De beste tips van een local!

Openluchtbioscoop Sala Montjuïc

Toegevoegd op in Events
Openluchtbioscoop Sala Montjuïc
Inhoudsopgave

De zomer is begonnen in Barcelona en dat kan maar één ding betekenen: we kunnen weer van de buitenbioscopen genieten! Een van mijn favoriete openluchtbioscopen in Barcelona is de Sala Montjuïc, dat op een zeer bijzondere locatie plaatsvindt. Benieuwd naar deze openluchtbioscoop en wanneer het plaatsvindt, lees dan verder.

Laatste update: 20/06/2023

Films kijken op Montjuïc

Iedere juli wordt er een openluchtbioscoop bij het Fossat de Santa Eulàlia in het Kasteel van Montjuïc georganiseerd, genaamd Sala Montjuïc. In tegenstelling tot andere openluchtbioscopen in de stad, dien je hier wel entree te betalen. Echter is dit een van de leukste evenementen van de zomer in Barcelona!


De avond begint al met een fijn concert terwijl iedereen een plaats op het gras bemachtigt en alle stoelen en dekentjes uitgestalt worden. Dan komen de bakjes vol met eten en lekkernijen uit de tassen tevoorschijn (al kun je ook ter plekke eten en drank kopen indien nodig). Er heerst altijd een vrolijke ambiance en je ziet allerlei groepen vrienden en mensen die hier komen om van een ongedwongen filmavond onder de sterrenhemel te genieten.

Als het donker is geworden begint de filmvoorstelling en kijkt iedereen naar het scherm die tegenover de muur van het kasteel is geplaatst. Een bijzonderder plek voor een avondvoorstelling kun je je niet bedenken!

Films kijken op Montjuïc Barcelona
Films kijken op Montjuïc
Tip!

Hoewel het zomer is, kan het in de avond op de Montjuïcberg vrij koeltjes worden, dus een vestje, handdoek of dekentje om over je heen te doen is geen overbodige luxe.

Programma en tickets voor Sala Montjuïc

Dit jaar vindt de Sala Montjuïc plaats van 1 juli tot en met 5 augustus 2022. Het programma van Sala Montjuïc verandert ieder jaar maar wat ze hier tonen zijn meestal gerenommeerde films in originele versie en met ondertiteling in het Spaans. Vaak zitten er een paar Oscar-winnende films tussen of juist oude klassiekers.

De filmavonden vinden iedere maandag, woensdag en vrijdag plaats. De deuren van het openluchttheater openen om 20:30 uur. Vanaf 20:45 uur is er live muziek en om 22:00-22:15 begint de film. Tickets kosten €7,50 per filmavond en je kunt voor €3,- een stoel huren. Het beste is om je kaartjes van tevoren online te kopen want deze raken vaak uitverkocht.

Bezoekers van de Sala Montjuïc kunnen de openluchtbioscoop bereiken met de auto, motor of fiets (parkeren kun je doen op de gratis parkeerplaatsen rondom het kasteel, al kan het druk zijn).

Er is ook een gratis shuttlebus die van Plaça d'Espanya naar het kasteel rijdt tussen 20:15 en 21:30 uur. Om naar beneden te komen kun je weer gebruik maken van de gratis shuttlebussen die na het einde van de film weer rijden, of te voet de Montjuïcberg afdalen.

Tip!

Hoewel de openluchtbioscoop van Montjuïc één van de populairste is, biedt Barcelona ook andere opties om een ​​film in de buitenlucht te kijken. Bekijk hier meer openluchtbioscopen in Barcelona.


Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je