🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Eten Reageer
Home » Blog » Spaanse topchefs in de lijst van 20 invloedrijkste koks ter wereld

Spaanse topchefs in de lijst van 20 invloedrijkste koks ter wereld

In de lijst van twintig beste koks ter wereld die werd samengesteld op Madrid Fusion, kwamen maar liefst zes Spaanse topchefs voor. Deze lijst was samengesteld aan de hand van stemmen die uit waren gebracht door zo’n 1.000 journalisten en vaklieden.

De zes Spaanse koks zijn uiteraard de beste kok van de wereld Ferran Adriá en zijn vijf andere collega’s Andoni Luis Aduriz, Juan Mari Arzak, Joan Roca, Martín Berasategui en Pedro Subijana. Naast de zes Spanjaarden komen ook de namen voor van de Peruaan Gastón Acurio, de Braziliaan Alex Atala, de Fransen Michel Bras, Alain Ducasse, Pierre Gagnaire en Joel Robuchon, de Italiaan Massimo Botura, de Japanners Nobu Matushisa, Yoshihiro Narisawa en Tetsuya Wakuda, de Brit Heston Blumenthal, de Deen Rene Redzepi en de Amerikanen Thomas Keller en Grant Achatz.

Op de lijst van beste koks ter wereld kwamen slechts twee vrouwen voor, de Mexicaanse Marta Ortiz en Patricia Quintana. Daarnaast zijn er nog eens twaalf andere koks niet op de lijst van beste koks terecht gekomen, al waren ze wel genomineerd.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Foto van auteur
Hola! Mijn naam is Marta en ik ben een geboren en getogen Barcelonesa. Ik vind het fantastisch om mensen kennis te laten maken met Barcelona, en vooral het Barcelona van de locals. In Barcelona ben ik altijd op zoek naar leuke plekken en tips die ik daarna met jullie kan delen, met als doel dat jullie Barcelona kunnen ervaren als een local.

Marta

🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Heb je mijn gidsen al gezien? En wist je dat ik ook tours in Barcelona geef?

Plaats een reactie