De beste tips van een local!

De aanleg van de tunnel voor de hogesneltrein AVE bijna in La Pedrera

Toegevoegd op in Wonen
Inhoudsopgave

Een nieuwe spoortunnel in de binnenstad van Barcelona wordt al een tijdje verbouwd, niet zonder kritiek, aangezien dat de aanleg onder zeer belangrijke gebouwen door komt zoals la Sagrada Família en La Pedrera. Bovendien krijgen de buurtbewoners veel last van de verbouwing.

Tot nu toe zijn er al 3,8 km tunnel aangelegd onder de bodem van de stad van Barcelona. En nu komt de tunnelboor bij Casa Milà, oftewel La Pedrera. Dezelfde UNESCO-experts die hadden toegezicht de aanleg van de tunnel naast de Sagrada Família, zijn hier ook gekomen om alles te controleren. Ook andere technici van de Spaanse overheid hebben toezicht op de veiligheid van de aanleg van de tunnel.

De AVE-tunnel in Barcelona

De AVE-tunnel loopt onder l'Eixample. 3,8 km van de tunnel zijn al klaar en 1,2 km moeten nog erbij. Deze tunnel moet Estació de Sants met de toekomstige Estació de la Sagrera verbinden. Zo zal het in de toekomst mogelijk zijn om met een hogesnelheidstrein naar Parijs te reizen vanuit Barcelona.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je