🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Wonen Reageer
Home » Blog » De aanleg van de tunnel voor de hogesneltrein AVE bijna in La Pedrera

De aanleg van de tunnel voor de hogesneltrein AVE bijna in La Pedrera

Een nieuwe spoortunnel in de binnenstad van Barcelona wordt al een tijdje verbouwd, niet zonder kritiek, aangezien dat de aanleg onder zeer belangrijke gebouwen door komt zoals la Sagrada Família en La Pedrera. Bovendien krijgen de buurtbewoners veel last van de verbouwing.

Tot nu toe zijn er al 3,8 km tunnel aangelegd onder de bodem van de stad van Barcelona. En nu komt de tunnelboor bij Casa Milà, oftewel La Pedrera. Dezelfde UNESCO-experts die hadden toegezicht de aanleg van de tunnel naast de Sagrada Família, zijn hier ook gekomen om alles te controleren. Ook andere technici van de Spaanse overheid hebben toezicht op de veiligheid van de aanleg van de tunnel.

De AVE-tunnel in Barcelona

De AVE-tunnel loopt onder l’Eixample. 3,8 km van de tunnel zijn al klaar en 1,2 km moeten nog erbij. Deze tunnel moet Estació de Sants met de toekomstige Estació de la Sagrera verbinden. Zo zal het in de toekomst mogelijk zijn om met een hogesnelheidstrein naar Parijs te reizen vanuit Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie