De beste tips van een local!

Barcelona in juli

Juli in Barcelona
Inhoudsopgave

Juli, eindelijk vakantie! En waar geniet je het beste van je vakantie dagen? Juist. In Barcelona! Onder het genot van een glaasje sangría onder de warme zon. Ga je in juli naar Barcelona, vergeet dan niet dat de sale per 1 juli in Spanje van start gaat. Altijd leuk!

Laatste update: 04/07/2020

Let op: door het coronavirus in Spanje kunnen evenementen afgelast of uitgesteld worden. Raadpleeg voor meer informatie de website van de betreffende organisator. Lees hier meer over het coronavirus in Barcelona.

Juli in Barcelona

In juli gaan veel vakantiegangers op pad in Barcelona. Het is dan ook extra druk bij de hop-on-hop-offbus, bij musea en verschillende bezienswaardigheden. Daarentegen kun je nu wel volop genieten van de combinatie van stedentrip én strandvakantie. In juli zijn er daarnaast vele openluchtconcerten en filmavonden, en voor de shopliefhebbers is het fijn om te weten dat winkels nu begonnen zijn met de zomeruitverkoop.

Weer juli Barcelona

Qua weer is juli een echte zomermaand, met warme temperaturen die overdag tussen de 23 en 27 graden liggen en 's avonds rond de 18 graden. Overdag is het warm en vaak benauwd, waardoor locals afkoeling in de schaduw en bij het water zoeken. Vooral in de middag is het aan te raden om niet in de zon te gaan zitten. Pas in de avond komen de locals echt naar buiten om te socializen en zo zijn er in Barcelona talloze dingen te doen op een zomerse avond. Vergeet niet om altijd waterflesjes met je mee nemen en je goed in te smeren.


Evenementen in Barcelona in juli

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in juli, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

27 juni t/m 20 september: Nits del Fòrum

Tussen juni en september organiseert Primavera Sound allerlei muziekavonden in het Parc del Fòrum met concerten, DJ’s, eten en drankjes. Meer informatie en tickets vind je hier.

30 juni t/m 31 juli: Festival Grec

Er worden verschillende dans-, muziek- en theatervoorstellingen gehouden in de zomer tijdens het Festival Grec, in het Teatre Grec van Barcelona. Meer info en tickets voor Festival Grec vind je hier.

1 t/m 31 juli: Cruïlla XXS

Zomers muziekfestival met grote artiesten uit zowel binnen- en buitenland. Een cocktail van verschillende stijlen, culturen en unieke sensaties. Meer informatie en tickets voor Festival Cruïlla vind je hier.

1 juli: begin uitverkoop

Shopliefhebbers opgelet: op 1 juli begint de zomer uitverkoop in Spanje, en dus hebben alle winkels in Barcelona sale! Bekijk hier waar je kunt gaan shoppen in Barcelona.

1 juli t/m 26 augustus: Nits d'Estiu CaixaForum

Iedere woensdag van juli en augustus wordt er in het CaixaForum een speciale avondvoorstelling georganiseerd met muziek, theater, dans of andere disciplines. Meer informatie over Nits d'Estiu CaixaForum vind je hier.

2 t/m 8 juli: Bachcelona

Voor een week lang staat Barcelona in het teken van het barokke componist Johann Sebastian Bach, met tal van concerten en evenementen in de stad. Meer informatie over Bachcelona vind je hier.

3 t/m 24 juli: concerten bij Park Güell

Het geschiedenismuseum van Barcelona, het MUHBA, organiseert iedere vrijdag een gratis concert bij het Park Güell. Wel moet je kaartjes van tevoren reserveren want het aantal bezoekers is beperkt. Klik hier voor meer informatie.

11 t/m 14 juli: Festa Major del Raval

In het weekend voor de dag van Mare de Déu del Carme (16 juli) wordt er in de wijk van El Raval een groot wijkfeest georganiseerd met talloze culturele activiteiten voor groot en klein. Lees hier meer over het programma van het Festa Major del Raval.

11 juli: BBF Barcelona Beach Festival

Het eerste grote festival op het strand met de beste DJ's ter wereld! Meer informatie en tickets voor BBF Barcelona Beach Festival vind je hier.

16 juli: Vespres de la UB

De Vespres de la UB is een speciale reeks concerten van vier avonden die gehouden worden in de Paranimf van het Universiteitsgebouw in Barcelona. Meer informatie over de concerten Vespres de la UB en kaartjes vind je hier.

20 juli t/m 19 augustus: Sala Montjuïc

Dé openluchtbioscoop in de zomer in Barcelona, met allerlei interessante filmvoorstellingen in originele versie. Neem een handdoek of dekentje mee en een picknickmand vol met wat lekkers, en geniet van een unieke filmavond op de top van de berg van Montjuïc. Meer informatie en tickets voor Sala Montjuïc vind je hier.

Tip: koop nu de Barcelona digitale reisgids

Voorbereid op reis? Koop nu de Barcelona Gids voor slechts €12,50 en ga op pad met de tips van een local. Meer dan 200 pagina’s boordevol inspiratie, alle must-sees, local hotspots en verborgen juweeltjes die je niet mag missen.

Bestel nu

Tips juli in Barcelona

Zomeravonden in de stad

Ben je tijdens de zomer in Barcelona, dan doe je er goed aan om overdag de hitte te vermijden, lekker op het strand te gaan liggen en ’s avonds wanneer het iets afgekoeld is de stad te gaan bezichtigen! Mijn tips voor een leuke zomeravond en wat er allemaal te doen valt lees je hier.

Openluchtbioscopen

In juli openen diverse openluchtbioscopen in de stad. Dé perfecte manier om een zomerse avond door te brengen! Enkele van de meest populaire zijn die op het kasteel van Montjuïc en op het strand Platja de Sant Sebastià. Een bijzondere ervaring die je beslist niet mag missen. Bekijk hier alle openluchtbioscopen.

Zomerfestivals

Tijdens de zomermaanden worden tal van festivals en concerten in de stad gehouden. Naast de muziekavonden op unieke locaties, zoals het dakterras van Casa Milà en Casa Batlló, zijn er leuke (strand)festivals en concerten van zowel nationale als internationale artiesten te vinden. Voor een up to date overzicht van de beste zomerfestivals en evenementen klik hier.

Casa Batlló ‘Nits Màgiques’

Van juni tot en met oktober is het Casa Batlló extra lang open en kun je genieten van een muziekavond op het dakterras. Een geweldige manier om de magie van het Casta Batlló te beleven. Meer info over Casa Batlló ‘Nits Màgiques’ vind je hier.

La Pedrera ‘Nits de Jazz’

Net als het Casa Batlló, kun je ook van juni tot en met september genieten van een unieke avondvoorstelling met jazzconcerten op het dakterras van het Casa Milà (La Pedrera). Meer info over La Pedrera ‘Nits de Jazz’ vind je hier.

Europees Luchtballonfestival

In juli wordt er in Igualada het Europees luchtballonfestival gehouden. Een indrukwekkend evenement die de lucht vult met ballonnen. Lees hier meer over het Europees luchtballonfestival van Igualada.

Festival Canet Rock

Begin juli wordt het Festival Canet Rock gehouden op het strand van het dorpje Canet de Mar. Een populair festival voor rock, indie en hip-hopliefhebbers met talloze nationale artiesten. Meer info en tickets voor Canet Rock vind je hier.

Mas i Mas Festival

Van juli tot en met september wordt het Mas i Mas Festival in Barcelona georganiseerd, met de meest uiteenlopende concerten (jazz, flamenco, electro...) in maar liefst 6 verschillende concertzalen in de stad. Meer info en tickets voor Mas i Mas Festival vind je hier.

Festival Jardins de Pedralbes

In juli en augustus wordt het Festival Jardins de Pedralbes in Barcelona gehouden, dat enkele van de beste artiesten verzamelt. Meer info en tickets voor Festival Jardins de Pedralbes vind je hier.

Brunch in the Park

De beste planning voor een zomerse zondag in Barcelona: Brunch in the Park. Dit zomerse festival wordt iedere zondag in de buitenlucht gehouden en is een leuke plek om de dag door te brengen, met food trucks en picknickplaatsen waar je zelf met de kinderen naartoe kan. Meer info en tickets voor Brunch in the Park vind je hier.

Música als Parcs

Geniet in de zomer van Música als Parcs, een reeks gratis concerten in de parken van Barcelona van juni t/m augustus. Meer info vind je hier.


Concerten

Enkele concerten van nationale en internationale artiesten die je in juli niet mag missen:

Vlooienmarkten

Vlooienmarkten zijn hip in Barcelona. Er vinden per maand meerdere markten plaats, dus de keuze is echt reuze! Hieronder vind je een overzicht van de vaste tweedehandsmarkten en vlooienmarkten van Barcelona:

  • Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur: Mercat dels Encants Vells
  • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 19:00 uur: Fleadonia
  • Ieder tweede weekend van de maand van 10:00 tot 18:00 uur: El Flea
  • Ieder derde weekend van de maand van 11:00 tot 20:00 uur: On the Garage

Gastronomische markten

Gastronomische markten zijn in opmars in Barcelona: food truckfestivals, biomarkten en gastronomische evenementen vullen de agenda van de Barcelonezen. Mis bijvoorbeeld niet

Bekijk hier alle foodfestivals.

Inhoudsopgave