De beste tips van een local!

Passejada amb barret de Barcelona

Toegevoegd op in Events
Inhoudsopgave
Passejada amb barret Barcelona 2017

Eind april vindt ieder jaar een hoedjesparade door de straten van Barcelona plaats om de lente te verwelkomen. Deelnemers zetten daarvoor hun allerleukste hoed op en gaan de straat op.

Laatste update: 24/03/2023

Barcelona's hoedjesparade

De Passejada amb Barret de Barcelona (Barcelona's hoedjesparade) is een initiatief van de hoedenmakers uit Barcelona Nina Pawlowsky en Cristina de Prada.

Deze leuke en gemoedelijke hoedjesparade moedigt Barcelonezen aan om de komst van het voorjaar te vieren door een hoed of iets anders op hun hoofd te dragen.

De parade wordt altijd eind april bij de Rambla de Catalunya gehouden en loopt van de top van de promenade op Avinguda Diagonal tot aan het einde van de straat.

Dit creatieve initiatief werd door het Amerikaanse "Easter Parade" geïnspireerd en wordt steeds populairder in Barcelona. Tijdens de parade kun je allerlei soorten hoeden zien, elk eigenaardiger en origineler dan de andere. Deelnemers zetten op deze dag hun allerleukste hoed op en gaan de straat op om de lente te vieren.

Vergeet dus niet om je leukste hoed op te doen en ga met de rest van de Barcelonezen pronken tijdens de hoedjesparade!


Tip: vind je dit een geweldig evenement en wil je dat ze dit kunnen blijven doen? Geef dan hier je donatie aan de organisatie van dit evenement!

 • Praktische informatie:
  Wat: Bacelona's hoedjesparade
  Waar: Rambla de Catalunya (de tour begint bij Rambla de Catalunya op Avinguda Diagonal en daalt tot het einde van de promenade)
  Metro: Diagonal (L3 en L5)
  Wanneer: zondag 16 april 2023 tussen 12:00 en 14:00 uur
  Prijs: gratis

Ik ♥ van Barcelona

Hou jij ook zo van Barcelona? Schrijf je dan nu in voor mijn Barcelona nieuwsbrief boordevol leuke tips en al het leuks uit de stad. Sluit je aan bij de >2.000 andere Barcelona liefhebbers. Oh, je ontvangt ook nog eens mijn gratis mini gids met tips voor Barcelona.

Geen reacties gevonden. Plaats als eerste een reactie.

Laat een reactie achter


Inhoudsopgave
Gratis Barcelona mini-gids

Ga je binnenkort naar Barcelona? Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en ontvang de gratis mini gids met 20 pagina's vol tips en prachtige foto's.

X Sluiten

Nee, dank je