🙋🏻‍♀️ ¡Oye! Ik geef nu ook tours in Barcelona.

Home » Wat te doen in Barcelona » Agenda » Barcelona in april

Barcelona in april

April is een geweldige tijd om Barcelona te bezoeken en een van mijn favoriete maanden: de stad bloeit dankzij de komst van de lente en op 23 april vieren we de dag van de liefde met boeken en rozen. Een diepgewortelde traditie waar iedereen in Barcelona van houdt! Ga je Barcelona in de maand april bezoeken of ben je gewoon benieuwd naar wat er te doen is in april in Barcelona, lees dan verder!

De maand april in Barcelona

April is een maand vol leuke evenementen in Barcelona. De lente is volop aanwezig en je kunt de leukste activiteiten ondernemen, van een strandwandeling tot aan een mooie excursie op een berg.

🌤️ Bekijk hier het april weer in Barcelona.

Is Barcelona leuk in april?

April is een mooie maand om Barcelona te bezoeken. Behalve tijdens de periode van de Paasvakantie (als deze in april valt), is Barcelona deze maand een rustige maand qua toeristen.

Door het mooie weer en de aangename temperaturen kun je daarnaast volop genieten in Barcelona.

In april vinden er tevens een aantal leuke evenementen plaats, zoals Pasen, Sant Jordi en de Feria de Abril.

Wat te doen in Barcelona in april?

Heb je een stedentrip in de maand april gepland, dan wil je vast wel weten wat er dan te beleven valt in Barcelona. Hieronder heb ik een aantal leuke ideeën verzameld die je in april kunt doen in Barcelona:

 • Wandelen door een park zoals Park Güell of Parc de la Ciutadella en ontspannen in de natuur.
 • Een boottocht door de haven en het strand van Barcelona doen.
 • Een leuke fietstocht maken langs alle hoogtepunten van Barcelona of juist de omgeving op de fiets verkennen.
 • Lekker van de lentezon genieten op het strand.
 • Een dagexcursie naar Montserrat doen. Dit is een bergketen net buiten Barcelona dat spectaculaire landschappen en een klooster biedt.
 • Lokale festiviteiten zoals Sant Jordi mee maken.
 • Een bezoek brengen aan het chocolademuseum van Barcelona en chocolade paaseieren bij de bakker kopen.
Las Golondrinas boottocht in Barcelona
Las Golondrinas

👋 Pak je voordeel en koop je tickets alvast online

Evenementen in Barcelona in april 2023

Ben je benieuwd naar wat is er te doen is in Barcelona in april, bekijk dan onderstaande evenementen die ik zorgvuldig voor je heb uitgekozen.

31 maart t/m 23 juli: tentoonstelling Jaume Plensa

Tot eind juli is het mogelijk om meer dan honderd verschillende standbeelden van de beroemde kunstenaar Jaume Plensa in het Casa Milà te aanschouwen. Op straat zal tevens een grote standbeeld genaamd “Flora” iedereen welkom heten bij de tentoonstelling.

👉 Lees hier meer over Casa Milà.

31 maart t/m 2 april: Handmade Festival

Het evenement voor alle DIY (Do-It-Yourself) liefhebbers. Tijdens het weekend van het Handmade Festival wordt de Fira de Barcelona overspoeld met creatievelingen in zes categorieën: papier, draad, koken, huis & tuin, bruiloft en kinderen.

👉 Meer info en tickets vind je hier.

31 maart t/m 2 april: Comicbeurs Saló del Còmic

Het grootste evenement voor stripboekliefhebbers vindt jaarlijks plaats in de Fira de Barcelona en is een populaire beurs waar comics en videogames centraal staan.

👉 Meer informatie over Saló del Còmic vind je hier.

2 t/m 10 april: Semana Santa

De Semana Santa (Heilige Week of Goede Week) vindt vaak eind maart of begin april plaats, tijdens de laatste week voor het Paasweekend. In Barcelona start de Semana Santa op Palmzondag en eindigt op Paasmaandag met een lekkere paastaart, de Mona de Pascua.

👉 Meer informatie over de Semana Santa vind je hier.

9 t/m 10 april: Pasen

De paasvakantie is een schoolvakantie in Spanje. Barcelonezen kiezen er daarom vaak voor om tijdens Pasen leuke uitjes met de familie te doen. Het kan dan extra druk zijn op de weg. Pasen valt dit jaar op zondag 9 april (1e Paasdag) en maandag 10 april (2e Paasdag).

👉 Meer informatie over Pasen in Barcelona lees je hier.

Mona de Pasqua - Heilige Week in Barcelona
Mona de Pasqua

15 t/m 23 april: Barcelona Tennis Open

In april vindt altijd een van de meest gerenommeerde tennistoernooien plaats, het Barcelona Open Banc Sabadell. Het toernooi, dat van oorsprong Trofeo Conde de Godó genoemd wordt, wordt sinds 1953 bij het Real Club de Tennis Barcelona in Pedralbes georganiseerd.

👉 Meer informatie en kaartjes voor het toernooi vind je hier.

16 april: Barcelona’s hoedjesparade

Elk jaar trekt de traditionele hoedjesparade ‘Passejada amb barret’ door Barcelona om de lente te vieren. Deelnemers zetten daarvoor hun allerleukste hoed op en gaan de straat op.

👉 Lees hier meer over Barcelona’s hoedjesparade ‘Passejada amb barret de Barcelona’.

19 t/m 23 april: Barcelona Bridal Fashion Week

De beste ontwerpers van bruidsmode komen samen in Barcelona om hun collecties en de trends te laten zien.

👉 Meer informatie over bruiskleding vind je hier.

21 april t/m 1 mei: Feria de Abril

Barcelona’s eigen Feria de Abril (het grootste feest van Andalusië) vindt altijd eind april plaats. Dit op en top Spaanse fiësta wordt in het Forum gehouden en zorgt ieder jaar voor mooie muziekshows, flamenco-optredens, typisch Andalusische gerechten en kleurrijke outfits. 

👉 Meer informatie over de Feria de Abril vind je hier.

23 april: Sant Jordi

23 april is de dag van de liefde in Catalonië. Mannen geven hun geliefden een roos en vrouwen kopen boeken voor hun mannen. Dat resulteert in straten bomvol boeken, rozen, verliefde stelletjes en veel gezelligheid. 

👉 Meer informatie over Sant Jordi vind je hier.

Nog meer redenen om Barcelona in april te bezoeken

Barcelona is een fantastische stad om het hele jaar door te bezoeken, maar april heeft enkele voordelen die het de moeite waard maken om in deze maand te gaan, zoals het mooie weer, de rust qua toeristen en de vele activiteiten die je er dan kunt ondernemen.

Parken in Barcelona

De lente is zonder twijfel het mooiste moment om naar het park te gaan om de bloemen te zien bloeien. In Barcelona zijn er talloze stadsparken, maar enkele van de favorieten van de locals zijn het Parc de la Ciutadella, Parc del Laberint d’Horta, Parc de Cervantes, Parc de Pedralbes en alle parken op de Montjuïcberg (Laribal, Joan Maragall, Teatre Grec…).

👉 Meer informatie over parken in Barcelona.

Terrassen

Het mooie lenteweer is ook het begin van het terrasseizoen. De terrassen van vele bars worden dan gevuld met locals die een biertje komen doen, en ’s middags een vermutnuttigen.

Chocolade

Rondom Pasen gaan alle banketbakkers de mooiste taarten en chocolade eieren maken. Ze maken onderdeel uit van de traditie van de mona de pascua (chocolade paastaart).

Maar wist je dat de relatie van Barcelona met chocola veel verder dan dat gaat? Barcelona was namelijk de eerste haven in Europa waar chocolade uit de Nieuwe Wereld voor het eerst kwam!

In het chocolademuseum van Barcelona kun je over dit en nog veel meer interessante weetjes over de chocola ontdekken. Bovendien worden er tijdens de paasvakantie speciale workshops voor kinderen gegeven waar ze hun eigen chocolade paasei kunnen maken.

Ruta del bacallà

Tussen eind maart tot begin april is het moment om van de bacallà te genieten, een soort zoutevis met een lange geschiedenis in Barcelona.

In Barcelona wordt er zelfs een speciale tour georganiseerd genaamd Ruta del Bacallà, waarbij de deelnemende restaurants speciaal geprijsde gerechten met bacallà in de hoofdrol aanbieden.

La Passió d’Olesa

Net als in Nederland wordt er in Spanje op verschillende locaties The Passion gespeeld tijdens Pasen. Een muzikaal-Bijbels evenement dat het leven, de dood en de opstanding van Jezus vertelt.

De voorstelling in Olesa de Montserrat (een stadje op ongeveer 40 km van Barcelona), met een geschiedenis van meer dan 500 jaar oud, staat bekend als een van de leukste en meest moderne theatrale voorstellingen en wordt op verschillende zaterdagen en zondagen gespeeld.

👉 Klik hier voor meer informatie en tickets.

Brunch Electronik

Het zondags muziekfestival van Barcelona, Brunch Electronik, vindt van maart tot begin juni plaats op het Plaza Mayor van Poble Espanyol en is erg leuk om mee te maken.

👉 Meer info en tickets voor Brunch Electronik vind je hier.

Vlooienmarkten

Vlooienmarkten zijn hip in Barcelona. Er vinden per maand meerdere markten plaats, dus de keuze is echt reuze! Hieronder vind je een overzicht van de vaste tweedehandsmarkten en vlooienmarkten van Barcelona:

 • Iedere maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9:00 tot 20:00 uur: Mercat dels Encants Vells
 • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 19:00 uur: Fleadonia
 • Iedere eerste zondag van de maand van 10:00 tot 17:00 uur: Two Market Barcelona
 • Ieder tweede weekend van de maand van 10:00 tot 18:00 uur: El Flea

Gastronomische markten

Gastronomische markten zijn in opmars in Barcelona: food truckfestivals, biomarkten en gastronomische evenementen vullen de agenda van de Barcelonezen. Mis bijvoorbeeld niet:

👉 Bekijk hier alle foodfestivals.

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.900 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.