De beste tips van een local!

Spaanse topchefs in de lijst van 20 invloedrijkste koks ter wereld

Toegevoegd op in Eten
Inhoudsopgave

In de lijst van twintig beste koks ter wereld die werd samengesteld op Madrid Fusion, kwamen maar liefst zes Spaanse topchefs voor. Deze lijst was samengesteld aan de hand van stemmen die uit waren gebracht door zo’n 1.000 journalisten en vaklieden.

De zes Spaanse koks zijn uiteraard de beste kok van de wereld Ferran Adriá en zijn vijf andere collega’s Andoni Luis Aduriz, Juan Mari Arzak, Joan Roca, Martín Berasategui en Pedro Subijana. Naast de zes Spanjaarden komen ook de namen voor van de Peruaan Gastón Acurio, de Braziliaan Alex Atala, de Fransen Michel Bras, Alain Ducasse, Pierre Gagnaire en Joel Robuchon, de Italiaan Massimo Botura, de Japanners Nobu Matushisa, Yoshihiro Narisawa en Tetsuya Wakuda, de Brit Heston Blumenthal, de Deen Rene Redzepi en de Amerikanen Thomas Keller en Grant Achatz.

Op de lijst van beste koks ter wereld kwamen slechts twee vrouwen voor, de Mexicaanse Marta Ortiz en Patricia Quintana. Daarnaast zijn er nog eens twaalf andere koks niet op de lijst van beste koks terecht gekomen, al waren ze wel genomineerd.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave