🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Ryanair wilt vestiging in Reus sluiten

Ryanair wilt vestiging in Reus sluiten

Wegens conflicten met de Spaanse autoriteiten wilt de bekende budget luchtvaartmaatschappij Ryanair zijn vestiging in het Spaanse Reus (Tarragona) sluiten.

De luchthaven van Reus ligt ongeveer 115 kilometer ten zuiden van Barcelona, waar Ryanair vliegt sinds november 2008.

Volgens Ryanair zou de overheid herhaaldelijk afspraken niet zijn nagekomen en weigerde om te helpen met de ontwikkeling van de vestiging. Aan de andere kant, de Catalaanse regering vindt de beslissing van de luchtvaartmaatschappij een “chantage”. In zijn visie, dit is een “ongerechtvaardigde” beslissing om de huidige overeenkomst in Reus te overtreden, omdat de overheid “aan alle verplichtingen voldaan heeft.”

Verder, zegt de Catalaanse regering dat wanneer Ryanair dreigt weg te gaan van Reus, het is eigenlijk een voorspelbare strategie om het huidige contract te heronderhandeling.

Ook conflicten bij Girona luchthaven

Dit is niet de eerste keer dat Ryanair conflicten met de Catalaanse regering heeft. Er is nog steeds ruzie over de luchthaven van Girona. Eerder in dit jaar had de low-cost luchtvaartmaatschappij al aangekondigd dat achttien routes zouden geschrapt worden vanaf Girona. Intussen tijd heeft de regering namelijk besloten de onderhandelingen met Ryanair te “bevriezen” in het kader van de Girona luchthaven. In dit geval vinden ze de eisen van de luchtvaartmaatschappij te overdreven. Ryanair heeft namelijk haar laatste voorstel afgewezen (7.500.000 euro voor vier miljoen passagiers per jaar, plus een hangar, hotel voor de personeel en school) en eisen in plaats daarvan de dubbele, 15 miljoen voor drie miljoen passagiers.

Volgens de regering is de beslissing om de onderhandelingen te bevriezen genomen omdat zij vinden dat de luchtvaartmaatschappij moet respect en “rechtszekerheid” tonen tijdens de onderhandelingen. Volgens hun, als de contracten en overeenkomsten worden ondertekend moeten ze dan ook vervuld worden.

De overheid heeft de low-cost luchtvaartmaatschappij gevraagd om de gecancelled vluchten naar Girona te hervatten en door te gaan met de vluchten naar Reus.

Daarnaast, sluit de Catalaanse regering niet uit een beroep op de rechter te doen om Ryanair aan het huidige contract voor de luchthaven van Reus te houden. Het contract loopt namelijk tot eind 2013 en hiermee krijgt Ryanair al 3,5 miljoen van de Camp de Tarragona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie