstandigheden of om onderhoudsredenen. Zijn ze dicht, dan krijg je je geld terug.

Rondleidingen Sagrada Família

Een fijne manier om de Sagrada Família te bezoeken, is onder de begeleiding van een professionele gids. Het ticket zit bij de prijs inbegrepen en je komt op deze manier veel meer te weten over de geschiedenis van dit bouwwerk en het leven van Gaudí. Je kunt ervoor kiezen om de tour met of zonder een bezoek aan de torens te boeken.

Tours worden aangeboden in meerdere talen. Een rondleiding binnen de Sagrada Família duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten (1 uur en 50 minuten met bezoek aan de torens).

Koop nu je tickets met een rondleiding

Veelgestelde vragen over de Sagrada Família tickets

Hoe kan ik tickets voor de Sagrada Família kopen?

Je kunt tickets voor de Sagrada Família kopen via de officiële website van de basiliek, geautoriseerde ticketverkooppunten online of in Barcelona.

Wat zijn de ticketprijzen?

De ticketprijzen variëren afhankelijk van het type ticket. Voor volwassenen kunnen de prijzen rond de 30-40 euro liggen, terwijl er vaak kortingen zijn voor kinderen, senioren, studenten en groepen. Extra’s zoals audiogidsen of een gids kunnen extra kosten met zich meebrengen.

Zijn er kortingen beschikbaar?

Ja, er zijn vaak kortingen beschikbaar voor studenten, senioren, gezinnen en groepen. De exacte kortingen en voorwaarden kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële website te raadplegen voor de meest recente informatie.

Wat is de beste tijd om de Sagrada Família te bezoeken?

De minst drukke tijden om de Sagrada Família te bezoeken zijn meestal ’s ochtends vroeg of laat in de middag. Het is ook raadzaam om doordeweeks te bezoeken om de drukte in het weekend te vermijden.

Moet ik van tevoren reserveren?

Ja, het is sterk aanbevolen om tickets van tevoren online te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen, omdat de Sagrada Família beperkte toegang heeft en tickets snel kunnen uitverkopen. Bovendien kun je geen entree meer aanschaffen bij de kassa.

Zijn er speciale rondleidingen beschikbaar?

Ja, er zijn vaak speciale rondleidingen met gidsen beschikbaar, die extra inzicht bieden in de geschiedenis en architectuur van de Sagrada Família. Deze rondleidingen kunnen aparte kosten met zich meebrengen.

Wat is inbegrepen in de ticketprijs?

De standaardticketprijs geeft toegang tot de basiliek zelf, het museum en het voormalige schoolgebouw, plus een audiogids die je kunt gebruiken tijdens het bezoek. Als je de torens wilt bezoeken, zijn daar extra kosten aan verbonden.

Hoe kan ik een audiogids krijgen?

Door de officiële Sagrada Família-app te downloaden kun je naar de audiogids luisteren. Deze duurt ongeveer 45 minuten en is in meerdere talen beschikbaar.

Zijn er annulerings- of wijzigingsbeleid?

Het annulerings- en wijzigingsbeleid kan variëren afhankelijk van waar je je tickets hebt gekocht. Het is belangrijk om de voorwaarden te controleren bij het boeken van je tickets.

Zijn er speciale evenementen of tijdelijke tentoonstellingen?

De Sagrada Família kan speciale evenementen of tijdelijke tentoonstellingen organiseren tijdens bepaalde periodes. Deze kunnen aparte tickets vereisen, dus controleer de officiële website voor details over actuele evenementen en exposities.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.