🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Reizen Reageer
Home » Blog » Ryanair schrapt achttien routes vanaf Girona

Ryanair schrapt achttien routes vanaf Girona

Ryanair heeft aangekondigd fors te gaan snijden in het aantal vluchten vanaf de Spaanse luchthaven Girona. De reden is dat de nieuwe regionale regering van Catalonië een overeenkomst die Ryanair in december met de vorige regering sloot niet erkent. Als ‘wraak’ reduceert Ryanair het aantal op Girona gestationeerde vliegtuigen van elf naar zes.

Ryanair zegt dat al vanaf eind deze maand 18 van de 64 routes worden gestaakt, waaronder de route naar Airport Weeze. Ook wordt naar 17 andere bestemmingen, waaronder Eindhoven, de frequentie verlaagd. De maatregelen kosten de luchthaven van Girona per jaar 1,7 miljoen passagiers, zo heeft Ryanair berekend. Volgens de socialistische politieke partij PSC, dit zou ook betekenen een verlies van ongeveer 300 mijlioen euros voor de regio van Girona.

Met de vorige Catalaanse regering sloot Ryanair in december nog een overeenkomst waardoor het bedrijf ook de komende vijf jaar op grote schaal vanaf Girona zou blijven vliegen. Volgens dat akkoord zou Ryanair met elf gestationeerde toestellen op 64 routes vliegen, die jaarlijks 4 miljoen passagiers opleveren. De nieuwe regering weigert volgens de Ierse maatschappij het destijds gesloten akkoord te erkennen. De voorwaarden van het akkoord zijn niet bekend.

De aangekondigde reducties in Girona hebben geen invloed op de vluchtuitvoering van Ryanair vanaf de nabijgelegen luchthavens van Barcelona en Reus. Ryanair zegt dat de vijf toestellen die vrijkomen worden gestationeerd op “goedkopere” luchthavens elders in Europa, waaronder België, Italië en Oost-Europa.

Intussen heeft de Catalaanse regering wel aan Ryanair laten weten van zijn interesse om met de onderhandeling door te gaan zodat Ryanair blijft in Girona.

Welke routes worden geschrapt?

Onder de routes die geschrapt worden bevinden zich Dusseldorf Weeze, Gdansk, Aarhus, Stokholm Vasteras, Hamburg Lübeck, Ibiza, Kristianstad, Lanzarote, Lille, London Gatwick, Madrid, Oslo Torp, Perugia, Plovdiv, Poitiers, Sevilla, Szczecin en Tenerife Sur.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie